کد خبر: 453656
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۹
هنوز هم بازار ارز و سكه آرام نگرفته و هر روز بانك مركزي بخشنامه و دستور‌العمل جديدي به بانك‌ها درباره ارز صادر مي‌كند؛ به گونه‌اي كه بانك‌ها دچار نوعي سردرگمي شده‌اند. مردم به مانند بانك‌ها نمي‌دانند با پول مازاد خود چه كنند. نبود سياست مشخص و شفاف منجر به فرار پول‌ها از شبكه بانكي و رسوب آن در بازار‌هاي غير‌متشكل پولي شده است.
همين چند روز پيش بود كه خبر از رشد شديد نقدينگي در سال گذشته نسبت به سال ۸۸ ‌ داده شد. اين يعني دولت و بانك مركزي هنوز نتوانسته‌اند يا نمي‌خواهند بر سر يك روند ثابت در بازار پولي و مالي كشور فعاليت كنند.
اگر غير از اين بود بازار ارز به حال و روز اين روزها دچار نمي‌شد. ‌ بايد قبول كرد كه بانك مركزي به عنوان شاهراه اصلي شبكه بانكي و بازار پولي و مالي كشور دچار تزلزل شديدي شده و نبود ثبات در تصميمات و تغييرات اخيراً در اين بانك، رئيس كل و بانك مركزي را به حاشيه برده است.
‌ به چند موضوع مهم مي‌پردازيم كه رئيس كل بانك مركزي هنوز به آنها پاسخ روشن و شفافي نداده است.
نخست: متأسفانه رئيس كل برخلاف برخي ادعاها هنوز هم در قبال پذيرفتن افرادي در اين بانك آن هم در سطح ارشد و مديران مياني در پست‌هاي حساس مسئوليتي قبول نكرده است. با وجود انتشار اخباري مبني بر بازداشت يكي از افراد مسئول و ارشد بانك مركزي، وي در اين‌باره اشاره‌اي نكرده است. اگر فرد بازداشت شده كار خلافي كرده كه منجر به بازداشتش شده، چرا رئيس كل پاسخي براي اينكه چرا فرد مزبور در پست حساسي فعال بوده، نمي‌دهد؟
دوم: در حوزه گماردن افرادي در بخش‌هاي مياني ولي حساس بانك مركزي به‌ويژه در بخش نظارت و صدور مجوزها، چرا رئيس كل با وجود اشراف كامل به بانك مركزي نتوانست جلو‌ صدور مجوز براي بانك آريا را بگيرد؛ بانكي كه به گروه اختلاس‌گر بزرگ بانكي يعني گروه امير‌منصور آريا وابسته بود. اين در حالي است كه صدور مجوز اين بانك به مراحل پاياني خود نزديك شده بود و اگر اختلاس بانكي برملا نمي‌شد، رئيس كل پاي مجوز بانك را امضا مي‌كرد.
سوم: در موضوع تأييد صلاحيت‌هاي بانكي رئيس كل پاسخي به تأييد صلاحيت افرادي كه اكنون يا بازداشت شده‌اند يا از سمت‌هاي اصلي برخي بانك‌ها كنار گذاشته شده‌اند، نداده است. بانك مركزي هنوز هم خود نمي‌داند به چه مسيري مي‌رود. يك روز مدير را در بانكي خاص تأييد مي‌كند و سپس با فشار مسئولان و رسانه‌ها حكم و تأييد خود را پس مي‌گيرد. معلوم نيست كه آيا فشار يا لابي پشت انتصاب و تأييد برخي مديران بانكي در هيئت مديره بانك‌هاست.
چهارم: هنوز هم اختلاف وزير اقتصاد و رئيس كل بر سر سكه و ارز باقي است. وزير اقتصاد كه دوباره وزير شده باز هم توپ بحران بازار ارز را به زمين بانك مركزي انداخته و مقصر را تلويحاً بانك مركزي دانسته است. با وجود گذشت چهار ماه از آغاز بحران و نوسان شديد در بازار ارز و سكه، بانك مركزي نتوانسته به اين بازار سر و سامان بدهد. چرا بانك مركزي نتوانسته در طول اين مدت بازار ارز را كنترل و مهار كند؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار