کد خبر: 623552
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷
نائب رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد:
"مسجد سنگر است، ‌سنگرها را حفظ كنيد، از خالي ماندن مساجد بترسيد". این فرموده امام راحل(ره) که نشان از نقش پر اهمیت مسجد در کشور ما دارد، چراغ راهی برای برنامه‌ریزان، مسوولان و دست اندرکاران است تا به نقش مهم این کانون اجتماعی در تمامی عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی توجه داشته باشند.

حضور افراد در مساجد تاثیر مهمي در پويایي و سعادتمندي جامعه داشته و تكامل فردي و اجتماعي آنان را به ارمغان مي‌آورد و به دلیل نقش و اهمیت این پایگاه‌های مهم اعتقادی و اجتماعی است که چهارمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد با رویکردی فرهنگی و با تاکید بر نقش مساجد فعالیت خود را آغاز کرده است.

تعالی مساجد شهر مشهد، بهسازی، زیباسازی و نوسازی این کانون‌های مردمی و همچنین کمک به توسعه و ساخت این پایگاه‌های اجتماعی گوشه‌ای از تصمیمات شورای چهارم شهر برای تغییر و بهبود وضعیت مساجد در پایخت معنوی کشور است.

شهری که سالانه 30 میلیون زائر و مسافر داخلی و خارجی را به واسطه مضجع منور رضوی به سوی خود می‌خواند، می‌طلبد جایگاه مساجدش به عنوان محافل عمومی این کلانشهر مذهبی بیش از گذشته ارتقا پیدا کند.

***

مساجد زنده ضامن سلامت جامعه

عضو شورای اسلامی شهر مشهد در همین رابطه با تاکید بر توجه به مساجد مناطق محروم می‌گوید: اگر مساجد زنده باشد، سلامت و روان جامعه نیز سالم خواهد بود. مساجد محور محلات است و باید به بهسازی و نوسازی مساجد به ویژه در مناطق محروم توجه ویژه‌ای صورت گیرد که در این راستا طی سال‌های 90 و 91 و ابتدای سال جاری مبلغ 140 میلیارد ریال از سوی شورای سوم شهر مشهد اختصاص یافت تا مساجد شهر از وضعیت رکود خارج شوند.

غلامرضا بصیریپورادامه می‌دهد:معتقدم امسال نیز باید 10 میلیارد تومان از سرجمع اعتبارات موجود به موضوع بهسازی مساجد 8 مرکز مهم جمعیتی شهر مشهد اختصاص یابد تا بتوان چهره محرومیت را از این مناطق تا حدی زدود.

این عضو شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مردم مناطق محروم انتظارات بیشتری از چهارمین دوره شورای شهر دارند، اظهار می‌کند: نسبت فعالیت در شهرداری به نسبت سایر دستگاه‌ها متفاوت است؛ چرا که شهرداری مشهد توانسته به بودجه‌ریزی عملیاتی دست یابد و بر مبنای درآمد- هزینه فعالیت کند، بنابراین طرح کمک به مساجد نیز باید بر مبنای بودجه‌ای باشد که به تصویب رسیده است.

بصیری‌پور در ادامه خواستار اجرایی شدن سریع طرح جامع شهر مشهد پس از 20 سال شده و می‌گوید: اجرای این طرح برای مردم مشهد مهم است و حال که پس از گذشت سالیان دراز این طرح به تصویب رسیده، باید همه دستگاه‌ها در اجرایی شدن آن بکوشند.

وی با تاکید بر اینکه اولویت در اجرای برنامه‌های شورا و شهرداری بر زنده نگاه داشتن شهر مشهد است، می‌افزاید: باید به سیمای ظاهری شهر توجه شود و در عین حال مسائل مادی و معنوی این کلانشهر مذهبی نیز مدنظر قرار گیرد؛ محلات مشهد باید زنده بمانند و راه زنده نگاه داشتن آن نیز توجه به شوراهای اجتماعی محلات است.

به دنبال فعالسازی مساجد شهر

نایب ربیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد در همین خصوص با اشاره به اینکه تنها ۱۵ درصد مساجد شهر مشهد از نظر فعاليت در وضعيت ايده‌آل قرار دارند، می‌گوید: در ۳۰ تا ۴۰ درصد از مساجد شهر تنها نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء اقامه مي‌شود و این امر نشان می‌دهد بخشی از مساجد شهر مشهد غیر فعال است.

انسیه غفوری شعرباف با بیان اینکه پیشنهادات مختلفی برای بهبود فعالیت و عملکرد مساجد شهر مشهد در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ارائه شده، اظهار می‌کند: پیش‌بینی نمادهای خاص برای مساجد شهر یکی از این پیشنهادهاست، همچنین پیشنهاد شده شهرداری از ساخت مساجد در مناطق حاشیه شهر یا محدوده‌هایی که مساجد کمتری در آنجا ساخته شده، حمایت قوی‌تری داشته باشد، اما شرح کامل پیشنهادات در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در دست بررسی است.

وی یکی از فعالیت‌های در دست اقدام برای بهبود وضعیت مساجد را پیگیری مطالبات مساجد شهر مشهد به دنبال اجرای طرح «بهبود مساجد» عنوان می‌کند و می‌افزاید: با پیگیری‌هایی که در شورا در دست انجام است، انتظار می‌رود مطالبات مساجد تا پایان سال محقق شود.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه می‌دهد: طبق یکی از مصوبات شورای سوم شهر مشهد، شهرداری ملزم به اجرای طرح «بهبود مساجد» در مساجد شهر مشهد شد که به دنبال این مصوبه، تعداد 1066 مسجد با اعتبارات اختصاص یافته از سوی شورا و شهرداری، بهسازی شدند.

غفوری شعرباف بیان می‌کند: تامین اعتبارات لازم برای بهسازی باقیمانده مساجد شرکت داده شده در این طرح در دست پیگیری است چرا که به دلیل بودجه‌ریزی عملیاتی در شهرداری مشهد، امکان جا به ‌جایی بودجه وجود ندارد اما انتظار می‌رود این مهم تا پایان سال انجام شود.

بهسازی 1066 مسجد شهر

تعداد 1200 مسجد در شهر مشهد فعال است و نمازهای یومیه درآن ها خوانده می‌شود که از این تعداد، شهرداری مشهد موفق شده 1066 مسجد را از سال 89 تا 92 بهسازی کند. ضمن اینکه 92 مسجد دیگر منتظر دریافت این خدمات هستند.

احسان ثانوی، مدیر فرهنگی و گردشگری شهرداری مشهد با اعلام این آمار و ارقام می‌افزاید: طرحی از 4 سال پیش تاکنون با نام طرح « بهبود مساجد» استارت خورده که به منظور ارتقاء وضعیت مساجد شهر مشهد فعالیت می‌کند و تاکنون 10 میلیارد و 620 میلیون تومان اعتبار به همین منظور هزینه شده است. بهسازی 92 مسجد باقی مانده شهر مشهد، اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان را می‌طلبد که مراحل انجام آن نیز در دست اقدام است.

مدیر فرهنگی و گردشگری شهرداری مشهد خاطر نشان می‌کند: هدف از اجرای این طرح بهسازی، نوسازی و زیباسازی مساجدی است که نیاز به انجام فعالیت‌های عمرانی، بهبود و تعمیرات دارند؛ این مساجد یا با دعوت شهرداری‌های مناطق و یا به صورت داوطلبانه در طرح «بهبود مساجد» شرکت داده شده و بهسازی شدند.

وی اضافه می‌کند: تعمیر نمای ساختمان مسجد، ایزوگام سقف، رنگ‌آمیزی داخل مسجد و آسفالت حیاط از جمله خدماتی است که در اجرای این طرح ارائه می‌شود و روند انجام آن نیز در قالب تفاهم نامه‌ای بین هیات امنای مساجد و شهرداری منطقه صورت می‌گیرد.

ثانوی می‌افزاید: رویکرد اصلی در طرح بهبود مساجد، بهسازی مساجد مناطق کمتر برخوردار شهر است که مناطق 3، 4، 5، 6 و بخشی از منطقه 2 را شامل می‌شود؛ به طوریکه 70 درصد اعتبارات در این مناطق و 30 درصد مابقی نیز برای بهسازی مساجد دیگر مناطق شهر مشهد هزینه شده است.

وی در ادامه به اجرای طرح مطالعاتی «ممیزی انرژی در مساجد» اشاره می‌کند و می‌گوید: کار مطالعاتی این طرح در 4 مسجد شهر شامل مسجد خاتم الانبیا (ص) در بولوار توس، مسجد امام رضا (ع) در بولوار وکیل آباد، مسجد امام خمینی (ره) در شهرک ابوذر و مسجد امام رضا(ع) در بولوار علامه طباطبایی انجام شده است. در این مساجد اگر هدر رفت انرژی وجود داشت، شناسایی شد و با تنظیم منابع انرژی از اتلاف آن جلوگیری شد. این طرح قابل تعمیم به دیگر مساجد شهر است.

مدیر فرهنگی و گردشگری شهرداری مشهد دیگر طرح اجرا شده برای ارتقاء منزلت و جایگاه مساجد را « غبارروبی مساجد » عنوان کرده و خاطر نشان می‌کند: 240 مسجد در دهه نکوداشت مساجد غبارروبی می‌شوند.

اجرای طرح‌های ورزشی در مساجد

مدیر تربیت بدنی و ورزش‌های همگانی شهرداری مشهد نیز به تجهیز221 مسجد شهر مشهد به وسایل ورزشی و بدنسازی اشاره می‌کند: هر سال تعدادی از مساجد متقاضی، در این طرح گنجانده می‌شوند؛ البته به شرط اینکه 50 متر فضای مسقف برای این منظور داشته باشند و رضایت هیات امنای آن مسجد را جلب کرده باشند.

محسن نخعی شریف همچنین به اجرای طرح « محله، ورزش، مسجد » در 121 مسجد شهر مشهد اشاره کرده و می‌افزاید: همچنین در 12 حوزه عملیه مخصوص خواهران و 8 حوزه علمیه مختص برادران وسایل ورزشی نصب شده است.

البته طرح‌های دیگری همچون طرح «مسجد ما» که شامل 110 خدمت فرهنگی است و در 300 مسجد شهر مشهد به اجرا در می‌آید از سوی شهرداری مشهد در دست انجام است که امید می‌رود نقش مساجد را به عنوان مراکز تصمیم‌گیری در بین افراد جامعه و محافل تبادل نظر مردم با مسوولان و مدیران پررنگ‌تر کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار