دور سفرهاي خاورميانهاي وزير امور خارجه امريكا يكشنبه شب به رياض رسيد. در فصل تنشهاي ميان مدت روابط كاخ سفيد و آل سعود، جان كري راهي عربستان شد.
به گزارش «جوان»، بحران سوريه اين روزها تحولاتي جديد در سطح روابط دولتها رقم زده است كه شايد در نخستين روزها قابل پيش بيني نبود. اگرچه امريكا، شركاي اروپايياش، رژيم صهيونيستي و متحدان عربيشان همگي با يك هدف وارد ميدان سوريه شدند، اما تضاد منافع در ماههاي اخير به تقابل اين دولتها انجاميده است. در اين ميان تنشهايي كه به نظر ميرسد در اين فصل مهمان روابط كاخ سفيد و آلسعود باشد، چشمگير بوده است.
در همين راستا وزير خارجه امريكا در تلاش براي بهبود روابط واشنگتن با رياض كه بر سر بحران در سوريه و مذاكرات انرژي هستهاي با ايران تيره شده، در ادامه سفرهاي خاورميانه اياش به عربستان سعودي سفر كرده است. جان كري عصر يكشنبه وارد رياض شد و مورد استقبال سعود الفيصل وزير خارجه عربستان قرار گرفت. رياض، دومين مقصد كري در سفر ۱۰ روزه وي به منطقه خاورميانه، اروپا و شمال آفريقاست. اين ديپلمات ارشد امريكايي قبل از سفر به عربستان سعوي به مصر سفر كرده بود. عربستان ماه گذشته در اعتراض به آنچه اين رژيم از آن به عنوان « استانداردهاي دوگانه» به دليل ناتواني سازمان ملل در اقدام در درگيري در سوريه و همچنين تصميم امريكا به تعويق برنامه حمله نظامي عليه دمشق نام برد، عضويت در شوراي امنيت اين سازمان را رد كرد. بندر بن سلطان، رئيس سازمان اطلاعات عربستان سعودي در آن زمان گفته بود: «اين پيامي براي امريكا و نه سازمان ملل بوده است. » كري هم گفت: «برخي از كشورها در منطقه از امريكا ميخواهند تا در قبال سوريه اقدامي انجام دهد و ما كار ديگري انجام دادهايم. آن دسته از اختلافات درباره تاكتيكهاي فردي در سياست به معناي اختلاف در هدف اصلي نيست. » كري گفت، امريكا همچنان به متحدان منطقهاي خود و آنچه كه وي از آن به عنوان «روابط مهم دفاعي» امريكا در منطقه خاورميانه نام برد، پايبند است. وزير خارجه امريكا در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «ما براي عربستان سعودي، براي اماراتيها و قطريها و اردنيها و مصريها و ديگران در آنجا خواهيم بود. ما اجازه نخواهيم داد تا آنها هدف حمله خارجي قرار گيرند. ما از آنها حمايت خواهيم كرد. »
كري روز يكشنبه در مصر با اشاره به اختلافاتي كه ميان امريكا و عربستان به وجود آمده گفت: بعضي از كشورها از امريكا ميخواهند درباره سوريه اقداماتي انجام دهد، اما ما كارهاي ديگري انجام داديم. در هر صورت هدف همه ما مشترك است و آن تشكيل دولتي انتقالي در سوريه است كه به ملت اين كشور براي ساختن آيندهاي بهتر كمك كند. هيچ كس نميداند كه پايان جنگ در سوريه چگونه خواهد بود و اوضاع در اين كشور برچه اساسي پيش ميرود.