حسن رحيمپور ازغدي در سخناني با موضوعيت «هنر و عاشورا» گفت: عاشورايي كه ما مطرح ميكنيم عاشوراي فرقهاي است كه به درد ايرانيها و شيعيان ميخورد و اگر عاشورا درست منعكس شود و عاشوراي انساني شود همه جهان را در برميگيرد.
وي با اشاره به سخن حضرت زينب(س) در برابر عبيدالله ابن زياد، كه درباره كربلا فرمودند «ما رايت الا جميلا»، گفت: سؤال اين است كه چرا حضرت زينب(س) همه چيز را زيبا ديد با اينكه در يك نيم روز آن همه پليدي بود و او كه در اوج زيباييشناسي بود اين جمله يعني چه؟
رحيمپور ازغدي افزود: معني جمله حضرت زينب(س) اين است كه بريدن سر حضرت علياصغر(ع) و امام حسين(ع) زيبا بود چراكه پروژه كامل و تميز اجرا شد و آنچه كه ميخواستيم رخ داد و ديگر عبيدالله بن زياد و يزيد و هر كس در مسير آنان در تاريخ باشد مورد طرد قرار خواهند گرفت. وي ادامه داد: در جنگ تحميلي نيز ايرانپرستهايي كه حتي يك روز نجنگيدند مخالف جنگ بودند و آنان كه صدمه ديده بودند شعار جنگ جنگ تا پيروزي را ميدادند و آنها كه كاري نكرده بودند هميشه خسته و طلبكار بودند و در مقابل آنان هزينه دادند هميشه خود را بدهكار ميدانستند و ميگويند جنگ زيبا بود. اين پژوهشگر با اشاره به مسائلي ديگر از اين دست چون «كاركرد زبان با پيشنياز فرهنگي»، «رابطه قهرمان و مردم» افزود: اين مسئله را انديشمندان عرصه هنر مطرح ميكنند كه بزرگي صوري يك رويداد منجر به حادثه تاريخي نميشود و مهمبودن شخصيتها موجب خلق درام نميشود بلكه پيششرط اجتماعي و انساني ميخواهد. وي ادامه داد: اين مسئله نيز مطرح است كه قهرمان نه زياد بايد نازل و نه زياد ماورايي باشد و نه چنان انتزاعي و نه چنان نزديك به چهرههاي تاريخي باشد. رحيمپور ازغدي در ادامه سخنان خود همه اين مسائل را در كربلا پاسخ گرفته دانست و گفت: اين در حالي است كه حادثه عاشورا و كربلا در جهان سانسور ميشود و خيلي از اهلسنت در جهان اسلام، چه برسد خارج از جهان اسلام اين حادثه را به درستي نميشناسند.