وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: 40 درصد از صنايع كشور به دلايل مختلف از جمله بيتدبيري، مشكلات داخلي، ركود و تحريم اقتصادي دچار مشكل هستند، در حاليكه بيان ميكنند به دليل نبود سرمايه در گردش با مشكل روبهرو شدهاند.
به گزارش ايسنا، محمدرضا نعمتزاده در حاشيه بازديد از كارخانههاي «آلومينيم هزار» و «لاوانتابلو» در شهرك صنعتي خضراي كرمان افزود: شركتهايي كه در گذشته مجوز اكتشاف و بهرهبرداري گرفتهاند اما كار را ادامه ندادهاند، بايد ظرف مهلتي كه به آنها داده شده، كار اكتشاف و بهرهبرداري را آغاز كنند، در غير اينصورت پروانه آنها باطل و از طريق مزايده واگذار ميشود.
وي با بيان اينكه اجازه نميدهيم امكانات كشور و ذخاير معدني معطل بماند، تصريح كرد: با تصاحب معادن توسط شركتهاي دولتي مخالفيم و بايد اين شركتها ظرف مهلت تعيين شده كار را آغاز كنند. وي افزود: مشكل بسياري از صنايع سرمايه در گردش نيست، بلكه مشكلات آنها ناشي از سوءمديريت و نبود برنامهريزي مناسب است.
وزير صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: از مديران صنايع ميخواهيم منابعي را كه در گذشته از صنعت خارج كردهاند، بازگردانند، ضمن اينكه از بانكها هم ميخواهيم به صنايع كمك كنند تا دوباره رونق پيدا كنند. نعمتزاده بار ديگر به واگذاري معادن اشاره و خاطرنشان كرد: خوشبختانه بر اساس اصل 44 قانون اساسي سياستگذاري براي واگذاري معادن سنگ آهن از طريق مزايده به بخش خصوصي انجام شده است. وي به رويه استاندار كرمان مبني بر حمايت از بخش خصوصي اشاره كرد و اظهار كرد: ما هم همچون استاندار كرمان از بخش خصوصي حمايت ميكنيم و اين حمايت تنها مختص بخش معدن نيست. وزير صنعت، معدن و تجارت به معادن غني و قابلاستفاده استان كرمان از جمله معادن مس و زغالسنگ نيز اشاره كرد و گفت: نيمي از ذخاير سنگ آهن كشور در استان كرمان است. نعمتزاده با بيان اينكه از نظر وجود معادن مختلف، كشوري غني داريم، اظهار كرد: متأسفانه تحريمها به ما لطمه وارد كرده است اما با اقتصاد مقاومتي، توليد، استقامت، تدبير و تكيه بر 24 اصلي كه رهبر معظم انقلاب تأكيد كردهاند، از روند نزولي صنايع كاسته شده است و امسال اغلب صنايع رو به بهبود هستند.