کد خبر: 495754
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۵
۳میلیون خط اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت

جوان آنلاین-سینا سرمد: بر اساس آخرین آمار رسمی، ۳۰ میلیون نفر در ایران از اینترنت دایل آپ استفاده می‌کنند و نزدیک به دو میلیون نفر نیز کاربر اینترنت پرسرعت هستند.

هر چند این آمار برای یک کشور ۷۰ میلیونی آمار خوبی نیست اما ارائه خدمات برای همین تعداد کاربر نیز همواره در کشور با مشکلات زیادی همراه بوده و فریاد اعتراض کاربران اینترنتی را بلند کرده است.در حال حاضر براساس آمارهای سایت NetIndex از میان ۱۷۰کشور جهان، کشور ایران در رتبه ۱۶۴ میانگین سرعت اینترنت قرار گرفته است که برخی از کشور‌هایی که از ما جلوتر هستند شامل: افغانستان هشت رتبه بالاتر از ما، عراق ۱۰ رتبه بالاتر از ما، مغولستان ۱۲۰ رتبه بالاتر از ایران و قرقیزستان ۱۱۵ رتبه بالاتر از ایران هستند.

این در حالی است که قیمت اینترنت در ایران گران‌ترین قیمت ممکن در دنیا به نسبت سرعت و کیفیت و حجم دانلود است. دی ماه سال گذشته اما با مطرح شدن ماجرای اینترنت ملی ، این امید در میان کاربران اینترنت به وجود آمد که سرانجام وضعیت اینترنت چه از لحاظ سرعت و چه از لحاظ هزینه سامان خواهد یافت.در راستای تحقق این طرح اما، اواسط مهر ماه بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیوستن دو شبکه ملی سلامت و آموزش به شبکه ملی اطلاعات در راستای اجرایی شدن اهداف برنامه پنجم توسعه کشور خبر داد.

رضا تقی پور اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات را تکلیفی قانونی مطابق برنامه پنجم توسعه کشور برشمرد و اظهار داشت: همزمان با آغاز ماه مهر، عملیات اجرایی فاز نخست این پروژه آغاز شده که برپایه آن و در راستای تفکیک اینترنت از اینترانت، ارتباط حدود ۴۷ هزار دستگاه دولتی از شبکه اینترنت به شبکه ملی منتقل شده است.

حالا اما با نزدیک شدن آذر ماه وزیر ارتباطات از ۳میلیون خط اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت سخن گفته تا امید به بهبود وضعیت در میان کاربران اینترنت زنده شود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه بخش عمده ای از پروژه اتصال فیبرنوری منازل تا پایان برنامه پنجم توسعه محقق خواهد شد، گفت: اپراتور فیبرنوری در سال سوم فعالیت خود که پایان برنامه پنجم توسعه خواهد بود، بالغ بر ۳ میلیون خط اینترنت با حداقل سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه در منازل ایجاد می‌کند.

تقی پور با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته در پروژه اتصال فیبرنوری به منازل، تصریح کرد: امروز توسعه فیبرنوری و دسترسی با ظرفیت بالا برای کسب و کارها و برای کاربران خانگی در همه دنیا به یک ضرورت تبدیل شده و براین اساس در برنامه ۵ ساله پنجم توسعه تاکید شده است که دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت با سرعت بالا محقق شود براین اساس پیش بینی می شود که بخش عمده ای از تکالیف برنامه پنجم با راه اندازی شبکه ایرانیان نت تامین شود.

وی ادامه داد: با این حال این پروژه یک برنامه ۸ ساله است که توسعه آن به طور قطع به تعداد کاربران و تمایل آنها به دریافت این سرویس منوط است اما بخش عمده ای از راه اندازی این شبکه که شامل زیرساختهای اصلی است تا پایان برنامه پنجم اتفاق خواهد افتاد.

به این ترتیب به نظر می رسد دستیابی به اینترنت پر سرعت ، بدون قطعی و مشکلات معمول چندان دور از دسترس نباشد و هر چند وزیر این اقدام را در راستای ملی شدن اینترنت ندانسته اما در هر حال با توجه به اشاره وی به برنامه پنجم توسعه شاید شبکه های فیبر نوری بی ارتباط با اینترنت ملی نباشد.

در هر حال ،آنچه مسلم است، راه اندازی شبکه ملی اینترنت به گفته مسئولین می تواند مشکلات کاربران اینترنت در ایران را حل کند و باید منتظر ماند و دید وعده ها ی مسئولین در این خصوص محقق خواهد شد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار