
وزير امور خارجه امريكا و وزير امور خارجه چين يانگ جيه چي روز سهشنبه در مقر وزارت امور خارجه در پكن با يكديگر ديدار كردند. كلينتون پس از ديدار با مسئولان اندونزي وارد چين شده است. كلينتون از دولتهاي تايلند و فيليپين خواست تا يك جبهه متحد با چين تشكيل داده و به آرام كردن اوضاع دريا اهتمام بخشند. او درباره موضع اوباما نيز گفت كه «او هيچ جبههاي عليه مواضع چين نگرفته است اما اعلام كرده است كه اين مسئله بايد بدون اجبار، بدون ارعاب و مطمئنا بدون استفاده از زور حل و فصل شود.» وزير امور خارجه چين در اين ديدار ابراز اميدواري كرد كه امريكا بر سر حرفش باقي بماند و موضع اعلام شدهاش را حفظ كند.
هونگ لي سخنگوي رسمي وزارت امور خارجه چين اعلام كرد:«ما اميدواريم امريكا تعهد خود را حفظ كرده و تمام تلاش خود را به كار بندد تا به اوضاع منطقه كمك كند نه اينكه وضع را بدتر كند. چين مثل تمام كشورهاي ديگر دنيا ملزم به حفاظت از حق حاكميت و تماميت ارضي خود است. كلينتون در جاكارتا پايتخت اندونزي در حضور اجماع انجمن ملل جنوب شرق آسيا آسهآن در اين باره سخنراني كرد. در حال حاضر قايقهاي نظامي چيني درگير رويارويي با نيروهاي دريايي كشورهايي مثل ژاپن و فيليپين بر سر جزاير مورد مناقشه هستند. به محض ورود كلينتون به پكن، رسانههاي دولتي چين با زخم زبان زدن به امريكا و كلينتون مدعي شدند كه آنها مزاحم اهداف چين هستند. سرمقاله روزنامه گلوبال تايمز كه توسط حزب كمونيست گردانده ميشود، نوشته بود «بسياري از چينيها از هيلاري خوششان نميآيد». اين روزنامه به اهداف امريكا مبني بر حفظ هژموني جهاني اشاره كرده و نوشته است امريكا براي حفظ اين سيطره مجبور است جلوي ترقي چين را بگيرد.
خبرگزاري دولتي شينهوا نيز با اخطار به سياستمداران امريكايي نوشت: «آنهايي كه خيال ميكنند ميتوانند در چين طلا استخراج كنند و پيشرفت چين را كمكم از دور خارج كنند بايد به ياد داشته باشند كه يك مثل قديمي است كه ميگويد نميشود هم صاحب كيك باشي هم آن را بخوري.»