
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «فشارخون را جدی بگیریم » گفت : فشار خون بالا یکی از عوارض بیماریهای قلبی و عروقی است . دکتر داداشی افزود: بیماری های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ در گیلان و کشور به شمار می رود از غین رو با توجه به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت باید بیشتر در مورد پیشگیری از این بیماری کار کنیم تا در سال های آتی با کاهش مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در استان مواجه شویم.
وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا سومین عامل مرگ و میر در دنیا است میزان مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا در ایرانی ها را ۴۴/۳۳ درصد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اعلام کرد.
داداشی با بیان اینکه ایران رتبه ۶۷ جهانی را از لحاظ فشار خون بالا دارد و ۹۰درصد جمعیت بالغین در گیر فشار خون بالا هستند گفت: احتمال بروز فشار خون بالا از ۴۰ سالگی به بعد در مردان ۵۰ درصد و در زنان ۳۲ درصد است .
وی ادامه داد: با افزایش سن احتمال بروز فشار خون بالا بیشتر می شود ، بطوری که در افراد بالای ۶۰ سال، شیوع فشار خون بالا ۵۰ درصد افزایش دارد. از طرفی هرچه فشار خون بیشتر باشد ، احتمال سکته قلبی و مغزی و نارسایی قلبی و کلیوی بیشتر می شود.