کد خبر: 511149
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
پنجمين قهرماني آسمانخراش‌ها در غرب آسيا
وزير ورزش به تالار بسكتبال آزادي نرفت!
در آخرين ديدار جام سيزدهم دو تيم ايران و لبنان در تالار بسكتبال آزادي به مصاف هم رفتند كه در وقت اضافي آسمان‌خراش‌هاي كشورمان با برتري ۱۰۰ بر ۸۶ جام را بالاي سر بردند.
از ابتدا هم معلوم بود لبنان سرسخت‌ترين رقيب ما در اين مسابقات است. به همين دليل سرمربي تيم‌ملي نفرات كليدي خود را به ميدان فرستاد. نبرد دو تيم با حملات كوبنده و برنامه‌ريزي شده ايران آغاز شد و اصغر كاردوست اولين امتياز بازي را دشت كرد. سرعت زيادي كه ملي‌پوشان كشورمان به بازي داده بودند و همچنين استفاده از موقعيت‌هاي گل امان لبناني‌ها را بريده بود تا آنجا كه با گذشت سه دقيقه از بازي مدافع عنوان قهرماني اولين امتياز را به دست آورد. در شرايطي كه كاردوست توپ‌هاي زير توپ را به خوبي جمع مي‌كرد و حملات توفاني تيم‌ملي آغاز مي‌شد‌ اما رفته رفته از قدرت تهاجمي ما كم شد و وقت اول بازي با حساب ۲۳ بر ۱۹ به سود ايران به پايان رسيد. با شروع كوارتر دوم اعتراضات به داوري آغاز شد. اين در حالي است كه دستپاچگي دو تيم موجب شد تا با گذشت سه دقيقه از وقت دوم هيچ امتيازي رد و بدل نشود. درگيري نيكخواه بهرامي با بازيكن لبناني و همچنين جدال لفظي بسيروويچ با فادي‌الخطيب (ملي‌پوش‌‌ با‌سابقه لبنان) از جمله اتفاقات ۱۰ دقيقه دوم بود. در نهايت نيمه اول با امتياز ۴۵ بر ۳۳ به سود ايران تمام شد.
برخلاف انتظارها با آغاز نيمه ‌دوم قرمز‌پوشان ايران دچار افتي محسوس شدند تا آنجا كه حريف تمام تلاشش را كرد تا اختلاف امتياز كمتر شود. در حالي كه شاگردان سرمربي اسلوونيايي در كوارتر سوم حسابي كم آورده بودند بازيكنان حريف به خوبي از پرتاب‌ها استفاده كردند تا آنجا كه وقت سوم را با حساب ۲۴ بر ۱۹ به سود خود پايان دادند. ۱۰دقيقه پاياني و البته سرنوشت‌ساز اوج بي‌‌برنامگي تيم‌ملي كشورمان بود. مهمد بسيروويچ همانگونه كه نمي‌تواند مهرام را در نيمه‌ دوم هدايت كند براي تيم‌ملي بسكتبال نيز نتوانست در نيمه دوم كاري انجام دهد. بي‌دقتي،‌ سرخوردن‌هاي بسيار و خطاهاي بي‌دليل شرايط را براي لبنان فراهم كرد. تري بازيكن شماره ۵ ميزبان باپرتاب‌هاي سه امتيازي دقيق موفق شد كار را به تساوي بكشاند. پنج فوله شدن صمد نيكخواه بهرامي بدترين اتفاق ممكن در پنج دقيقه وقت‌هاي اضافه بود. منتها بازگشت كاردوست به زمين جان دوباره‌اي به تيم داد. اگر چه لبناني‌ها كوشيدند تا با به جنجال كشيدن مسابقه مانع امتيازگيري ملي‌پوشان ايران شوند اما خيلي زود ورق برگشت و با صد‌تايي شدن لبنان جام‌ قهرماني در ايران ماند. جشن قهرماني جام سيزدهم در شرايطي در آزادي برگزار شد كه هيچ يك از مسئولان وزارت ورزش در سالن حضور نداشتند و بازي نيز پخش مستقيم نشد. در پايان اين بازي صمدنيكخواه بهرامي به عنوان امتياز‌آورترين بازيكن معرفي شد.
در ديگر ديدار نيز اردن ۸۶ بر ۸۰ عراق را برد و به همراه لبنان به جام ملت‌ها صعود كرد. ايران پيش ا‌ز اين با قهرماني دركاپ آسيا سهميه حضور در جام ملت‌ها را كسب كرده بود.
بسيروويچ: داوري به نفع لبنان بود
سرمربي تيم‌ملي بسكتبال كشورمان پس از قهرماني تيمش در مسابقات غرب آسيا از عملكرد داوري انتقاد كرد: «قصد ندارم در مورد داوري حرف بزنم اما داوري كاملاً به نفع لبنان بود. خطاي بازيكنان ما را به سرعت مي‌گرفت اما فادي‌الخطيب ۴۲ دقيقه خطا كرد و هيچ خطايي از او گرفته نشد. اين درست كه او بازيكن مشهوري است اما نبايد قوانين داوري را ناديده گرفت.» بسيروويچ عملكرد شاگردانش را مطلوب دانست: «بازي را خوب شروع كرديم‌ اما داوري بازي را به جنجال كشاند و باعث عصبانيت بازيكنان شد ولي از نظر تاكتيكي بچه‌ها خوب بودند. البته عملكردشان بايد آناليز شود.»
قصان سركيس سرمربي لبنان عملكرد بسكتباليست‌هاي ايران را فوق‌العاده عنوان كرد: «‌‌تيم ايران واقعاً عالي بود ما قصدمان پيروزي بود اما دفاع محكم و عالي تيم‌ ايران اين اجازه را به ما نداد. ايران در وقت اضافه تركيب جديدي را رو كرد كه به يكباره باعث غافلگيري ما شد. من از طرف داور اشتباهي نديدم و اينكه شكست خورديم تصميم داور نبود.»
صمد نيكخواه بهرامي كاپيتان تيم‌ملي از اينكه هواداران با خوشحالي سالن آزادي را ترك كردند ابراز رضايت كرد: «بازي خيلي خوبي بود، هر كدام از بازيكنان بازي را به دوش كشيدند. خوشحالم كه شرمنده هواداران نشديم. شايد اگر مسابقات جاي ديگري برگزار مي‌شد و ما ميزبان نبوديم نتيجه ديگري رقم مي‌خورد. ۳۵ دقيقه ما برتر بوديم اما سوت‌هاي زيادي به تيم لبنان زده شد، در پنج دقيقه آخر پر‌اشتباه ظاهر شديم. خوشحالم كه مردم خوشحال‌اند.»
به بي‌توجهي عادت داريم
رئيس فدراسيون بسكتبال پس از قهرماني تيم‌ملي بزرگسالان در غرب آسيا از بي‌توجهي مسئولان ارشد ورزش انتقاد كرد. محمود مشحون در مراسم جشن قهرماني آسمانخراشان ايران در پاسخ به اينكه چرا دكتر عباسي وزير ورزش در اين مراسم حضور ندارد گفت: «قرار بود بود آقاي عباسي به سالن بيايد. تمام ‌شرايط حضورشان هم مهيا بود اما نمي‌دانم چرا نيامدند. حتي مسئول حراست وزارتخانه نيز به سالن آمد اما وزير نه. دليل اين موضوع را نمي‌دانم اما حضور در سالن بسكتبال در برنامه وزير بود. ما عادت داريم بسكتبال به بي‌توجهي عادت كرده و نمي‌تواند كاري كند. اي كاش آقاي وزير در سالن بود و تلاش اين ملي‌پوشان برابر لبنان و مبارزه و غيرت آنها را مي‌ديد.»

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار