کد خبر: 654608
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۶
همزمان با سرنگون كردن پهپاد تركيه‌اي توسط ارتش سوريه
پس از حمله روز دوشنبه رژيم صهيونيستي عليه مواضع نظامي سوريه در نزديكي بلندي‌هاي جولان، مقامات اين رژيم پيش‌بيني كردند كه دمشق به احتمال زياد و به صورت غيرمستقيم پاسخ اين حملات را خواهد داد.
پس از حمله روز دوشنبه رژيم صهيونيستي عليه مواضع نظامي سوريه در نزديكي بلندي‌هاي جولان، مقامات اين رژيم پيش‌بيني كردند كه دمشق به احتمال زياد و به صورت غيرمستقيم پاسخ اين حملات را خواهد داد.
كانال 10 رژيم صهيونيستي در گزارشي اعلام كرد ارتش بايد براي پاسخگويي به حملات سوريه آماده باشد. اين گزارش پس از آن منتشر مي‌شود كه جنگنده‌هاي صهيونيستي پس از اصابت يك موشك به سرزمين‌هاي اشغالي و كشته شدن يك صهيونيست به مواضعي در سوريه حمله كردند. بر اساس گزارش رسانه‌هاي صهيونيستي، حمله روز دوشنبه به سوريه پس از مشورت اعضاي شوراي امنيتي و سياسي كابينه رژيم صهيونيستي صورت گرفت و كابينه منتظر توضيح سوريه در مورد موشك پرتاب شده به بلندي‌هاي جولان بود اما هيچ توضيحي نرسيد. از سويي ديگر روزنامه «يديعوت آحارونوت» اعلام كرد كه موشك پرتاب شده از سوي سوريه موشكي جديد و از نوع موشك‌هايي كه حزب‌الله عليه رژيم صهيونيستي به كار مي‌گرفت نبوده است موشك پرتاب شده مجهز به ليزر بوده و قادر است اهداف خود را از فاصله بسيار دور رديابي كند و مورد هدف قرار دهد. اين روزنامه در ادامه براي تبرئه كردن گروه‌هاي مخالف در سوريه افزود، اين فرضيه كه پرتاب موشك به وسيله اين گروه‌ها صورت گرفته باشد غير منطقي است به ويژه پس از كمك‌هاي بسياري كه از «اسرائيل» دريافت كرده‌اند غيرمنطقي است. اين روزنامه در ادامه هشدار داده است كه سوريه مي‌تواند با استفاده از متحدان خود به اين حملات واكنش نشان دهد.
    سوريه يك‌پهپاد تركيه را ساقط كرد
يك روزنامه سوري اعلام كرد كه ارتش سوريه موفق شده است يك فروند هواپيماي بدون سرنشين تركيه را در جنوب استان حلب ساقط كند. روزنامه الوطن سوريه به نقل از يك مقام آگاه ميداني اعلام كرد كه ارتش اين كشور موفق شده يك فروند هواپيماي بدون سرنشين تركيه را در آسمان روستاي «خان طومان» در جنوب استان حلب ساقط كند. اين منبع سوري همچنين گفت كه اين هواپيما به احتمال فراوان وابسته به نيروي هوايي ارتش تركيه است كه با آتش پدافند هوايي ارتش سوريه در منطقه «تله عزان» ساقط شده است. منطقه تله عزان هم‌اكنون تحت كنترل نيروهاي ارتش سوريه قرار دارد كه در آن يك گردان نيروي هوايي مستقر است. سال ۲۰۱۱ نيز پدافند نيروي هوايي سوريه به دو جنگنده تركيه‌اي كه وارد حريم هوايي سوريه شده و مشغول شناسايي و جمع‌آوري اطلاعات بودند شليك كرده بود كه يك فروند از آن دو هواپيما سقوط كرد.
    نارضايتي تركيه از خروج پاتريوت‌ها
تركيه معتقد است كه خروج سامانه‌هاي سپر دفاع موشكي پاتريوت كه توسط سه كشور مهم عضو ناتو در خاك تركيه مستقر شده نامناسب بوده و واكنش‌هايي در پي خواهد داشت. به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه حريت، نگراني‌هاي آنكارا، به دليل همزماني اين مسئله با تهديدهاي امنيتي جدي در مرزهاي كشورش و خاورميانه است. منابع ديپلماتيك تركيه گفتند: ما چنين اطلاعاتي در اختيار نداريم، اين مسئله توسط وزير امور خارجه آلمان در نشست چند روز گذشته مطرح نشده است. در حال حاضر مشكلات امنيتي جدي در منطقه وجود دارد كه تصميم براي خروج اين سيستم‌ها از تركيه براي ارزش‌هاي ائتلاف ما مناسب نخواهد بود. اين منابع همچنين اعلام كردند: چنين اقدامي واكنش جدي تركيه را به همراه خواهد داشت. اين نگراني‌هاي تركيه پس از آن به‌وجود آمد كه مجله آلماني اشپيگل گزارش داد: مقام‌هاي برلين در نظر دارند تا برنامه خروج سامانه‌هاي سپر دفاع موشكي پاتريوت از تركيه را در نشست سپتامبر ناتو در شهر ولز مطرح كنند. بر اساس اين گزارش، با توجه به پيشرفت امحاي زرادخانه تسليحات شيميايي سوريه و كمبود پرسنل در ارتش آلمان، مقام‌هاي برلين معتقدند كه ديگر نيازي به تمديد حكم استقرار سامانه‌هاي پاتريوت براي يك سال ديگر نيست. در همين حال سخنگوي وزارت دفاع آلمان گفته است: اگر درخواستي ارائه شود و تهديدها عليه تركيه ادامه داشته باشد، حكم استقرار اين سامانه‌ها تمديد خواهد شد.
    تقدير روسيه از انهدام تسليحات شيميايي
وزارت خارجه روسيه طي بيانيه‌اي اعلام كرد: «تحويل اين حجم از مواد ‏شيميايي در سطح بين‌المللي بي‌سابقه بوده است». ‏ دولت دمشق روز دوشنبه آخرين محموله شيميايي خود را به مقدار 100 تن به سازمان منع گسترش تسليحات شيميايي و سازمان ‏ملل جهت نابودي آن تحويل داد. ‏ در تاريخ 7 ارديبهشت 93 «سيگريد كاگ» مسئول انهدام سلاح‌هاي شيميايي سوريه از نابودي 5/94 درصد مواد و سلاح‌هاي ‏شيميايي سوريه خبر داده بود كه نشان از پايبندي دمشق به تعهدات بين‌المللي است. ‏ طبق قطعنامه سازمان ملل تجهيزات و ذخاير سلاح شيميايي در سوريه بايد تا نهم تير ماه كاملاً منهدم شوند. ‏ از سوي ديگر «ويتالي چوركين» نماينده روسيه در سازمان ملل در گفت و گو با خبرنگاران گفت: «احتمال وجود سلاح‌هاي ‏شيميايي در نزد مخالفان سوريه هنوز پابرجاست و كشورش نسبت به استفاده گروه‌هاي تروريستي از مواد شيميايي براي اهداف ‏خود، نگران است». ‏
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار