
بر اساس نتايج تحليل سازمان جهاني كار(ILO) كه مجله آلماني اشپيگل منتشر كرده است، بحران اقتصادي فزاينده در اتحاديه اروپا، افزايش تهديدات اجتماعي براي كشورهاي عضو آن را در پي خواهد داشت. بر اساس اين گزارش، خطر وقوع اين ناآراميها در كشورهايي چون قبرس، يونان، پرتغال و ايتاليا بسيار بيشتر است و بلژيك، فنلاند و آلمان در اين زمينه با احتمال كمتري براي بروز چنين ناآراميهايي روبهرو هستند. اين مطالعه بحران بيكاري فزاينده در قاره سبز را مهمترين بستر شكلگيري ناآراميهاي اجتماعي تلقي ميكند و درباره ادامه رياضت اقتصادي كه به افزايش ميزان افراد بيكار قاره به رقم وحشتناك ۲۶ ميليون تن منجر شده، هشدار داده است.
علاوه بر اين، بر اساس اين مطالعه توجه بيشتر به رفع كسري بودجه و افزايش توانايي رقابت با ديگر كشورها از عوامل ايجاد بحران به ويژه براي نسل جوان در كشورهاي اتحاديه اروپا عنوان شده است.
تظاهرات جوانان بيكار اسپانيايي هزاران نفر از جوانان اسپانيايي در اعتراض به معضل بيكاري و شرايط بد اشتغال، در شهرهاي مختلف اين كشور دست به تظاهرات زدند. علاوه بر شهرهاي مختلف اسپانيا، خيابانهاي مقابل سفارتخانههاي اسپانيا در چند كشور ديگر نيز شاهد برگزاري تظاهرات اسپانياييها بودند. نرخ بيكاري در ميان جوانان اسپانيا ۵۵ درصد اعلام شده كه اين بالاترين ميزان بيكاري جوانان در كشورهاي عضو اتحاديه اروپا محسوب ميشود. علاوه بر مادريد، شهرهاي بارسلونا و زاراگوزا به همراه ۳۰ شهر ديگر اسپانيا نيز شاهد برگزاري تظاهرات جوانان اين كشور بودند.
هشدار اتحاديه اروپا به پرتغال كميسسيون اروپا روز يكشنبه به پرتغال هشدار داد به اهداف تعيين شده در برنامه كمك مالي ارائه شده به اين كشور پايبند باشد. اين هشدار بعد از آن صورت گرفت كه دادگاه قانون اساسي اين كشور چند اقدام رياضتي برنامهريزي شده توسط دولت اين كشور را غيرقانوني دانست. كميسسيون اروپا در بيانيهاي گفت هرگونه فاصله گرفتن از اهداف بسته كمك مالي در واقع موجب از بين رفتن تلاشهاي انجام شده و ثمرات به دست آمده توسط شهروندان پرتغالي خواهد شد.
دادگاه پرتغال از جمله هرگونه كاهش حقوق كارگران و كارمندان و نيز افزايش ماليات را مغاير با قانون دانسته و در نتيجه دولت پرتغال با كسري بودجهاي به مبلغ يك ميليارد و ۳۰۰ ميليون يورو مواجه شده است.
«پدرو پاسو كوئلو» نخستوزير پرتغال روز يكشنبه گفت كشورش مجبور است براي تأمين كسري مزبور خدمات عمومي را بيش از پيش كاهش دهد. وي در پيامي تلويزيوني براي مردم پرتغال گفت: زندگي در پرتغال بيش از پيش دشوار خواهد شد، چراكه دولت مجبور است از بودجه مربوط به خدمات تأمين اجتماعي، آموزش، بهداشت و شركتهاي دولتي بكاهد. | بقيه در صفحه ۱۵