کد خبر: 463114
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۱
انتقال‌هايي كه فوتبال را تضعيف كرده اند
سال‌هاست كه شاهد استفاده ابزاري افراد و مسئولان سياسي از احساسات مردم و هواداران فوتبال هستيم، اين استفاده ابزاري همواره در زمان‌هاي خاص، به هنگام برگزاري انتخابات مجلس، شوراها و نظير آن انجام مي‌شود و كانديداها، براي رسيدن به اهداف خود، به مردم نويد خريد امتياز يك تيم فوتبال را مي‌دهند و بي‌آنكه به عملي كردن اين وعده بينديشند، به خواسته‌هاي خود مي‌رسند و در اين ميان مردم ساده مي‌مانند و رسيدن به آرزويي كه وعده‌اش را بارها و بارها شنيده‌اند، بي‌آنكه بدانند آيا وعده‌اي كه به آنها داده شده، قابليت عملي شدن دارد يا تنها ابزاري است براي آنكه عده‌اي به اهداف خود برسند!اين تنها نمونه‌اي از حربه‌هاي تبليغاتي برخي كانديداهاي سياسي است كه همواره شاهد آن هستيم.
اما وقتي چنين وعده‌اي از زبان مقامي مسئول داده مي‌شود، شرايط تغيير مي‌كند و اين بار طيفي گسترده‌تر از مردم عادي به آن دل مي‌بندند!
زمستان سال ۸۹ بود كه رئيس‌جمهور در ادامه سفرهاي استاني خود، در اراك به مردم اين شهر قول امتياز يك تيم ليگ برتري را داد و وعده انتقال نفت به اين شهر و استان را داد؛ وعده‌اي كه دردسرهاي زيادي را براي تيم با سابقه نفت تهران به دنبال داشت و درگيري هايي را بين اراك و مسئولان اين تيم به وجود آورد و دست آخر هم اراكي‌ها كه متوجه شدند بايد هزينه‌هاي تيم انتقال يافته را متقبل شوند، پا پس كشيدند تا ماجراي انتقال نفت به اراك منتفي شود و اين تيم در تهران به كار خود ادامه دهد.
وعده انتقال نفت به اراك درحالي داده شد كه تجربه نشان داده بود انتقال امتياز، جز به ضرر تيم‌ها تمام نمي‌شود، چراكه هيجان داشتن تيم خيلي زود فروكش مي‌كند و مردم از تماشاي تيمي غريبه در استانشان خسته مي‌شوند و آن را تنها مي‌گذارند. اين اتفاق براي پاس، پيكان، صبا، راه آهن و ساير تيم هايي كه امتيازشان انتقال يافته بود، رخ داده بود و تجربه‌اي ثابت شده بود.
در اين بين بارها از سوي منتقدان انتقال تيم‌ها، پيشنهاد شد كه تيم‌هاي استاني در ليگ‌هاي پايين‌تر حمايت شوند تا هر استان تيم بومي خود استان را راهي رقابت‌هاي ليگ‌هاي بالاتر كند. تيمي كه چون از استان است و بومي، حمايت همه‌جانبه و هميشگي مردم فوتبال‌دوست استان را با خود خواهد داشت. نظير حمايتي كه همواره مردم آبادان و اهواز و بوشهر از تيم‌هاي نفت و فولاد و شاهين مي‌كنند، حتي زماني كه اين تيم‌ها به دسته‌هاي پايين‌تر سقوط مي‌كنند.
اما اين پيشنهاد هرگز مورد استقبال قرار نگرفت و همچنان ماجراي انتقال تيم‌ها به شهرستان‌ها، ادامه دارد و پرونده اين ماجرا با وجود تمام تجربيات تلخ و ثابت شده باز است.
در اين راستا، رئيس‌جمهور در ادامه سفرهاي استاني خود به مشهد، باز هم همان قولي را كه به اراكي‌ها داده بود، اين بار به مشهدي‌ها داد. قول انتقال يك تيم به مشهد تا سال آينده، مشهد هم يك نماينده در ليگ برتر داشته باشد. اين وعده در حالي داده شد كه اين شهر دو تيم با قدمت به نام‌هاي ابومسلم و پيام را دارد. دو تيم پر طرفداري كه سال‌ها در سطح اول فوتبال كشور حضور داشتند، اما طي چند سال گذشته و با توجه به حضور مديراني ناكارآمد، به دسته‌هاي پايين‌تر سقوط كردند تا مشهد در سطح اول فوتبال كشور نماينده‌اي نداشته باشد.
بعد از آنكه ابومسلم در پايان ليگ نهم به دسته يك سقوط كرد، به جاي تقويت و حمايت اين تيم براي بازگشت مجدد به سطح اول فوتبال كشور، فوتبال‌دوستان مشهدي همواره با وعده انتقال سهميه يك تيم ليگ برتري روبه رو شدند. آخرين گزينه انتقال، راه آهن بود كه البته در ظاهر منتفي شد، اما با توجه به حضور مسئولان تراز اول اين تيم در ابومسلم، پرونده آن همچنان و به طور نامحسوس همچنان باز است و با وعده رئيس‌جمهور باز همه حواس‌ها به راه‌آهن معطوف مي‌شود.
وعده انتقال امتياز يك تيم در حالي به مشهدي‌ها داده مي‌شود كه آنها ترجيح مي‌دهند يكي از دو تيم قديمي پيام يا ابومسلم با حمايت از سوي مسئولان به ليگ برتر باز گردند و اين را حتي در نظرسنجي سايت ابومسلم هم مي‌توان ديد، خصوصاً از زماني كه يكي از مسئولان در خصوص تغيير نام ابومسلم صحبت‌هايي كرد، طرفداران اين تيم، به بازگشت مجدد سياه‌جامگان به سطح اول فوتبال حساس‌تر شدند و ترجيح مي‌دهند تيم بومي خودشان را بار ديگر در ليگ برتر ببينند، نه تيمي از شهري ديگر با انبوهي بازيكن غير بومي.
احمدي نژاد اما بي‌توجه به همه اين مسائل و حتي آماده نبودن بستر لازم براي انتقال سهميه يك تيم ليگ برتري، اين قول را به مشهدي‌ها داد تا آماده مشاهده اتفاقي كه سال قبل براي نفت و اراك افتاد، اين بار براي راه آهن و مشهد باشيم.
وعده انتقال تيم‌ها به شهرستان‌هاي مختلف در حالي داده مي‌شود كه مشكلات فوتبالي اين استان‌ها نه تيم ، كه بي‌توجهي مسئولان به ورزش، فوتبال و خواسته مردم است وگرنه هم اراك و هم مشهد تيم هايي با قدمتي بالا و پر طرفدار دارند كه در بين بي‌توجهي مسئولان استاني، با مشكلات عديده دست به گريبان هستند. اين مشكلات اجازه نمي‌دهد مثل سابق خودي نشان داده و به سطح اول فوتبال كشور بازگردند وگرنه شرايط براي راه‌آهن هم مثل ابومسلم و پيام خواهد بود قرار نيست براي تيمي كه وعده انتقال آن را اين بار رئيس‌جمهور داده شده فرش قرمز پهن شود.
با اين وجود اما همچنان به جاي توجه به مشكلات استان‌هايي كه نماينده‌اي در سطح اول فوتبال كشور ندارند، مدام شاهد شنيدن وعده انتقال هستيم. انتقال‌هايي كه طي اين سال‌ها، به شدت باعث افت تيم‌هاي فوتبال شده اند!و جالب‌تر اينكه اين انتقال‌ها، با نام هديه به مردم انجام مي‌شود. هدايايي كه جز دردسر و مشكل، به دنبال ندارند!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار