
نشست ویژه پیگیری حادثه واژگونی اتوبوس کاروان راهیان نور در محور دهدز که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر از دانش آموزان استان چهارمحال و بختیاری گردید، با حضور رئیس کل دادگستری استان خوزستان و نماینده عالی رئیس محترم قوه قضاییه در محل دادگستری شهرستان ایذه برگزار شد.
محمد باقر الفت در این نشست ضمن تسلیت به بازماندگان کشته شدگان در این حادثه، گفت: طبق دستور ریاست قوه قضاییه این موضوع و ابعاد و زوایای آن به صورت ویژه مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه این حادثه دلخراش علاوه بر جریحه دار کردن دل های مردم شهید پرور کشور، سازمان ها و ادارات استان خوزستان را نیز درگیر خود کرده، افزود: به رغم همه کمبودهای موجود در منطقه، مسئولان عملکرد قابل قبولی از خود نشان دادند و توانستند جان سایر آسیب دیدگان را حفظ کنند.
وی ادامه داد: برای روشن شدن موضوع این پرونده، باید در خصوص هماهنگی های انجام شده میان اعزام کنندگان کاروان، مسئولان راه و ترابری، پلیس راه، هواشناسی، امداد جاده ای و سایر دستگاه ها بررسی جمعی صورت گیرد و مشخص شود که اهمال از کدام ناحیه بوده است.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: محور ایذه- شهرکرد با توجه به پیچ و خم های موجود در جاده، خطرناک است و متاسفانه به علت حرکت اتوبوس در شب و لغزندگی جاده، راننده درکنترل اتوبوس دچار مشکل شده و این حادثه روی داده است.
الفت با بیان اینکه حرکت اتوبوس در شب طبق مصوبه ستاد راهیان نور ممنوع است، افزود: بعد از بررسی موضوع، با مسئولان هماهنگ کننده سفر که اتوبوس را در شب حرکت داده اند برخورد قانونی خواهد شد.
وی با بیان اینکه این موضوع در استان خوزستان قطعاً پیگیری می شود و انتظار داریم در استان کهگیلویه و بویر احمد نیز با همین دقت بررسی شود تا اگر اهمال در انتخاب وسیله نقلیه و یا عدم هماهنگی از سوی برگزار کنندگان این سفر بوده است، خاطیان پرونده مشخص گردند،افزود: باتوجه به بحران موجود ابزارها در کشور، مسئولان باید با دقت بهتری ابزار و امکانات موجود را مدیریت کنند تا در صورت وقوع حوادث مشابه، شاهد آثار دلخراش کمتری باشیم.
الفت خواستار توجه بیشتر مسئولان کشور از جمله وزیر راه به حوادث جاده ای شد و گفت: امیدواریم در آینده اصلاح رفتاری داشته باشیم و به وظایفمان بهتر و دقیق تر رسیدگی کنیم تا بیش از پیش شاهد رضایتمندی مردم انقلابی، دلسوز، متدین و فدارکار کشور باشیم.
رئیس دادگستری شهرستان ایذه نیز با اشاره به نامناسب بودن جاده های این محور، گفت: حادثه اخیر اولین حادثه به وقوع پیوسته در این محور نیست و به نظر نمی رسد آخرین حادثه باشد،این محور یکی از جاده های پر ترافیک کشور است و محل تردد وسایل نقلیه قطب صنعتی کشور است.
ممبینی با بیان اینکه این جاده در زمان جنگ احداث شده و از استانداردهای لازم برخوردار نیست، گرچه در این مدت اقدامات قابل توجهی از سوی مسئولان صورت گرفته است، گفت: طبق اعلام نظر کارشناسان نیروی انتظامی، علت این حادثه که هنگام بازگشت کاروان راهیان نور در روستای موزرم اتفاق افتاد، ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه به سبب تخطی ازسرعت مطمئنه بر سر پیچ و لغزنده بودن جاده و در نتیجه،واژگون شدن اتوبوس عنوان شده است.
وی افزود: اقدامات خوبی برای اصلاح این محور صورت گرفته است؛ اما همچنان نقاط حادثه خیز زیادی در این محور وجود دارد که امیدواریم اقدامات موثری در این زمینه صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان به همراه معاونان خود و مسئولان قضایی، انتظامی، امنیتی و اجرایی استان شهرستان ایذه و بخش دهدز، از محل حادثه بازدید کردند و از نزدیک موضوع را مورد بررسی قرار دادند.