
دكتر اسماعيلنيا در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار جوان ميگويد: با توجه به ظرفيت نظام و امكانات موجود در كشور اعم از ذخاير زيرزميني و از آن مهمتر ذخاير نيروي انساني بايد رئيسجمهوري انتخاب كنيم كه بتواند از حداكثر اين موهبتها استفاده كند.
وي ادامه ميدهد: لذا بايد ما رئيسجمهوري را انتخاب كنيم كه پيش از همه هماهنگ با نظام و دو قوه ديگر باشد. يعني همه بايد در يك جهت حركت كنند و همه بايد به هم پاس گل بدهند و اگر چنين باشد، مثل اين است كه هواپيماي سه موتوره نظام جمهوري اسلامي (با سه قوه) اگر هر يك از موتورها هماهنگ با ديگري نباشد سرعت رسيدن به هدف كاهش مييابد وحتي احتمال خطر نيز وجود دارد.
وي شاخص بعدي رئيسجمهوري را ولايتمدار و امتحان پس داده عنوان و خاطر نشان ميكند: ما بايد با نگاهي به كارنامه قبلي نامزدها، رئيسجمهوري كارآمد طلب كنيم و بدون تعارف رئيسجمهوري انتخاب كنيم كه در كارنامهاش مسئلهاي را براي نظام و كشور حل كرده باشد.
اسماعيلنيا با تأكيد براين كه اين دوره از انتخابات ديگر محل آزمون و خطا نيست كه خواسته باشيم فردي را بر اساس شور وهيجان وشعارهاي غير قابل اجرا و هزينهزا انتخاب كنيم ميافزايد: در ميان همين افرادي كه تاكنون اعلام كانديداتوري كردهاند، افرادي هستند كه داراي چنين ويژگيهايي هستند و قادر به حل مشكلات پيش رو هستند و ميتوان آنها را انتخاب كرد.
وي در ادامه اما مهمترين شاخصه رئيسجمهور بعدي را استراتژيست و برنامهمحور بودن وي عنوان ميكند و ميگويد: رئيسجمهور بعدي بايد برنامههاي واقعي و عاري از شعارهاي هزينهزا را در دستور كار خود قرار دهد، اين برنامه نيز بايد در قالب زمان و اعداد و ارقام ارائه شود زيرا با كليگويي نميتوان كشور را اداره كرد.
نايب رئيس اول كميسيون كشاورزي ادامه داد: به عنوان مثال بايد رئيسجمهور بگويد براي ۴۳۰ هزار ميليارد تومان نقدينگي سرگردان كه يكبار سر از طلا و دلار و يكبار سر از بازار مسكن و پسته درميآورد؛ چه برنامهاي دارد؟ چگونه و يا با چه كانالي ميخواهد اين حجم نقدينگي را به توليد و صادرات هدفمند هدايت كند.
وقتي ما هنر استفاده از اين حجم نقدينگي را نداريم يعني، مديريت شايسته نيست! آدم به صرف خوب بودن كه نميتواند شايسته هر كاري باشد!
اسماعيلنيا افزود: اگر رئيسجمهور بعدي برنامه ارائه داد، پس آنگاه بايد مديراني را انتخاب كند كه مدلمحور بوده و بتوانند اعداد و ارقام را در زمان مقرر محقق كنند و اين يعني مديريت شايسته، مديريتي كه عاري از رانت، لابيگري و چاپلوسي است.
وي شتاب بخشيدن مباحث توسعهاي را از دستور كارهاي اولويتدار رئيسجمهور بعدي دانست و گفت: هماكنون كشور ما در حالت ترمز به سر ميبرد و مهمترين اصطكاك براي شتاب گرفتن نظام با قابليتهايي كه برشمرديم، نظام اداري ما ميباشد. نظام اداري ما در بسياري از بخشها پوسيده است و بايد اصلاح شود.
وي خاطر نشان كرد: بنابراين رئيسجمهور بعدي بايد فرايندها را در سيستم اداري اصلاح كند. به عنوان مثال استعلامها بايد ظرف ۲۴ ساعت جواب داده شود تا سرمايهگذاران را فراري ندهيم و اين موضوع نيز تعهداتي را براي رئيسجمهور ايجاد ميكند كه وي بايد تا پيش از اين سالم كار كرده باشد و به دنبال سركار گذاشتن اقوام و خويشان خود به صرف رابطه نباشد.
وي با تأكيد بر اينكه رئيسجمهور بعدي بايد تعريف و برنامه خود را براي حماسه سياسي و حماسه اقتصادي بيان كند و بگويد چقدر ميخواهد به مشكلات حمله كند، ادامه داد: با نقد منصفانه به گذشته و نگاهي به عملكردهاي اقتصادي، ضمن اصلاح مسيرهاي اشتباه و پوشش ضعفها، گرهگشا و ايجادكننده راههاي جديد براي سرعت بخشيدن به توسعه كشور باشد. به عنوان مثال رئيسجمهور بگويد: من صادرات را چند درصد افزايش ميدهم، بايد بگويد كه ۶۰ درصد ظرفيت غير فعال صنعت را چگونه پويا ميكند و اين پويايي چه تأثيري در اقتصاد و رشد اقتصادي خواهد داشت ويا ما هماكنون ۱۱۸ ميليون تن محصول كشاورزي داريم و آن را چگونه به ۲۰۰ ميليون تن خواهد رساند.
وي با اشاره به اينكه نتيجه چنين تعهداتي ايجاد اشتغال پايدار به معناي واقعي است؛ نه آمارسازي در اشتغال؛ افزود: رئيسجمهور بايد تعاملمحور، داناييمحور و اهل مشاركت باشد و كشور را به سمت همافزايي و انسجام پيش ببرد و دنبال حاشيهسازي نباشد. زيرا اگرچه تاكنون محاسبه ريالي در اين باره نشده اما انحراف افكار عمومي به سوي حاشيهسازي و پرهيز از همافزايي هزينههاي سنگيني را دربر داشته و خواهد داشت.