کد خبر: 498838
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۲
رئیس شورای شهر اردبیل:
به گزارش خبرنگار جوان از اردبیل، حجت‌الاسلام محمد رضا سرداری در جلسه شورای شهر اردبیل که با حضور اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی در ساختمان شورای شهر برگزار شد،‌ اظهار داشت: شورای شهر و شهرداری همسو با اهداف نظام مهندسی در احداث بناها و ساختمان‌سازی ورود پیدا کرده به طوری که شاهد نظارت‌های مستمر از سوی مسئولان شهرداری و نظام مهندسی در ساخت و ساز‌ها هستیم که باید این کارکرد تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد:‌ هر چقدر این نظارت‌ها و کار در حوزه طراحی به روز‌تر و مطابق‌ با علم و فناوری‌های جدید صورت گیرد به همان میزان ساخت و ساز‌ها ایده‌ال و تنش‌ها و مشکلات به حداقل می‌رسد.
رئیس شورای شهر اردبیل یادآور شد: ما از مهندسان عضو نظام مهندسی انتظار داریم در طراحی‌ها به علم و دانش و به روز کردن اطلاعات خود جهشی واقعی ببخشند و سعی کنند در ساخت و ساز‌ها به گونه‌ای حرکت کنند تا با مقاومت بیشتر و سهل‌انگاری‌ها و تخلفات کمتر احداث ساختمان صورت گیرد.
سرداری گفت:‌ دیگر در نظام مهندسی نباید قواره کارها بر پایه آزمون و خطا باشد تا یک دوباره کاری‌ را در این مجموعه شاهد باشیم.
این مسئول تاکید کرد:‌این نهایت بی‌انصافی است که صاحب ملک خارج از نقشه و طراحی‌های صورت گرفته ساخت و ساز خود را انجام دهد و هیج کس نیز نتواند جلوی این تخلفات و ضرر و زیان‌ها را بگیرد.
عضو کمیسیون ماده ۱۰۰ تجدید نظر بیان داشت: اگر حرکت‌ها و برنامه‌ریزي‌ها بر اساس قانون و نظارت‌ها مرتب صورت گیرد درصد خطا‌ها به صفر رسیده و در طراحی‌ها نیز شاهد برخی فعالیت‌ها و حرکت‌های انحرافی و غرض‌آلود نخواهیم بود.
سرداری با انتقاد از برخی طراحی‌های غلط و وارد آمدن ضرر و زیان‌های نابجا و تحمیل شده به فعالان این عرصه افزود:‌ ما از هیئت مدیره جدید نظام مهندسی انتظار داریم با برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی اطلاعات مهندسان خود را به روز کرده و آنها را با راهکارها و شیوه‌های جدید در طراحی و نظارت آشنا کنند.
وی تصریح کرد:‌ گاه در یک فضای ۵۰ متری مهندس با طراحی مناسب ساختمان و بنایی را مشاهده می‌کنیم که فراخ‌تر از ساخت و ساز زمین ۲۰۰ متری است در حالی که در چنین ابعادی به دلیل طراحی‌های بد و نامناسب یک تنگی فضا و احساس بدی را از سوی ساکنین مشاهده می‌کنیم که نشاندهنده کمی اطلاعات و آگاهی مهندسان ما است.
به گزارش خبرنگار جوان از اردبیل، رئیس شورای شهر اردبیل ادامه داد: در هزینه کردها و محاسبات دقیق در این زمینه نیز گاه با یک درایت و تیز‌بینی مهندسان کاهش ۲۰ الی ۳۰ درصدی هزینه‌ها را شاهد هستیم که این خود زمینه ساخت و سازهای ایمن، مقاوم و با کم کردن هزینه‌های مازاد را زمینه‌ساز می‌شود.
سرداری با ابراز گلایه از برخی مهندسان که احساس تعهدی در آنها دیده نمی‌شود، ابراز داشت: ما امیدواریم با تداوم آموزش‌ها و ارتقای مثبت در این زمینه با آزادسازی نیروها و شرکت مهندسان در این دوره‌ها بتوانیم برخی از نواقص و کاستی‌ها را برطرف کنیم.
این مسئول با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان و دولتمردان به بها ندادن امر آموزش کارکنان عنوان کرد: این بسیار بد است که مهندس و کارمندی بدون آموزش لازم عهده‌دار مسئولیتی شود که در آن تبحری ندارد که قطعاً ضرر آن متوجه سرمایه ملی است.
این عضو شورا یادآور شد: به دلیل عضویت در کمیسوین ماده ۱۰۰شاهد ارجاع پرونده‌های متخلف ساختمانی هستیم که نمی‌توان به راحتی از کنار آنها گذشته که برای کم کردن این آمار و ارقام باید در طراحی‌ها با تدبیر بیشتر و در نظارت‌ها با کار مستمر نقص‌ها و کوتاهی‌ها را برطرف کرد.
سرداری‌ گفت: جای گلایه است که در یک ساختمان ۱۰ مورد تلخف به دلیل ضعف کنترل مهندسان به ثبت می‌رسد که معلوم نیست با چه راهکاری می‌توان این مشکلات را برطرف کرده و از بین برد.
به گزارش خبرنگار جوان از اردبیل، وی در پایان سخنان خود اذعان داشت: برای کاهش تخلفات ساختمانی نیاز به ارتقای اطلاعات مهندسان و ایجاد احساس تعهد بیشتر در آنها هستیم.
انتهای پیام/
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار