اين نظريه در قالب كتابي مورد بررسي قرار گرفته بود اما اكنون نويسندگان اين كتاب به سرقت ادبي متهم شدهاند. كتاب «گرگ خاكستري» ادعا ميكند كه آدولف هيتلر به همراه زن مورد علاقهاش هر دو از پناهگاه برلين فرار كرده و جان سالم به در بردند و بيش از 17 سال ديگر از زماني كه به عنوان تاريخ مرگ رسمي هيتلر عنوان ميشود زندگي كردند.
استالين و آغاز يك ماجرا
نخستين بار در سال 1945 ميلادي بود كه ادعاي فرار هيتلر از پناهگاه برلين و از سرگيري زندگي مخفيانه او در آرژانتين مطرح شد و بر سر زبانها افتاد؛ استالين براي اولين بار اين ادعا را بر زبان آورده بود. از آن زمان به بعد نظريهپردازان توطئه گاه و بيگاه و با رو كردن اسناد و شواهدي چون عكس، اين ايده را دوباره مطرح كردهاند. حالا به تازگي اين نظريه مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است كه ديكتاتور آلماني به دنبال ديگر همركابان نازي خود همچون آدولف آيشمن و يوزف منگله راهي امريكاي جنوبي شده بود.
«گرگ خاكستري: فرار آدولف هيتلر» عنوان كتابي است كه در سال 2011 منتشر شده و چند ماه پيش نيز از روي اين كتاب فيلمي مستند ساخته شده است؛ اما اكنون نكته خبرساز و جنجالي كتاب «گرگ خاكستري»، روزنامهنگاري آرژانتيني است كه نويسندگان انگليسي اين كتاب را به سرقت ادبي متهم كرده است. آبل بستي ميگويد كه نويسندگان انگليسي كتاب «گرگ خاكستري» به شكلي ناعادلانه از تحقيقات او براي اثبات ادعاهايشان در اين كتاب استفاده كردهاند. «گرگ خاكستري: فرار آدولف هيتلر» از سوي انتشارات استرليگ مستقر در نيويورك منتشر شده است و در اين كتاب اين نظريه كه هيتلر در تاريخ 30 آوريل 1945 ميلادي با شليك گلولهاي در مغزش به زندگي خود در پناهگاه برلين خاتمه داد رد شده است. اين كتاب همچنين اين نظريه را هم كه اوا براون، زن مورد علاقه هيتلر با خوردن سيانور خودكشي كرده است، رد ميكند.
فرار هيتلر و بيتفاوتي اطلاعات امريكا
بر اساس نظريه به شدت تكان دهنده جرارد ويليامز و سيمون دانستن، دو نويسنده اين كتاب جنجالي و پربحث، مقامات اطلاعاتي امريكا، فرار هيتلر را ناديده گرفتند تا در عوض بتوانند به تكنولوژي جنگ نازيها دست پيدا كنند. اين دو نويسنده سناريويي را پيش روي خواننده ميگذارند كه حتي تأمل كردن درباره آن هم هولناك است. آنها ادعا ميكنند كه هيتلر و اوا براون پس از فرار از پناهگاه برلين در كوهپايه رشته كوه آند خانهاي ساختند و صاحب دو فرزند دختر شدند.
به ادعاي آنها هيتلر پس از فرار از مجازات زندگي آرام و بيدغدغه خود را در پاتاگونيا، ناحيهاي در جنوب آرژانتين و شيلي از سر گرفت و تا زمان مرگش در سال 1962 ميلادي و سن 73 سالگي در آنجا زندگي كرد.
روزنامه گاردين انگليس نوشته است كه ناشر اين كتاب جنجالي تنها پس از پنج سال تحقيق و تفحص و سفر و مصاحبه با شاهدان عيني و كنار هم قرار دادن حجم انبوهي از شواهد حاضر به حمايت مالي و انتشار اين كتاب شده است. در واقع ناشر از صحت ادعاي طرح شده در اين كتاب تا حد زيادي اطمينان حاصل كرده است تا بعدها به جرم اشاعه ادعاهاي غلط و گمراهكننده درگير پيگردها و تعقيبهاي قضايي نشود.
هرچند اكنون بستي، روزنامهنگار آرژانتيني ميگويد كه نويسندگان اين كتاب از شواهدي استفاده كردهاند كه او سالها براي پيدا كردن و كنار هم چيدنشان زمان صرف كرده است.
جرارد ويليامز، خبرنگار حوزه تلويزيون كه تا كنون براي رسانههايي چون رويترز، بيبيسي و اسكاي نيوز فعاليت كرده است و نيز سيمون دانستن ديگر نويسنده اين كتاب هر دو اين ادعا را رد كردهاند.
ويليامز به نشريه آبزرور گفته است: «بستي به هيچ عنوان ايدهپرداز نظريه زندگي هيتلر در آرژانتين نبود. كتابهايي وجود دارد كه پيش از اينها و در سالهاي 1953 و 1987 ميلادي اين نظريه را مطرح كرده بودند. من هرگز از كار ديگري سرقت ادبي نميكنم و سيمون دانستن به عنوان نويسنده بيش از 50 كتاب ديگر در حوزه تاريخ نظامي نيز هرگز چنين كاري نميكند. هر دوي ما با قانون آشنا هستيم.»
فيلم مستندي كه نيمهكاره ماند
ويليامز در سال 2007 ميلادي به آرژانتين سفر كرد؛ جايي كه او تأييد ميكند در كنار ديگر محققان و مترجمان از بستي نيز كمك گرفته است. حالا بستي ادعا ميكند كه با ديدن اين كتاب و شنيدن از فيلمي كه قرار است از روي اين كتاب ساخته شود دريافته اطلاعاتي كه ويليامز به بهانه استفاده در يك فيلم مستند از او گرفته است اينگونه مورد سرقت ادبي واقع شده است. به گفته بستي او با امضاي قراردادي تمام حقوق مربوط به كار خود را در قبال دريافت مبلغ قابل توجهي به ويليامز واگذار كرده و دو تن از شاهدان كليدي و عيني ماجراي فرار هيتلر از پناهگاه برلين را به او معرفي كرده است.
پيشتر تصويربرداري فيلمي كه قرار بود درباره نظريه جنجالي فرار هيتلر ساخته شود در سال 2008 ميلادي آغاز شد و اما پس از مدتي بنا به پا پس كشيدن سرمايه گذاران ساخت اين فيلم در اثناي بحران مالي جهان نيمهكاره باقي ماند. بستي ميگويد كه قرارداد پس از آن فسخ شد و از ويليامز درخواست كرد كه تحقيقش را به او بازگرداند اما اين اتفاق نيفتاد.
پس از انتشار كتاب « گرگ خاكستري »، بستي از انتشار عكسي با توضيحي در زير آن كه به نقل از او نوشته شده بود «مدركي دال بر زنده بودن هيتلر» خشمگين شد. اين كتاب همچنين موجب آزردگي خاطر ريكاردو دالويا، مدير تحريريه نشريه «آمبيتو فايننسريو»، روزنامه مشهور آرژانتيني شد كه پيشتر گزارشي از تحقيقات بستي را منتشر كرده بود.
وقتي كتاب «گرگ خاكستري: فرار هيتلر» منتشر شد مورخاني چون گاي والترز، ادعاها در مورد زندگي هيتلر در آرژانتين را به تمسخر گرفته و آن را صددرصد دروغ خواندهاند؛ از سوي ديگر ادعاي فرار هيتلر در صورت اثبات يك رسوايي براي سازمان اطلاعات امريكا محسوب ميشود اما به اصرار اين گروه از مورخان اين ادعا توهمات گمراهكننده نظريهپردازان توطئه است و جايي در تحقيقات تاريخي ندارد.