کد خبر: 475958
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۸
ایسنا: كوفي عنان نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه با بيان اينكه در ملاقاتش با علي‌اكبر صالحي وزير امور خارجه گفت‌وگو‌هاي خوبي انجام شد، به نشست ژنو درباره موضوع سوريه اشاره كرد و گفت: اين سفر را براي رسيدن به راه‌حلي درباره بحران سوريه انجام دادم.

وي افزود: در روز قبل از برگزاري نشست ژنو با آقاي صالحي تلفني صحبت كردم و تصريح كردم پس از نشست به منطقه سفر خواهم كرد. روز گذشته در سوريه بودم و بحث‌هاي مفصلي با آقاي بشار اسد انجام دادم، ما به دنبال حمايت و همكاري ايران هستيم تا در تلاش‌هاي خود موفق باشم و بتوانم اين بحران را به صورت صلح‌آميز حل كنم و هميشه در اين مسووليت مورد تشويق و همكاري وزير خارجه و دولت جمهوري اسلامي ايران بوده‌ام و اميدوارم بتوانم همكاري‌ها را ادامه دهم تا بتوانيم مشكل را حل كنيم.

عنان افزود: اگر ما تلاش واقعي انجام ندهيم اين موضوع مي‌تواند به صورت بحراني توسعه پيدا كند و به كل منطقه كشيده شود؛ موضوعي كه براي هيچ كدام از ما خوشآيند نيست؛ بنابراين بايد با يكديگر همكاري كنيم تا بتوانيم در سوريه صلح و ثبات به وجود آوريم.

كوفي عنان در پاسخ به پرسشي درباره اينكه چه اقدامي بايد انجام داد كه عربستان سعودي و قطر از مسلح كردن مخالفان دست بردارند و همچنين نقش سازمان ملل در خلع سلاح مخالفان چيست؟ گفت: سازمان ملل براي به پايان رساندن خشونت‌ها در سوريه تلاش زيادي انجام داده است. بايد با تمام افرادي كه سلاح در دست دارند گفت‌وگو كنيم مي‌خواهيم تمام گروه‌هاي درگير خشونت‌ها را پايان دهند. نبايد آنها افراد غيرمسلح و ملت خود را بكشند.

عنان گفت: ما نمي‌خواهيم اين منازعه بيش از اين مسلحانه شود. ما بايد راه حل مسلامت‌آميز داشته باشيم. سلاح به دست گرفتن راه حل نيست.

نماينده سازمان ملل در امور سوريه گفت: خلع سلاح در پايان چنين منازعاتي بسيار مهم است. بايد اقدماتي انجام شود كه سلاح‌ها جمع‌آوري كنيم. دولت بايد بتواند استفاده از سلاح‌هاي گرم را كنترل كند. بايد يك دولت وجود داشته باشد كه سلاح در دست داشته باشد؛ نه ديگر كشورها.

به گزارش ايسنا، ‌عنان در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه مشكل اصلي در روند صلح سوريه چيست و شما بر نقش مثبت ايران در منقاشه سوريه تاكيد مي‌كنيد، اما چرا ديگران اين نقش را انكار مي‌كنند، گفت: ايران نقش مثبتي را ايفا مي‌كند. روند سياسي بايد آغاز شود و تمام گروه‌ها را به پاي ميز مذاكره بكشاند. در طرح شش ماده‌اي كه اعلام شد اين يكي از نكات كليدي بود كه بايد تمام افرادي كه دستگير شدند آزاد شوند، خشونت‌ها پايان يابد و اقدامات انسان دوستانه انجام شود. بايد گفت‌وگوهاي سياسي بين سوري‌ها انجام شود تا خودشان در مورد آينده‌شان تصميم‌گيري كنند و من در اين باره نقش مهمي را براي ايران قائلم و ايران مي‌تواند در اين زمينه نقش خوبي را ايفا كند.

عنان اضافه كرد: تجربه من نشان مي‌دهد كه ايران مي‌تواند نقش مثبتي داشته باشد. به رويكرد‌ ديگر كشورها اعتقادي ندارم.

خبرنگاري ديگري پرسيد نكات مهم توافق شده با اسد كه به آن اشاره كرديد چه بود كوفي عنان گفت: من نمي‌توانم جزييات خاصي را به شما بگويم فقط مي‌توانم بگويم كه بحث اين بود كه خشونت‌ها را متوقف كنيد. آنها مي‌خواهند در برخي مناطق خشونت در آنها بيشتر است اقداماتي را انجام دهند. اين پيشنهاد اسد بود گفتند مي‌خواهند در برخي مناطق كارهايي را انجام دهند كه خشونت‌ها را كنترل كنند و بعد گام به گام آن را به كل كشور توسعه دهند و خشونت‌ها را كاهش دهند. ما در اين موضوع توافق كرديم ما بايد با گروه‌ها مخالف هم گفت‌وگو كنم. من نمي‌توانم جزييات آن را به شما بگويم و مي‌توانم كه بگويم كل صحبت‌ در ارتباط با اين موضوع بود كه خشونت‌ها را هرچه زودتر به پايان برسانيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار