کد خبر: 667703
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲
مدير‌عامل جهاد نصر با بيان اينكه احياي 550 هزار هكتار از دشت‌هاي استان خوزستان و ايلام پس از 18 سال تعيين تكليف شد‌، گفت: با اجراي اين طرح، سهم توليدات كشاورزي استان خوزستان به 25 ميليون تن مي‌رسد.
علي طالب‌زاده
به گزارش «جوان» در نشست خبري كه در مؤسسه جهاد نصر به مناسبت هفته دولت در مورد تشريح اهم فعاليت‌ها و اقدامات شاخص طي سال جاري برگزار شد، يدالله شمايلي مديرعامل اين مؤسسه گفت: طرح احياي 550 هزارهكتار از دشت‌هاي لاله‌گون استان خوزستان و ايلام به عنوان بزرگترين طرح كشاورزي كه در حال حاضر در حال اجراست و در دولت يازدهم اين طرح با شتاب در حال پيشروي است.
وي افزود: 500 هزار هكتار از اين طرح در استان خوزستان و 50 هزار از آن در استان ايلام در حال اجراست، به طوري كه اين طرح در پنج حوزه كرخه، دز، كارون، مارون و زهره خيرآباد در حال اجرا شدن است.  شمايلي با بيان منشأ ورود و ظهور طرح توسعه كشاورزي استان‌هاي خوزستان و ايلام پرداخت و گفت: در جريان سفر سال 1375 مقام معظم رهبري به استان خوزستان و مشاهده سدها و شبكه‌هاي اصلي آبياري و زهكشي ساخته شده و در دست ساخت حوزه‌هاي آبخيز رودخانه‌هاي بزرگ در استان خوزستان و ايلام، معظم‌له ضرورت جبران عقب‌ماندگي شبكه‌هاي سريع آبياري و زهكشي براي رساندن آب به پاي مزرعه و در نتيجه افزايش بهره‌وري منابع آب را به مسئولان ملي و منطقه‌اي گوشزد فرمودند و مقرر داشتند تا توسط دستگاه‌هاي مربوطه برنامه‌اي براي توسعه كشاورزي استان‌ها تدوين و پيشنهاد شود.
وي افزود: همه اين عوامل دست به دست هم دادند تا اين طرح به عنوان بزرگ‌ترين طرح كشاورزي ايران به شمار رود و در نتيجه برنامه‌هاي لازم براي اين طرح تدوين شود.
مديرعامل مؤسسه جهاد نصر به چرايي ورود و انتخاب اين مؤسسه به عنوان مجري طرح پرداخت و تصريح كرد: اين مؤسسه و شركت‌هاي تابعه برخاسته از قرارگاه‌ها و گردان‌هاي پشتيباني مهندسي جنگ جهاد‌سازندگي در دوران دفاع مقدس است.  شمايلي اظهار داشت: قدرت تعامل با مردم و كشاورزان و در عين حال تعامل سازنده با مسئولان ملي و منطقه‌اي و بسيج امكانات عواملي بودند كه مؤسسه جهاد نصر را براي ورود به اجراي اين طرح‌ها نزديك كرد و در نهايت هيئت وزيران در اسفند 88 تصميم گرفت مؤسسه جهاد نصر را به عنوان مجري و دستگاه‌هاي اجراي طرح تعيين كند.
وي به منابع مالي طرح اشاره كرد و گفت: منابع مالي از چهار بخش تأمين مي‌شود كه يكي از آنها اختصاص 5/1 ميليارد دلار از صندوق ملي كه دستور آن توسط مقام معظم رهبري صادر شده است و در سال 93 با اعتباري معادل 600 ميليون دلار و سال 94 با اعتباري معادل 400 ميليون دلار و در سال 95 با اعتباري معادل 500 ميليارد دلار از سهم اين صندوق براي پيشبرد طرح در نظر گرفته شده است.
شمايلي تصريح كرد: منبع دوم براي تأمين اين طرح فاينانس خارجي معادل 88/10 ميليارد يوان است و فاينانس داخلي (بانك كشاورزي) معادل 892 ميليارد ريال كه تا پايان سال 92 معادل 108 ميليارد آن محقق شده و براي سال 93 نيز توافق شده معادل 400 ميليارد ريال آن محقق شود. مديرعامل مؤسسه جهاد نصر به آخرين وضعيت پروژه‌ها اشاره كرد و گفت: تاكنون 75 هزار هكتار از اين پروژه‌ها اتمام يافته و 157 هكتار از آن در دست اجرا مي‌باشد و 81 هزار هكتار در حال واگذاري به پيمانكاران و 237 هزار هكتار در دست پيگيري جهت اجرا از محل فاينانس خارجي است.
شمايلي همچنين به دستاوردها و نتايج و اثرات اجرايي شدن طرح اشاره كرد و بيان داشت: افزايش توليدات كشاورزي به ميزان 5/9 ميليون تن از دستاوردهاي اين طرح و ايجاد قطب كشاورزي بزرگ منطقه و گسترش امنيت اجتماعي و تحقق توسعه پايدار در منطقه از فوايد اجراي اين طرح است.
شمايلي اظهار داشت: نتايج و دستاوردهاي مورد انتظار اجراي طرح شامل افزايش سالانه 5/9 ميليون تن به توليدات كشاورزي فعلي و متناظر با افزايش محصولات، سالانه 21 هزار ميليارد ريال به درآمد كشاورزان و به درآمد ناخالص ملي اضافه خواهد شد.
مدير عامل جهاد نصر همچنين در ادامه به نتايج و دستاوردهاي مورد انتظار اجراي كامل طرح اشاره كرد و بيان داشت: با اجراي كامل طرح‌ها حدود 300هزار فرصت شغلي جديد (147 هزار فرصت شغلي مستقيم و 153 هزار فرصت شغلي غيرمستقيم) فراهم خواهد شد و از اتفاقات مهم ديگر شامل ايجاد قطب كشاورزي در كشور، ساماندهي مهاجرت‌هاي روستايي، كاهش حاشيه‌نشيني شهرها، گسترش امنيت اجتماعي و اقتصادي و توسعه شاخص‌هاي انساني است.
وي همچنين با اشاره به مشكلات خشكسالي و منابع آبي كشور اظهار داشت: يكي از وظايف مؤسسه جهاد نصر استفاده از سيستم‌هاي نوين آبياري است و ما به دنبال اين هستيم كه از سيستم‌هاي نوين آبياري دنيا در اين منطقه استفاده كنيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار