کد خبر: 610165
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۶
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با رد فوريت اصلاحيه بودجه، بعد از بحث و بررسي لايحه را به كميسيون برنامه و بودجه ارجاع دادند.
بهناز قاسمي
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با رد فوريت اصلاحيه بودجه، بعد از بحث و بررسي لايحه را به كميسيون برنامه و بودجه ارجاع دادند.
روز گذشته دولت اصلاحيه بودجه سال 92 را با قيد دوفوريت تقديم مجلس كرد. پس از مخالفت كميسيون برنامه و بودجه مجلس با دو فوريت لايحه نماينده دولت هم از قيددوفوريتي لايحه صرف‌نظر كرد و خواستار رأي نمايندگان به يك فوريت لايحه شد اما  وكلاي ملت با 100 راي موافق، 70 رأي مخالف و 17 راي ممتنع از 216 نماينده حاضر در جلسه، يك فوريت لايحه اصلاحيه قانون بودجه سال 92 را هم مصوب نكردند، بر اين اساس بررسي اين لايحه به صورت عادي در دستور كار مجلس قرار مي‌گيرد.
 
 قاضي پور: انضباط مالي مجلس برهم مي‌خورد
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با تأكيد بر اينكه لايحه اصلاح قانون بودجه 92 به صورت يك‌فوريتي بررسي شود، افزود: اين لايحه بايد به صورت يك فوريت به كميسيون برنامه و بودجه رفته و معايب آن كارشناسي و رفع شود.
نادر قاضي‌پور در نشست علني مجلس در مخالفت با دوفوريت لايحه بودجه سال 92 گفت: اين لايحه بايد يك فوريتي شده و در كميسيون تخصصي بررسي كارشناسي شود تا از لحاظ كيفيت و ضرورت مورد دقت قرار گيرد.
نماينده مردم اروميه با بيان اينكه پيشنهاد اصلاح بودجه 92 را دولت قبلي داده بود، افزود: علت اصلي مخالفت مجلس با اين اصلاحيه بر هم خوردن انضباط مالي مجلس است.
قاضي‌پور تصريح كرد: اصلاحيه را در سه ماه آخر سال مي‌آورند و هنوز كاري انجام نشده است.
وي ادامه داد: اميدواريم دولت يازدهم لايحه بودجه 93 را تا 15 آذر سال 92 به مجلس ارائه كند تا بودجه عملياتي محقق شود.
قاضي‌پور دوفوريت لايحه را مخالف مواد برنامه پنجم توصيف و تصريح كرد: مجلس نسبت به تعرض صندوق توسعه ملي حساسيت دارد و به دليل مخالفت برخي مفاد با قانون برنامه دوسوم راي مجلس را نيز نياز دارد.
اين نماينده مردم در مجلس افزايش اختيارات دولت در بودجه را از ديگر معايب اصلاحيه بودجه سال 1392 اعلام و تأكيد كرد: تغيير ارقام و جداول در ارقام بودجه بسيار زياد است و مديران اجرايي براي اين ارقام برنامه‌ريزي كرده‌اند.
قاضي‌پور تصريح كرد: تغيير سهم صندوق توسعه ملي خلاف قانون برنامه و سياست‌هاي ابلاغي رهبري است.
وي افزود: انتظار داشتيم دولت براي حمايت از معيشت مردم و قشرهاي آسيب‌پذير به مجلس ارائه مي‌كردند و اين تغييرات به نفع جامعه است.
قاضي‌پور خواستار مخالفت مجلس با دوفوريت اين لايحه شد و تصريح كرد: امروز آنچه اهميت دارد بحث امنيت كشور است و بايد اين بودجه كه چند ماه كار كارشناسي مجلس را به خود اختصاص داده بيش از اين اجرايي شود.  عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس خواستار مخالفت مجلس با دوفوريت لايحه اصلاح بودجه 92 شد و گفت: اگر دولت چند ماه بودجه را اجرايي كرد و بعد حقوق‌بگيران و آسيب‌پذيران را مورد توجه قرار داد جاي بحث بود اما دوفوريت اين لايحه انضباط مالي را برهم مي‌زند.

  نادران: مجلس اجازه برداشت از منابع صندوق توسعه ملي را نمي‌دهد
عضو هيئت رئيسه كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس برداشت از صندوق توسعه ملي و تزريق آن به جامعه را خلاف قانون برنامه و سياست‌هاي كلي ابلاغي رهبر انقلاب اعلام و با دوفوريت لايحه اصلاح بودجه سال 92 مخالفت كرد.  الياس نادران نيز در مخالفت با دوفوريت لايحه اصلاح قانون بودجه 92 گفت: اين تقاضا انضباط مالي را در دولت از بين مي‌برد.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين مطلب افزود: اينكه تقاضا شده است كه بيش از 10 درصد اجازه جابجايي در سرفصل‌ها داشته باشند به اين معني است كه دولت اختيار دارد به هر طرح‌ عمراني در هر مرحله‌اي به هر ميزان اعتبار تخصيص دهد.  نادران اين لايحه را تعرض به صندوق توسعه ملي توصيف و تصريح كرد: در سياست‌هاي كلي رهبر انقلاب و قانون برنامه پنجم توسعه براي حراست از منابع صندوق توسعه ملي شرايطي در نظر گرفته شده، امروز دولت در پي برداشت 6 درصد از منابع صندوق توسعه و هزينه آن در امور جاري كشور است.  وي تصريح كرد: هم در كميسيون تلفيق و هم در صحن بارها اين پيشنهاد مطرح و مجلس با آن مخالفت كرده است.
وي ادامه داد: براساس اين اصلاحيه به بانك مركزي دستور داده مي‌شود كه از حساب صندوق توسعه ملي برداشت و به جامعه پول پرقدرت تزريق كند و اين مسئله عين استقراض است.
نادران تأكيد كرد: ضرر ديگر اين است كه اگر در زمان ديگر از منابع صندوق توسعه ملي در اثر رفع تحريم، رفع حصر شود امكان برداشت از منابع نيست چراكه ديگر منبعي موجود نيست.
اين نماينده مجلس تأكيد كرد: عيدانه توافقي است كه با دولت قبلي شده است و امروز امكان حذف آن نيست.
وي ادامه داد: 37 هزار ميليارد تومان فروش سهم شركت دولت حذف و تبديل به 5 هزار ميليارد تومان شده كه بايد منطق اين كار توضيح داده شود.
نادران تأكيد كرد: دعوايي در كشور است كه سهام هلدينگ خليج‌فارس را به نور چشمي‌ها بدهند و مجلس شش ماه است كه در برابر اين تمايل دولت قبلي و فعلي مقاومت كرده است.
اين نماينده مجلس بي‌انضباطي مالي، برداشت از حساب صندوق توسعه، چاپ اسكناس توسط بانك مركزي و صرف‌نظر كردن از منابع واقعي را از خصوصيات اين اصلاحيه توصيف و تصريح كرد: ما هنوز نسبت به آنچه دولت به‌عنوان مصوبه چاپ كرده خبر نداريم و حتي كتابچه بودجه به دست ما نرسيده است و امروز ما مي‌خواهيم با فوريت اصلاح اين بودجه را تصويب كنيم.
وي افزود: اين مسائل فوريت ندارد و حتي اگر دولت به اصلاح اصرار داشته باشد بايد در ماه‌هاي بعدي اين مسائل را مطرح كند.

  دولت اعتبارات لازم را ندارد
همچنين عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: با توجه به اينكه پنج ماه از سال گذشته و هنوز بودجه در كشور عملياتي نشده است، تعجب مي‌كنم چرا با دو فوريت اصلاح بودجه مخالفت مي‌شود.  بهروز نعمتي در موافقت با تصويب دو فوريت لايحه اصلاح قانون بودجه سال جاري، گفت: با توجه به اينكه پنج ماه از سال گذشته و هنوز بودجه در كشور عملياتي نشده است، تعجب مي‌كنم چرا با دو فوريت اصلاح بودجه مخالفت مي‌شود. نماينده مردم اسدآباد در مجلس شوراي اسلامي افزود: كشور در حال حاضر به لحاظ بودجه‌اي و تحقق بودجه سردرگم است و كشور در يك تلاطم بودجه‌اي سنگين و حزين به سر مي‌برد.
وي از نمايندگان مجلس خواست تا با لايحه اصلاح قانون بودجه با عقلانيت برخورد كند چراكه در حال حاضر پروژه عمراني فعالي در كشور مشاهده نمي‌شود و امكان دارد نتوانيم با قانون فعلي پاسخگوي فرهنگيان و كارمندان باشيم.
بهروز نعمتي افزود: تمام كشورهاي دنيا با مصوبات پي در پي عليه نظام و تهديد نظام به ما فشار مي‌آورند اما ما نمي‌خواهيم از امكانات كشور استفاده كنيم و اقدام به خودتحريمي مي‌كنيم.
اين عضو كميسيون صنايع و معادن با طرح اين سؤال كه از دولتي كه براي انجام اولويت‌هاي خود اعتبار لازم را ندارد چه توقعي داريد؟ افزود: تعهدات ما در مقابل پيمانكاران سررسيد شده است از اين رو لازم است اصلاحيه بودجه با فوريت به تصويب برسد. البته محمدباقر نوبخت معاون رئيس‌جمهور پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان در مورد لايحه مذكور درخواست بررسي يك فوريتي اين لايحه را   نيز مطرح كرده بود كه نمايندگان با آن مخالفت كردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار