کد خبر: 646004
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
وزير راه و شهرسازي: با عرضه، بازار اجاره را كنترل مي‌كنيم
وزير راه و شهرسازي درحالي از افزايش 8درصدي اجاره بها در كشور و همچنين مداخله نكردن در تنظيم بازار اجاره بهاي سال93 خبر مي‌دهد كه يكي از اعضاي كميسيون عمران مجلس، مداخله نكردن دولت در بازار اجاره‌بها را عامل آشفتگي بيشتر بازار و افزايش دور از انتظار اجاره‌بها كه به ضرر مستأجر است، عنوان كرد.
وزير راه و شهرسازي درحالي از افزايش 8درصدي اجاره بها در كشور و همچنين مداخله نكردن در تنظيم بازار اجاره بهاي سال93 خبر مي‌دهد كه يكي از اعضاي كميسيون عمران مجلس، مداخله نكردن دولت در بازار اجاره‌بها را عامل آشفتگي بيشتر بازار و افزايش دور از انتظار اجاره‌بها كه به ضرر مستأجر است، عنوان كرد. 
به گزارش «جوان» آخوندي با بيان اينكه تنها سياست وزارتخانه متبوعش براي تنظيم بازار مسكن افزايش عرضه است از افزايش 8 درصدي اجاره‌بها در كشور خبر داد. اين در شرايطي است كه به اعتقاد يكي از اعضاي كميسيون عمران مجلس، مواردي چون مداخله نكردن دولت در تنظيم بازار، فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها، تناسب نداشتن عرضه با تقاضا، تورم 30درصدي موجود دركشور و همچنين تعيين تكليف نشدن خانه‌هاي خالي بازار اجاره بهاي سال 93 را  در مقايسه با سال‌هاي گذشته با نوسان بيشتري مواجه خواهد كرد.  وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه نيازي به كنترل فيريكي بازار اجاره‌بها در تابستان امسال نمي‌بينم، گفت: تاكنون نرخ اجاره‌بها 8 درصد افزايش داشته و من برنامه‌اي براي كنترل فيزيكي بازار اجاره‌بها ندارم و تنها به دنبال افزايش عرضه مسكن هستم. 
   عرضه انجام نگرفته را به رخ بازار نكشيد
آخوندي در حالي از عدم مداخله فيزيكي در بازار و در پيش گرفتن سياست افزايش عرضه براي تنظيم بازار خبر مي‌دهد كه عليرضا خسروي يكي از نمايندگان كميسيون مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با «جوان» از تناسب نداشتن عرضه با تقاضاي مسكن و بالطبع اثرمنفي اين مقوله بر بازار اجاره بهاي سال 93خبر داد و افزود: بازار اجاره در شرايط ناعادلانه‌اي قراردارد كه همين نبود نظارت دولت بر نرخ‌ها مي‌تواند به آشفتگي بيشتر اين بازار منجر  شود كه بي‌شك اين امر به ضرر مستأجران است. 
خسروي با بيان اينكه اجاره‌بها تابعي از قيمت مسكن و همچنين تورم موجود در جامعه به شمار مي‌رود، افزود: تورم هم اكنون در مرز 30درصد قرار دارد و اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها نيز بيانگر افزايش مجدد قيمت در حوزه مسكن است، بدين ترتيب تعيين دستوري ميزان افزايش نرخ‌ها در چنين شرايطي اثرگذار نخواهد بود. 
به گفته وي، عرضه مسكن متناسب با نياز بازار انجام نگرفته است و متأسفانه با گذشت هرسال شرايط در بازار اجاره بها وخيم‌تر مي‌شود بدين ترتيب دولت با تكيه بر عرضه صورت نگرفته نمي‌تواند بازار اجاره‌بها را كنترل كند. 
وي در ادامه با انتقاداز انتقادهاي مكرر دولت از طرح مسكن مهر خاطرنشان كرد: مسكن مهر طرح دولتي قبلي بود كه تا حدودي توانست به رشد عرضه مسكن و بهبود بازار مسكن و همچنين اجاره منجر شود اما حال اين سؤال مطرح مي‌شود كه آيا درست است دولت يازدهم به جاي پرداختن به مقوله سياست‌گذاري جديد همچنان وقت خود را صرف انتقاد كند. 
   افزايش بيشتر نرخ اجاره در سايه بي‌تفاوتي دولت
عضو كميسيون عمران مجلس، در واكنش به ادعاي وزير راه مبني بر افزايش 8 درصدي اجاره‌بها تصريح كرد: هيچ‌گونه كنترلي بر قيمت مسكن و اجاره بها از سوي مسئولان مشاهده نمي‌شود، بنابراين يكي از دلايل و عواملي كه در فصل جابه‌جايي‌ها بر آشفتگي بيشتر بازار اثر خواهد داشت، همين رها شدن بازار مسكن از سوي متوليان اين امر است. 
    ماليات از خانه‌هاي خالي 
خسروي با اشاره به اينكه يكي از دلايل افزايش نرخ اجاره‌بها در تهران خالي بودن بسياري از خانه‌ها است، گفت: در حالي به نرخ اجاره‌بهاي مسكن در تهران افزوده مي‌شود كه بسياري از املاك اين كلانشهر خالي از سكنه بوده و مالكين اين نوع خانه‌ها به احتكار در بازار مسكن روي آورده‌اند.  اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: وضعيت عرضه و تقاضاي مسكن در شهرهاي مختلف كشور متفاوت است. اين در حالي است كه برخي مالكين مسكن با خالي نگاه داشتن ملك خود خواهان افزايش تورم در بخش اجاره‌بهاي مسكن هستند. 
وي تصريح كرد: در اكثر كشورهاي جهان اخذ ماليات از خانه‌هاي خالي از سكنه نقش پررنگي در تنظيم بازار مسكن دارد در حالي كه در ايران اين امر كاملاً به فراموشي سپرده شده است. 
وضعيت بازار اجاره‌بها سال به سال بدتر مي‌شود. اين در شرايطي است كه فصل اجاره‌بهاي سال جاري از بد حادثه با اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها و بالطبع افزايش قيمت مسكن همراه شده است به طوري كه سركشي از سطح بازار نشان از افزايش قيمت مصالح ساختماني دارد. حال به نظر مي‌رسد دولت براي آنكه فشار مضاعفي بر اجاره‌نشينان وارد نشود بايد در بازار اجاره بهاي سال‌جاري اگرهم نمي‌خواهد مداخله كند حداقل تمهيداتي بينديشد. 
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مهرناز
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
0
0
نمایندگان مجلس "چرا؟شما مالیات برخانه خالی قرارداده اید"مالیات بر اجاره نمی گذارید"مگر اجاره ملک درامد
نیست"مجلس می تواند با قرار جدول
اجاره بها در هر منطقه"چنانچه مالک از
قرار عبور کند"شامل مالیات قرار گیرد.
چرا؟مالک بی مالیات "استفاده مالی ببرد"بار گرانی هر سال را هم به دوش
حقوق بگیر مستاجر گذارد"این اجحاف به مستاجر است تاسف اور است"اعضای دولت از چه گونگی
افزایش اجاره بها شانه خالی کند"
واعلام هشت در صدکند"خدا به داد رقم واقعی در بازار برسد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار