کد خبر: 630022
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۹
مسكن مهر در دولت دهم براي فقرا، در دولت يازدهم براي دلالان
وزير راه و شهرسازي همزمان با سكانداري اين حوزه از انجام كليه تعهدات دولت پيشين در اتمام پروژه مسكن مهر و جايگزيني اين طرح با مسكن اجتماعي خبر داد
هادي غلامحسيني
وزير راه و شهرسازي همزمان با سكانداري اين حوزه از انجام كليه تعهدات دولت پيشين در اتمام پروژه مسكن مهر و جايگزيني اين طرح با مسكن اجتماعي خبر داد اما تناقض در گفتار و رفتار وي تا جايي ادامه يافته است كه برخي از منتقدان، وي را به شخم‌زننده طرح مسكن مهر متهم مي‌كنند زيرا برنامه‌هايي را در حوزه مسكن مهر پيش گرفته كه اهداف بنيادي و ارزشي طرح مسكن مهر را زير سؤال مي‌برد.
به گزارش «جوان» مسكن اجتماعي، طرحي است كه وزير راه و شهرسازي تا كنون تنها حرف آن را به ميان آورده است اين درحالي است كه از معاونان وي گرفته تا نمايندگان مجلس هيچ يك از جزئيات اين طرح خبر ندارند؛ در اين بين آخوندي، بارها از ارائه جزئيات طرح به كميسيون عمران و رسانه‌ها خبرداده كه تا به امروز خبري از چنين طرحي نشده است.
در حالي كه دولت يازدهم پيش از روي كار آمدن پيوسته از لزوم شفاف‌سازي در سياست‌ها و برنامه‌ها سخن مي‌گفت اما به نظر مي‌رسد اين دولت نيز خيلي اهل شفاف‌سازي نيست يا حداقل عملكرد اين دولت در حوزه راه و شهرسازي انعكاس‌دهنده شعار فوق نيست.
اگرچه آخوندي تاكنون بارها از انجام كليه تعهدات دولت دهم در اتمام پروژه مسكن مهر خبر داده است، اما با گذشت مدت كمي از مسئوليتش  به نظر مي‌رسد به جاي انجام تعهدات در حال شخم زدن در طرح مسكن مهر براي كسب درآمد است.
اين در حالي است كه برنامه‌هاي وي در حوزه مسكن مهر با اهداف بنيادي و ارزشي طرح مسكن مهر در تناقض است.  
هفته پيش پس از صدور مجوز افزايش قيمت ساخت مسكن توسط وزارت راه و شهرسازي يكي از معاونان وزير نيز از خريد مسكن مهر توسط افراد صاحب مسكن خبر داد اين در حالي است كه پيش از اين افراد فاقد مسكن متقاضي چنين طرحي به شمار مي‌آمدند حال در اين بين اين سؤال مطرح مي‌شود كه چرا وزارت راه و شهرسازي طبق وعده ارائه شده به تعهدات دولت پيش در اتمام پروژه فوق پايبند نبود.
 
   استراتژي بهانه‌تراشي
دولت يازدهم در ابتدا با نامرغوب خواندن كيفيت مسكن مهر و مطرح كردن مواردي چون مسكن مهر عامل رشد تورم كلي در كشور و ورشكستگي بانك مسكن است زمينه را براي آزادسازي معاملات مسكن مهر، افزيش قيمت ساخت و همچنين حذف قيد فاقد مسكن بودن براي متقاضيان مسكن مهر آماده‌سازي كرد تا اهداف خود را براي به وجود آوردن شك در بازار مسكن ايجاد كند.

    اهداف دولت از تغييرات در مسكن مهر
دولت با آزاد‌سازي معاملات مسكن مهر و همچنين حذف هرگونه محدوديتي جهت معامله مسكن مهر به نوعي در پي كسب درآمد، هدايت نقدينگي سرگردان به حوزه مسكن و همچنين پايان بخشيدن هرچه سريع‌تر به طرح مسكن مهر مي‌باشد، جالب آنكه همگي اين موارد در شرايطي انجام مي‌پذيرد كه دولت هنوز جايگزيني براي مسكن مهر اصلاً ارائه نداده است و در حقيقت برنامه‌اي براي ساخت مسكن ارزان قيمت براي اقشار پايين در‌آمدي جامعه اصلاً دركار نيست.

   افزايش قيمت در مسكن مهر
يك مشاور املاك در گفت‌وگو با «جوان» در خصوص حذف قيد فاقد مسكن بودن از فرايند معاملات مسكن مهر اظهار داشت: بسياري از سرمايه‌گذاران پيش از آزادسازي معاملات در داخل شهر به دنبال خريد مسكن بودند اما مسلم است همزمان با اجرايي شدن مبحث فوق سرمايه‌گذاران از خرد و كلان گرفته به شهرهاي جديد روي مي‌آورند كه اين امر به خودي خود عاملي براي رشد قيمت مسكن در چنين مناطقي مي‌شود.

   اميدي كه نااميد شد
حيدري عنوان داشت: افزايش قيمت مسكن در شهرهاي جديد به نفع قشر ضعيف جامعه نيست زيرا افراد فاقد مسكن در گذشته مي‌توانستند به اخذ مسكن مهر اميدوار باشند اما از اين پس با سرمايه‌گذاري سرمايه‌گذاران در مسكن مهر و به نوعي آغاز فرايند سفته بازي در اين حوزه اين كور‌سوي اميد افراد پايين درآمدي فاقد مسكن جامعه نيز خاموش مي‌شود.   جالب آنكه اگر نگاهي به اهداف ارزشي چون تهيه مسكن ارزان قيمت براي اقشار ضعيف جامعه كه موجب پيدايش مسكن مهر است بيندازيم متوجه مي‌شويم كه پيدايش اين طرح به نام فقرا و سرنوشتش به كام دلالان و سفته بازان گره خورد.

   آزادسازي معاملات مسكن مهرمحلي براي كاسبي
عليرضا خسروي عضو كميسيون عمران مجلس، در واكنش به اظهارات معاون وزير راه و شهرسازي مبني بر اينكه صاحب‌خانه‌ها هم مي‌توانند مسكن مهر خريداري كنند، گفت: طرح مسكن مهر براي اقشار فاقد مسكن و اجاره‌نشين راه‌اندازي شد، حال چگونه وزارت راه و شهرسازي مي‌‎تواند با آزادسازي معاملات اين طرح موافقت كند يا آن‌ را به افراد داراي مسكن واگذار كند؟ وي افزود: با آزادسازي معاملات مسكن مهر و واگذاري آن به ديگر افراد، بايد شاهد دلال بازي و واسطه‌گري در بازار مسكن بود.  
وي تصريح كرد: در صورت واگذاري واحدهاي مسكن مهر به افراد داراي مسكن، بدون شك سياست كلي پروژه مسكن مهر نيز زير سؤال قرار خواهد گرفت.
وي  خاطر‌نشان كرد: در صورتي كه بازار مسكن از مسير اصلي خود كه همان حمايت از افراد فاقد مسكن و اجاره‌نشين است خارج شود، بدون شك اين بازار در آينده‌اي نزديك با معضلات و مشكلات پيچيده‌اي مواجه خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار