اختلافات ميان تروريستهاي سوري در هفته اخير افزايش پيدا كرد. اما اين بار جنگ لفظي ميان ايمنالظواهري، سركرده اصلي گروه القاعده و ابوبكر البغدادي، سركرده گروه داعش بالا گرفته و البغدادي حاضر به پذيرش خواسته الظواهري مبني بر حذف نام «شام» از عنوان «دولت اسلامي در عراق و شام» نشد.
به گزارش «جوان»، در پي اختلافات به وجود آمده ميان نيروهاي تروريست در سوريه و خروج برخي از نيروهاي خارجي حاضر در هسته اصلي القاعده بعد از شكستهاي مكرر از ارتش سوريه، الظواهري در يك نوار صوتي تنها «جبهه النصره» را به عنوان شاخه اصلي القاعده در سوريه ناميد تا از تكرر اختلافات و نااميديها بكاهد. وي در اين فايل صوتي از البغدادي خواسته بود كه عنوان «شام» را از نام گروه خود حذف كند و با عنوان «دولت اسلامي در عراق» ادامه فعاليت دهد و در سوريه زير نظر هسته اصلي القاعده حضور داشته باشد. اما در شرايطي كه گفته ميشود البغدادي روابط بسيار نزديكي با آل سعود و دستگاه اطلاعاتي عربستان دارد، وي حاضر به پذيرش اين فرمان الظواهري نشد تا موج اختلافات ميان سركردگان تروريستهاي تكفيري همچنان بالا بگيرد. الظواهري در اين فايل صوتي كوتاه ابومحمد الجولاني رهبر گروه تروريستي جبهه النصره را به عنوان نماينده خود و القاعده در سوريه خوانده است. الظواهري افزود: ابوبكر البغدادي به عنوان رئيس گروه دولت اسلامي عراق و ابومحمد الجولاني نيز به عنوان رئيس گروه جبهه النصره سوريه به مدت يك سال در سمتهاي خود باقي ميمانند. البغدادي بدون رايزني با مسئولان خود گروه جبهه النصره و گروه دولت اسلامي عراق را ادغام كرد و داعش را تشكيل داد كه اين اقدام اشتباه بود.
واكنش سركرده داعش
«ابوبكر البغدادي» در واكنش به اين موضوع با انتشار فايلي صوتي خاطرنشان كرد: گروه دولت اسلامي در عراق و شام (داعش) منحل نشده است و به فعاليت خود ادامه خواهد داد و ما هرگز اين گروه را منحل نخواهيم كرد. داعش كه ابومصعب الزرقاوي آن را تشكيل داد، از صحنه كنار نخواهد رفت. ابومصعب الزرقاوي مؤسس شاخه القاعده در عراق محسوب ميشود كه سال 2006 به هلاكت رسيد. البغدادي تأكيد كرد كه پس از رايزني با شوراي فرماندهي داعش تصميم گرفته به فعاليتش به عنوان رئيس داعش ادامه دهد. گروه موسوم به دولت اسلامي در عراق و شام (داعش) تشكيلاتي مسلح است كه آوريل 2013 تأسيس شد و در عراق و سوريه فعاليت ميكند. ابوبكر البغدادي اين گروه تروريستي را با ادغام گروه دولت اسلامي عراق به سركردگي خود و جبهه النصره به سركردگي ابومحمد الجولاني، تشكيل داد. 70 عضو جبهه النصره كه در استان ادلب در شمال سوريه فعاليت ميكردند، از اين گروه جدا شدند و به داعش پيوستند و ابومحمد الجولاني سركرده جبهه النصره پس از جداشدن اين 70 نفر از گروه خود، از البغدادي انتقاد كرد و گفت كه البغدادي بدون رايزني با وي داعش را تشكيل داده است. ابومحمد الجولاني اعلام كرد كه فقط با ايمنالظواهري همكاري خواهد كرد.
نشست مخالفان سوري در استانبول
ساز ديگر مخالفان سوري ديروز در استانبول نواخته شد. نشست مخالفان سوري در استانبول تركيه براي دستيابي به يك موضع مشترك در خصوص شركت در كنفرانس صلح كه احتمالاً در شهر ژنو برگزار خواهد شد، آغاز شد. به گزارش خبرگزاري فرانسه از استانبول، ائتلاف ملي سوري اعلام كرده است نشست مهمترين تشكل مخالفان سوري در استانبول دستكم تا بعد از ظهر امروز ادامه خواهد داشت. ائتلاف مخالفان در تلاش براي تأكيد بر اعتبارش نزد كشورهاي « دوست» كه بيش از دو سال است از ائتلاف و ديگر گروههاي جنگجو در جنگ با نيروهاي نظامي سوري حمايت ميكنند، اعلام كرده است با نظام مذاكره نميكند. يك خبر بد ديگر هم براي تروريستها اتفاق افتاد. منابع نزديك به سازمانهاي تروريستي در سوريه اعلام كردند كه نيروهاي تركيه هفته قبل، دو فرد مسلح (تروريست) سعودي را به نامهاي خالد و عمر الحربي كه براي پيوستن به گروههاي مسلح در حال عزيمت به سوريه بودند، دستگير كردند. اين منابع خاطرنشان كردند كه دستگيري اين دو بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوي مقامهاي عربستان صورت گرفته است و منزل دو فرد مزبور در عربستان نيز مورد بازرسي نيروهاي امنيتي آن كشور قرار گرفت. اين منابع افزودند: تركيه در صورت ضرورت يا درخواست يك كشور آماده دستگيري تروريستهاي مسلح در سوريه به ويژه اتباع عربستان است.