کد خبر: 482244
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۶:۰۲
حاشيه‌هاي راهپيمايي روز قدس
آخرين جمعه ماه مبارك رمضان حكايت از حضوري پرشور داشت، به گونه‌اي كه با نزديك شدن به ظهر خيابان‌هاي منتهي به مصلاهاي نماز جمعه جاي سوزن انداختن هم نبود. در خيابان‌ها بنرهايي با مضمون حمايت از مردم فلسطين و تصاويري از مظلوميت آنها به نمايش گذاشته شده بود.
 
ايستگاه‌هاي عرضه محصولات فرهنگي هم مانند ساير مراسم‌ها و راهپيمايي‌ها برپا بود، همچنانكه ايستگاه‌هايي براي سرگرمي كودكاني كه در انزجار از رژيم اشتغالگر قدس والدينشان را همراهي مي‌كردند در طول مسيرهاي راهپيمايي وجود داشت. مقصد تمامي اين مسيرها اما آيين عبادي سياسي نماز جمعه بود. پرچم‌هاي سوريه، فلسطين و بحرين در دست مردم روزه‌دار شركت‌كننده در راهپيمايي حكايت از همبستگي مردم كشورمان با خط مقاومت داشت. 

تهراني‌ها با حمل تابوت شيطان با تصاوير ديكتاتورهاي منطقه و مستكبرين جهان ازجمله ناتانياهو، كلينتون، باراك، بن‌علي، ملك عبدالله و نخست‌وزير انگليس افول زود‌هنگام اين دولت‌ها را به آنان گوشزد مي‌كردند. 

اعلام همبستگي مردم داغدار آذربايجان با مردم ستمديده فلسطين
اگرچه ديروز هفتمين روزي بود كه مردم آذربايجان داغدار از دست دادن عزيزانشان در زلزله اخير بودند اما مراسم گراميداشت ياد و خاطره اين عزيزان از دست رفته را با شركت در راهپيمايي روز جهاني قدس و حمايت از مسلمانان فلسطين همراه كرده بودند. مردم تبريز با شعارهاي مرگ بر اسرائيل، مرگ بر امريكا و نه سازش نه تسليم نبرد با اسرائيل، حمايت خود را از آزادي فلسطين و قدس شريف اعلام كردند. گستردگي تصوير مقام عظماي ولايت و بنيانگذار جمهوري اسلامي، سيدحسن نصرالله، پرچم ايران، حزب‌الله لبنان و فلسطين در دست راهپيمايان روز جهاني قدس، به چشم مي‌خورد. 

شركت‌كنندگان راهپيمايي در ساير شهرها نيز در كنار اعلام همبستگي خود با ملت مظلوم فلسطين مردم زلزله‌زده ورزقان و اهر را نيز فراموش نكرده بودند و ۱۵۰۰پايگاه هلال احمر در مسير راهپيمايي علاوه بر جمع‌آوري كمك‌هاي مردمي، روز گذشته كارواني از اين كمك‌هاي بشردوستانه را راهي مناطق زلزله‌زده كرد. 

بيانيه‌هاي قاطع جامعه دانشگاهي در روز قدس
دانشجويان و جامعه دانشگاهي نيز همچون هميشه در راهپيمايي روز جهاني قدس حضوري گسترده داشتند و با صدور بيانيه‌هايي بر حضور حداكثري جامعه دانشگاهي در كنار تمام ملت در گراميدشات روز جهاني قدس تأكيد كردند. در بخشي از بيانيه سازمان بسيج اساتيد روز قدس يكي از بزرگ‌ترين يادگارهاي حضرت امام خميني (ره) و روز مقابله مستضعفين با مستكبرين و روز حيات اسلام عنوان شد كه اين حركت امام نور اميد را در دل‌هاي مستضعفان جهان به ويژه مردم مسلمان و مظلوم فلسطين در مسير مبارزه با ظلم و تجاوز روشن كرد. 

خنثي كردن سياستهاي خباثت آميزي استكبار و صهيونيسم و طرفداران و همكارانشان، حمايت از آزادي تمامي ستمديدگان جهان در مقابل مستكبرين و ظلم‌ستيزي، فرياد عدالتخواهي و احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطين، حمايت از تمام اقدامات نظام جمهوري اسلامي به ويژه در خصوص مسئله فلسطين و ‌وفاداري به نظام مقدس جمهوري اسلامي و رهبر عظي‌ الشان انقلاب از مهم‌ترين نكاتي بود كه در بيانيه‌هاي جامعه دانشگاهي بر آن تأكيد شده بود. 

پرچم‌هايي براي سوزاندن، پرچم‌هايي براي وحدت
در راهپيمايي مردم ايران دو دسته پرچم ديده مي‌شد؛ يكي پرچم بحرين، سوريه و فلسطين كه در دستان مردمي كه با دهان روزه در سالروز گراميداشت روز جهاني قدس شركت داشتند، حمل مي‌شد و نمادي از همبستگي با برادران و خواهران ديني اين كشورها بود. اما پرچم‌هاي امريكا و اسرائيل نيز در مسيرهاي راهپيمايي ديده مي‌شد؛ پرچم‌هايي كه به آتش خشم و انزجار مردم كشورمان از سياست‌هاي دولتمردانشان سوختند و خاكستر شدند. 

شعارهاي مردمي حال و هواي بيزاري از استكبار و حمايت از مردم ستمديده و استكبارزده فلسطين داشت در كنار آنكه همچون هميشه تمامي اقشار شركت‌كننده در راهپيمايي حمايت خود از ولايت فقيه را با شعارهايي همچون «اهل بصيرت پيرو رهبرند/ در راه دين هميشه روشنگرند» فرياد مي‌كردند. ياد و خاطره شهدا و حمايت از دستاوردهاي هسته‌اي كشورمان نيز يكي ديگر از مضامين اصلي شعارهاي مردم روزه‌دار كشورمان در راهپيمايي روز قدس بود، همچنانكه مردم با شعارهاي متضمن بيداري اسلامي، تزلزل دولت‌هاي دست‌نشانده منطقه را گوشزد مي‌كردند. 

حضور تمامي اقشار و تمامي سنين از كودك و پير و جوان در راهپيمايي روز جهاني قدس جلوه زيبايي از همدلي مردم ايران بود. ماه مبارك رمضان و روزه‌داري مردم ديگر جايي براي برپا شدن ايستگاه‌هاي صلواتي هم نمي‌گذاشت اما صدها هزار نفر آمده بودند تا حضور مقتدرانه خود را به تصوير بكشند. چهره‌هاي نام‌آشناي ورزشي، هنري، مذهبي و سياسي هم در راهپيمايي حضوري فعال داشتند. آيات عظام مكارم شيرازي و نوري همداني از مراجع تقليد، آيت‌الله فاضل لنكراني، آيت‌الله ابراهيم اميني، اعضاي جامعه مدرسين حوزه، تعدادي از نمايندگان مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي و ائمه جمعه قم از جمله شركت‌كنندگان در راهپيمايي روز قدس بودند. 

حاشيه‌هاي خودجوش
سازمان‌ها و نهادهاي مردمي در حاشيه خيابان‌هاي منتهي به دانشگاه تهران با استفاده از فضاي غرفه‌هاي تعبيه‌شده راهپيمايان را نسبت به وضعيت ديپلمات‌هاي ربوده‌شده ايراني، موضوع بيداري اسلامي و وقايع اخير جامعه آگاه مي‌كردند. حمايت از ميزباني ايران در اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها از ديگر حاشيه‌هايي بود كه در راهپيمايي روز گذشته به چشم مي‌خورد.
مردم در پلاكاردها يا نمايشگاه‌هايشان تلاش براي پيشبرد منافع ملت‌هاي مظلوم را از اين اجلاس مي‌خواستند، همچنين در پوستري بزرگ كمپين حمايت از مسلمانان مظلوم ميانمار تهيه شده بود كه از راهپيمايان خواسته شده بود جهت محكوميت اين كشتار به سايت Myanmar۲۰۱۲. ir مراجعه كنند. 

اين حمايت پايان ندارد

در پايان مراسم راهپيمايي روز قدس در تهران، محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور به عنوان سخنرانان پاياني مراسم و آيت‌الله سيداحمد خاتمي به عنوان خطيب نماز جمعه به ايراد سخنراني پرداختند.
قطعنامه پاياني راهپيمايي سراسري روز جهاني قدس سال ۱۳۹۱ نيز كه در ۹ بند تهيه و تنظيم شده و حاوي بيان آرمان‌ها، خواسته‌ها و مواضع ملت صبور و مقاوم ايران اسلامي در خصوص فلسطين اشغالي، آزادسازي قدس شريف و تحولات منطقه و جهان است در پايان مراسم راهپيمايي تهران قرائت شد. 

قطعنامه پاياني پيش از اتمام زمان راهپيمايي در پوستري بزرگ در ميدان فلسطين آويخته شد و راهپيمايان در تأييد، ‌آن را امضا كردند. اقامه نماز جمعه در صفوفي به هم پيوسته حسن ختام اين مراسم بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار