به گزارش «جوان»، نادر قاضيپور كه دست به سؤال خوبي دارد و يكي از جنجاليترين نمايندگان مجلس به شمار ميرود، به موضوع سهام عدالت پرداخت و از حسيني پرسيد چرا سهام عدالت كارگران ساختماني و صنوف بعد از دو نوبت تنظيم ليست و اعلامهاي متعدد مطبوعاتي تحقق نيافته است؟
حسيني هم در اينباره اظهار داشت: وقتي ما از توزيع عادلانه حرف ميزنيم يعني درآمد يا ناشي از كار است يا ثروت. اگر به دنبال توزيع بهينه درآمد هستيم علاوه بر نيروي انساني بايد به توزيع ثروت هم توجه كنيم.
حسيني يادآور شد: اقدامات توزيع سهام عدالت داراي پشتوانه نظري، مجوز رهبري و اجراي قانون بوده است و توزيع سهام عدالت كه عملاً از سال ۱۳۸۵ شروع شد مبتني بر يك چارچوب اجرايي بود.
به گفته وي، توزيع سهام عدالت از طبقات پايين به متوسط جامعه آغاز شد كه در مرحله اول و دوم عمدتاً افراد تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي سهام عدالت دريافت كردند و سپس به افرادي مانند زنان سرپرست خانوار تسري پيدا كرد.
حسيني يادآور شد: طي يك عمليات بسيار سنگين، اطلاعات بيش از ۵۰ ميليون نفر واصل شد و امروز در راستاي اجراي اين قانون حدود ۴۲ ميليون نفر داراي سهام عدالت هستند و اقشار بسيار آسيبپذير از سهام عدالت برخوردار شدند اما آيا همه آن كساني كه بايد سهام عدالت ميگرفتند، دريافت كردند يا خير يا همه آنهايي كه سهام عدالت گرفتند جزو طبقات متوسط يا پايين جامعه بودند يا خير، بايد به اين پرسش پاسخ داد.
وزير اقتصاد اضافه كرد: درباره كارگران فصلي و ساختماني كه بحث شد نيز بايد بگويم از آنجا كه اين افراد داراي بانكهاي اطلاعاتي منسجم نيستند از قلم افتادند لذا بعد از مراحل اوليه، كار تكميلي صورت گرفت و روي اين قشر از مردم متمركز شديم و بعد از طراحيهاي بانكهاي مختلف ۳ميليون و ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام كردند و بعد مشخص شد كه قريب به يك ميليون نفر از اين رقم، قبلاً سهام عدالت دريافت كردند.
سيد شمسالدين حسيني در ادامه سخنانش متذكر شد هم اكنون براي ۳ ميليون نفر سهام عدالت ميخواهيم اختصاص دهيم و كار اجراي سهام اجراي عدالت كار بسيار حجيمي بوده است و براي ۵ ميليون نفر باقي مانده هم در حال بررسي هستيم تا اطلاعاتشان واصل شود.
در ادامه اين جلسه، نادر قاضيپور نماينده اروميه در سخناني به ارائه توضيحاتي درباره سؤالش پرداخت و متذكر شد: طبق اصل ۸۴ قانون اساسي، هر نماينده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد درباره هر مسئلهاي اظهارنظر كند.
وي با تأكيد بر رفع تبعيضات ناروا طبق اصول قانون اساسي، تصريح كرد: همه نمايندگان در حوزههاي انتخابيهاش با كارگران فصل سر و كار دارند و آمار نشان ميدهد ۱۴ درصد فوتيها مربوط به كارگران فصلي است.
وي افزود: نظام جمهوري اسلامي، پروژه ارائه سهام عدالت به قشر پايين و متوسط جامعه را آغاز كرد كه كار خيلي خوبي بود اما چرا برخي از امتيازات قانوني خود در سهام عدالت برخوردار نشدند.
قاضيپور ادامه داد: پس چرا پس از گذشت چند سال از اجراي ارائه سهام عدالت، سهم كارگران فصلي و ساختماني اختصاص نيافته است ولي كاخنشينان، مديران كل، معاونان وزرا و كارمندان مستحق شناخته شدند ولي قشر كارگر ساختماني به حق خود نرسيده است؟چرا سهام عدالت در بورس يا فرا بورس عرضه نميشود و چرا سهام عدالت به كارگران ساختماني و صنوف اختصاص نيافته است.
حسيني هم در پاسخ با بيان اينكه ممكن است ۲۰ هزار مدير هم سهام عدالت دريافت كرده باشند، افزود: اين تعداد در مقابل بيش از ۴۰ ميليون نفر از افراد جامعه كه سهام عدالت دريافت كردهاند، مستتر ميشود.
قاضيپور خطاب به وزير اقتصاد گفت: شما فقط نام يك كارگر ساختماني را ببريد كه از سهام عدالت برخوردار شده است، در اكثر استانهاي كشور، كارگران ساختماني به صورت فصلي فعاليت ميكنند و همه بايد از امتياز سهام عدالت برخوردار شوند.
در ادامه، وزير اقتصاد به بيان توضيحاتي ديگر پرداخت و گفت: براي اعطاي سهام عدالت به اقشار آسيبپذير اقدامات وسيعي انجام شده است به ويژه كارگران، اما اجازه دهيد اين طرح پروسه خود را طي كند و اگر بتوانيم همين امسال اين كار را انجام ميدهيم.
قاضيپور مجدداً خطاب به وزير اقتصاد گفت: مشكل كارگران را در برخوردار از امتياز سهام عدالت حل كنيد و بايد مشخص شود چرا به كارگران ساختماني سهام عدالت ارائه نشده است.
در ادامه حجتالاسلام سيدمحمدحسن ابوترابيفرد، نايب رئيس اول مجلس كه در غياب لاريجاني رياست را بر عهده داشت، گفت: آقاي وزير قول داد آن بخش از كارگران ساختماني كه تاكنون شناسايي شدند تا ۲۲ بهمن ماه امسال از سهام عدالت برخوردار شوند و مابقي قرار است شناسايي شوند تا تحت پوشش سهام عدالت قرار گيرند.
قاضيپور نيز خطاب به ابوترابيفرد گفت: ما تعهد آقاي وزير را قبول نداريم، ما تعهد شما را قبول داريم و اگر آقاي وزير به قولي كه داده عمل كرد كه دست شما را ميبوسيم اگر عمل نكند، ما شما را استيضاح ميكنيم.
پس از اين سخنان قاضيپور رأيگيري در صحن علني براي پرسش مطرح شده و پاسخهاي وزير انجام نشد چرا كه اعلام شد نماينده سؤالكننده از پاسخهاي وزير قانع شده است.