کد خبر: 631502
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
عضو ارشد تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي در صبحانه‌ كاري اتاق تهران:
مذاكره‌كننده هسته‌اي ايران و سفر معاون خرانه‌داري امريكا به منطقه پيداست پول نفت ايران با مشاركت هشت بانك ايراني و چند بانك خارجي تا روزهاي آينده به ايران مي‌آيد.
وحيد حاجي‌پور
مذاكره‌كننده هسته‌اي ايران و سفر معاون خرانه‌داري امريكا به منطقه پيداست پول نفت ايران با مشاركت هشت بانك ايراني و چند بانك خارجي تا روزهاي آينده به ايران مي‌آيد.
به گزارش «جوان» معاون وزير امور خارجه در اتاق بازرگاني تهران گفت: صادرات محصولات پتروشيمي بر اساس اين توافقنامه آزاد خواهد شد و واردات اين محصولات نيز آنها مدعي هستند هيچ‌وقت تحريم نبوده اما صادرات تجهيزات پتروشيمي همچنان پابرجا خواهد بود.  وي با اشاره به اينكه بيمه، حمل و نقل و نقل و انتقال مالي براي محصولات پتروشيمي نيز تحريم‌هاي آن برداشته خواهد شد، گفت: با توجه به اينكه در گذشته 20 ميليارد دلار صادرات در اين زمينه انجام مي‌شد امكان افزايش اين صادرات و بازگشت اين رقم ايجاد خواهد شد. همچنين در مورد نرخ ارز بازگشتي حاصل از صادرات نيز با توجه به اينكه اختيار آن در دست دولت است با آقاي نهاونديان صحبت‌هايي انجام شده كه حاكي از اين است كه ارز حاصل از صادرات با قيمت آزاد به فروش خواهد رسيد.  عراقچي با اشاره به اينكه صادرات و واردات فلزات گرانبها و خدمات مربوط به آن نيز آزاد خواهد شد، بيان كرد: تحريم خودرو كه مربوط به قطعات خودرو است برداشته خواهد شد كه البته اين تحريم بيشتر از سوي امريكا انجام مي‌شد ولي برخي كشورها نيز خود از صادرات خودرو به ايران خودداري مي‌كردند در حالي كه تحريم‌ها تنها مربوط به قطعات بود كه در نهايت بر اساس اين توافقنامه اين مشكل نيز حل خواهد شد. همچنين برخي از اين پرداخت‌ها در زمينه خودرو مي‌تواند از طريق درآمدهاي نفتي ايران به دست آيد كه از جمله كشورهاي كره و ژاپن مي‌توانند از اين طريق و توسط صادرات خودرو درآمدهاي نفتي ايران را بازگردانند.
معاون وزير امور خارجه با اشاره به اينكه با بانك‌هايي در ژاپن، كره و سوئيس صحبت شده كه بتوانند مبادلات بانكي ايران در اين زمينه را انجام دهند ولي هنوز نهايي نشده است، گفت: واردات ما سالانه در زمينه غذايي و دارويي 17 ميليارد دلار است كه اين كار مي‌تواند از محل درآمدهاي نفتي انجام شود. بنابراين 9 ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي ايران مي‌تواند از طريق خريد دارو و مواد غذايي پرداخت شود كه البته الزامي براي اينكه اين رقم 9 ميليارد دلار باشد وجود ندارد. همچنين با وزارت صنعت، كشاورزي، بهداشت و بانك مركزي صحبت‌هايي شده كه پيگيري تسريع در اين كانال بانكي انجام شود.
عراقچي تصريح كرد: بر اساس توافقنامه ژنو هزينه درمان ايرانيان در خارج از كشور نيز قرار است از طريق اين كانال بانكي انجام شود و همچنين شهريه دانشجويان تا سقف 400 ميليون دلار طي شش ماه نيز مي‌تواند از طريق اين كانال بانكي محقق شود. بنابراين در شش ماه آينده خريدهاي مواد غذايي، دارويي، درمان ايرانيان خارج از كشور و شهريه دانشجويان تا سقف 400 ميليون دلار كه مجموعاً حدود 10/5 ميليارد دلار است مي‌تواند از طريق درآمدهاي نفتي قابل وصول باشد.  معاون وزير امور خارجه با اشاره به اينكه ايران نيز بازگشت 20 درصد از توليدات مواد غني‌سازي 20درصدي را در نوبت‌هاي متوالي انجام خواهد داد، گفت: نخستين قسط 4/2 ميليارد دلاري درآمدهاي نفتي ايران در اول فوريه، دومين قسط در 15 فوريه و سومين قسط نيز در 7 مارس به حساب ايران واريز خواهد شد و به‌نوعي مي‌توان گفت تا نيمه اسفند‌ماه يك ميليارد و 550 ميليون دلار پول درآمدهاي نفتي ايران به حساب دولت واريز خواهد شد. بنابراين بر‌خلاف ادعاهاي آقاي اوباما كه معتقدند ساختار تحريم‌ها حفظ مي‌شود بايد بگويم چنين چيزي وجود ندارد و شكاف عميقي در زمينه تحريم‌ها ايجاد خواهد شد و در نهايت طي شش ماه آينده حدود 14/2 ميليارد دلار از درآمدهاي نفتي ايران قابل وصول خواهد بود و صحبت‌هاي امريكايي‌ها تنها يك تبليغ است و علاوه بر همه اين مسائل بعد رواني تحريم‌ها نيز از روي ايران برداشته خواهد شد.
 
نقش هالك بانك تركيه
در همين باره معاون خزانه‌داري امريكا هم پس از ديدار با معاون وزير خارجه تركيه از ادامه پرداخت پول نفت صادراتي ايران به تركيه توسط بانك تركيه‌اي هالك بانك خبر داد.
ديويد كوهن گفت: بانك دولتي هالك بانك تركيه به انجام فرايند پرداخت پول نفت صادراتي ايران به اين كشور ادامه خواهد داد. ديويد كوهن كه براي انجام مذاكرات در مورد كاهش تحريم‌هاي ايران به آنكارا سفر كرده است، افزود: هالك بانك از مدتي پيش، پرداخت پول نفت صادراتي ايران به تركيه را انجام مي‌داده است و ما انتظار داريم كه اين فعاليت ادامه پيدا كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار