کد خبر: 616329
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۹
تأييد علي‌آبادي بر سياسي بودن اخراج دايي پس از باخت به عربستان در فروردين 88
محمد علي‌آبادي ديروز تأييد كرد كه سال 88 علي دايي با دستور محمود احمدي‌نژاد از تيم ملي بركنار شده است
سعيد احمديان
محمد علي‌آبادي ديروز تأييد كرد كه سال 88 علي دايي با دستور محمود احمدي‌نژاد از تيم ملي بركنار شده است. اعتراف علي‌آبادي در حالي بود كه در چهار سال گذشته خيلي‌ها از جمله دايي، بركناري‌اش را سياسي دانسته بود. با وجود اين شايعات، دولتي‌ها آن را تكذيب مي‌كردند اما حالا پس از پايان دولت‌هاي نهم و دهم، ديروز محمد علي‌آبادي كه سال 88 رئيس سازمان تربيت بدني وقت بود، اعتراف كرد كه پس از شكست تيم ملي به عربستان در آزادي، احمدي‌ن‍ژاد خواستار اخراج دايي شده است. دايي هم ديروز در واكنش به صحبت‌هاي علي‌آبادي گفت: «معلوم شد كه چه كساني راست گفتند و چه كساني به مردم دروغ گفتند.»
   
در حالي احمدي‌نژاد، سال 88 از مسئولان ورزش خواسته بود دايي را بركنار كنند كه خودش دو سال پيش نقش تعيين‌كننده‌اي در انتخاب دايي به عنوان سرمربي تيم ملي فوتبال داشت. زمستان 86 بود كه مسئولان فدراسيون فوتبال به دنبال سرمربي جديدي براي تيم ملي بودند. شكست مذاكرات با كلمنته و نااميد شدن از مربيان خارجي باعث شده بود تا فدراسيوني‌ها در بين گزينه‌هاي داخلي تمركز كنند.
نام‌هاي زيادي مطرح شد از امير قلعه‌نويي و افشين قطبي كه با پرسپوليس خوب نتيجه مي‌گرفت تا بيژن ذوالفقارنسب. تنها نامي كه مطرح نبود و كمتر كسي تصور مي‌كرد او سرمربي تيم ملي شود، علي دايي بود. شانس قطبي از همه گزينه‌ها بيشتر بود و حتي پيش از بازي اين تيم با فجر سپاسي در شيراز در ليگ هفتم همه چيز خبر از قطعي شدن انتخاب قطبي به عنوان سرمربي تيم ملي داشت.
در روزهايي كه همه منتظر معرفي قطبي بودند و در حالي كه تصور مي‌شد دايي شانس اندكي براي رسيدن به نيمكت تيم ملي دارد، او روي خط برنامه نود آمد و در واكنش به گزينه‌هايي كه براي سرمربيگري تيم ملي مطرح مي‌شد، گفت: «هر كسي لابي قوي‌تري داشته باشد، سرمربي تيم ملي مي‌شود!»با اين حرف طعنه‌آميز دايي، كمتر كسي تصور مي‌كرد او چند روز بعد به عنوان سرمربي تيم ملي انتخاب شود.
با اين وجود، دايي در 12 اسفند 86 به عنوان سرمربي ايران انتخاب شد، انتخابي كه باعث تعجب خيلي‌ها شد و همه را به ياد صحبت‌هاي چند روز قبل دايي در برنامه نود انداخت و اين يعني او لابي قوي تري حتماً داشته است! با اين حال داستان انتخاب دايي تنها در فاصله كوتاهي اتفاق افتاد كه ربطي به لابي نداشت و محمود احمدي‌نژاد نقش مستقيمي در اين انتخاب داشت.
گفته مي‌شود احمدي‌نژاد پس از شنيدن صحبت‌هاي دايي درباره اينكه هر كسي لابي قوي‌تري داشته باشد سرمربي تيم ملي مي‌شود، خطاب به علي‌آبادي كه آن روزها رئيس سازمان تربيت بدني بود گفته است: «اين چه فوتبالي است كه لابي‌ها در آن حرف اول را مي‌زند؟ دايي شخصيت كمي نيست كه همين طوري حرف بزند. اصلاً بهتر است او را كه لابي ندارد سرمربي تيم ملي كنيد!» پيشنهاد احمدي‌نژاد، همه برنامه‌هاي كفاشيان را كه انتخاب اولش افشين قطبي بود به هم مي‌ريزد تا علي‌آبادي وارد ميدان شود و با اعمال فشار سازمان تربيت بدني به فدراسيون فوتبال، دايي سرمربي تيم ملي شود.
روايت دايي از انتخابش به عنوان سرمربي تيم ملي هم تأييد مي‌كند كه كفاشيان نقشي در آوردن او نداشته است. او ديروز به تسنيم گفت: «در تمرين سايپا بودم كه كفاشيان بارها به من زنگ زد و من نمي‌توانستم پاسخگو باشم. پس از آن مديرعامل وقت سايپا به من گفت كفاشيان تماس گرفته است. با او كه تماس گرفتم گفت علي‌آبادي با تو كار دارد. بعد از صحبت با علي‌آبادي در دفتر آذري مديريت ورزشگاه آزادي با هم قرار گذاشتيم و در اين مورد صحبت كرديم.»
   
هشتم فروردين 88، بازي ايران – عربستان، يك مسابقه حساس براي تيم ملي در راه صعود به جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي، بود كه يك مهمان ويژه داشت؛ محمود احمدي نژاد. ايران يك بر صفر از عربستان جلو مي‌افتد اما در دقايق پاياني دو گل مي‌خورد تا يكي از تلخ‌ترين شكست‌هاي تاريخ فوتبال ايران ثبت و كار تيم ملي براي صعود به جام جهاني سخت‌تر شود. پس از سوت پايان اين مسابقه بود كه احمدي‌نژاد كه خودش در آوردن دايي نقش داشت به مديران ورزش دستور مي‌دهد كه ديگر ماندن دايي جايز نيست. يك روز بعد از شكست ايران مقابل عربستان، در حالي كه قرار بود فدراسيون عصر آن روز درباره كادر فني تيم ملي تصميم بگيرد، چند ساعت قبل از اين جلسه، خبر بركناري دايي روي سايت سازمان تربيت بدني قرار مي‌گيرد تا دستور از بالا بودن اخراج دايي قوت بگيرد.
انتقاد احمدي‌نژاد از نتايج تيم ملي در اولين جلسه هيئت دولت در سال 88، گمانه‌زني‌ها را تقويت كرد. شائبه سياسي بودن بركناري دايي حتي واكنش مجلس را هم به همراه داشت و برخي نمايندگان در جلسه 16 فروردين 88 خواستار توضيح فدراسيون فوتبال و سازمان تربيت بدني در اين رابطه شدند. دايي هم سال گذشته در اولين واكنش صريح به جدايي از تيم ملي در سال 88 گفت: «جدايي من از تيم ملي سياسي بود و متأسفانه كسي كه در فوتبال نبود من را بركنار كرد.»
   
حالا چهار سال بعد، ديروز محمد علي‌آبادي تأييد كرد كه دايي سال 88 با دستور احمدي‌نژاد بركنار شده است. او به تسنيم گفت: «در بركناري او پس از اينكه آن باخت‌ها پيش آمد، نظر احمدي‌نژاد اين بود كه دايي ديگر نمي‌تواند كاري انجام دهد. نظر احمدي‌نژاد بركناري دايي بود.»
پس از صحبت علي‌آبادي بود كه دايي با اشاره به حرف‌هاي چند سال پيشش به تسنيم گفت: «همه ديديد بعد از چند سال حرف‌هاي من درست از آب درآمد. خيلي‌ها در آن زمان هم معتقد بودند بركناري دايي ورزشي نبوده است. احمدي‌نژاد من را از تيم ملي بركنار كرد و حالا بعد از چند سال، گذشت زمان همه چيز را نشان داد. البته شايد قسمت و صلاح من اين بوده و خدا مي‌خواسته كه از تيم ملي بيرون بيايم. حالا معلوم مي‌شود كه چه كسي در تلويزيون حرف راست زد و چه كساني به مردم دروغ گفتند. تمام برنامه‌هاي زنده موجود است كه علي دايي حقايق را اعلام كرد اما همان زمان آنقدر خرده گرفتند و فدراسيون جلسه تشكيل داد اما در نهايت مشخص شد كه همه اين كارها «كشك» بوده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار