به گزارش «جوان»، بانك مركزي اسامي بانكها و مؤسسات مجاز و همچنين بانكها و مؤسسات در شرف تأسيس را در سايت خود اعلام كرده است. بر اين اساس بانكهاي سپه، ملي و پست بانك به عنوان بانكهاي تخصصي دولتي و بانكهاي توسعه صادرات، صنعت و معدن، كشاورزي، مسكن و توسعه تعاون به عنوان بانكهاي تجاري دولتي معرفي شدهاند.
همچنين مهر ايران و رسالت به عنوان بانكهاي قرضالحسنه شناخته شده و براي اولين بار از بانكهاي مهر اقتصاد و آينده به عنوان بانكهاي در شرف تأسيس نام برده شده است. در قسمت مؤسسات اعتباري غيربانكي نام مؤسسه اعتباري توسعه عنوان شده است و بانكهاي غير دولتي نيز اقتصاد نوين، پارسيان، سامان، كارآفرين، پاسارگاد، سرمايه، سينا، شهر، دي، انصار، تجارت، رفاه كارگران، صادرات، ملت، حكمت ايرانيان، گردشگري، ايران زمين، قوامين و بانك خاورميانه عنوان شده است.
مهمترين تغيير در سايت بانك مركزي استفاده از عبارت مؤسسات در شرف تأسيس است كه از مؤسسات اعتباري كوثر، عسكريه، نور، آرمان، ثامن و ثامنالحجج نام برده شده است. نكته جالب در اين بخش عدم وجود نام مؤسسه مالي و اعتباري «م» است كه به نظر ميرسد زير بار ادغام با ساير مؤسسات نرفته است.
با گذشت چندين ماه اين تعاوني يا مؤسسه كه با عنوان تحت نظارت بانك مركزي فعاليت ميكند به راحتي اقدام به جذب نقدينگي در برخي از شهرها ميكند. همچنين در سايت بانك مركزي اعلام شده است بانكها و مؤسسات اعتباري يا ساير نهادهايي كه نام آنها در فهرست قرار ندارد، داراي مجوز از اين بانك نبوده و مسئوليت ناشي از عملكرد ناصحيح آنها مستقيماً متوجه كساني ميشود كه به اين مؤسسات مراجعه داشتهاند. بسياري از مردم بدون آگاهي از مجوزدار بودن اينگونه مؤسسات پول و سرمايه خود را در اين مؤسسات پسانداز ميكنند. طبق اعلام مسئولان بانك مركزي در صورت سپردهگذاري مردم در اين مؤسسات كه نامشان در سايت بانك مركزي نيست و شعب آنها مجوز رسمي ندارند، بانك مركزي مسئوليتي نخواهد داشت.
از سوي ديگر بيانيه، اخطار، مصاحبه و اولتيماتومهاي بانك مركزي گويا براي مؤسسه مالي و اعتباري «الف» چندان مؤثر نيست كه همچنان با گذشت چندين ماه تابلوهاي خود را تغيير نداده است و بانك مركزي نيز انگار نه انگار! بانك مركزي ايران در فروردين ماه سال 92 در يك بيانيه اعلام كرد كه تا 15 فروردين شش مؤسسه كه در دو مؤسسه اعتباري جديد ادغام شدهاند بايد تابلوهاي خود را تغيير دهند. با گذشت چندين ماه فرشتگان، فردوسي، مشيز، كارسازان و پيشگامان تقريباً تابلوهاي خود را در شعب تغيير نام دادهاند. اما تنها يك مؤسسه باقي مانده كه بدون توجه به اظهارات درويشي معاون نظارتي بانك مركزي و بيانيههاي بانك مركزي كار خود را ميكند و تابلوي خود را عوض نكرده است. اين مؤسسه مالي و اعتباري كه عنوان «تحت نظارت بانك مركزي» را در تابلوهاي خود يدك ميكشد به اين عنوان چندان اعتنا نميكند. اين مؤسسه بايد تابلوي خود را به آرمان تغيير دهد. مؤسسه «الف» هم در پرداخت سود بالاي بانكي بالاتر از نرخ بانك مركزي و تغيير ندادن تابلو دستورات بانك مركزي را رعايت نكرده است. در اين بين مردم و سپردهگذاران هستند كه بايد با مشكلات احتمالي مواجه شوند.
این به اصطلاح بانک مهر اقتصاد نباید تکلیف پولهایی را که از مردم به نام سهام گرفته مشخص کند؟ نه سود سرمایه گذاری به این پولهایی که برای خرید سهام بانک مزبور پرداخت شده می دهند و نه سود سهام و نه اصلا سهامی درکار است.