کد خبر: 423146
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۲۰:۵۳
گزارش «جوان» از مهم‌‌ترین جشنواره جوانان ایرانی و سرشناسان خارجی
امین خرمی- بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در حالی چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت که استقبال گسترده هنرمندان، دانشجویان و مسئولان سینمایی از این رویداد نشان داد که با حذف بخش فیلم کوتاه و مستند از جشنواره فیلم فجر امروز دیگر می‌توان مطمئن بود که با حضور این جشنواره در کنار جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» نه تنها لازم نیست که نگران عاقبت فیلم کوتاه در کشور باشیم که می‌توانیم به راحتی با رصد استقبال کارگردانان و فیلمسازان بزرگ جهان از این رویداد به روزهای اوج فیلم کوتاه در کشور بسیار امیدوار باشیم.
رشد بالای کمی و کیفی
اکران روزانه 120 فیلم در بخش‌های مختلف این جشنواره شاید نشان دهنده رشد کمی این رویداد در گام بیست و هفتم خود باشد اما با کنار هم گذاشتن اکران این تعداد فیلم در کنار رشد کمی این جشنواره در هر دوبخش داخلی و بین‌المللی در آغاز سخن می‌طلبد که به همت و تلاش بالای مسئولان برگزاری این جشنواره یک خسته نباشید گرم و دلچسب گفت. این جشنواره با حرکت هماهنگ خود طی سال جاری و با بهره‌گیری از کوله‌بار تجربه 26 دوره گذشته توانست یکبار دیگر تحقق شعارهای مدیران رویدادهای هنری را به رخ بکشد و نشان دهد اگر خواست برای انجام کاری در بین مدیران باشد و شرایط مهیا می‌توانیم آنچنان تحسین جهانیان را به خود جلب کنیم که مانند بسیاری از جشنواره‌های مهم و بین‌المللی بی‌نیاز از اعلام فراخوان صرفاً در فکر پاسخ مثبت یا منفی دادن به سیل گروه‌های متقاضی در یک رویداد باشیم.
مدیری که خود را اثبات کرد
هاشم میرزاخانی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره بیست و هفتم، وقتی در نشست خبری خود از رضایت قلبی‌اش در باب حذف بخش فیلم کوتاه از جشنواره فیلم فجر سخن گفت، به کیفیت بالای آثار جوانان سینماگر ایرانی و رشد کمی و کیفی این رویداد در گام بیست و هفتم اشاره کرد و زمانی که جشنواره فیلم کوتاه تهران را معتبر‌ترین جشنواره فیلم کوتاه آسیا خواند، شاید در بین هنرمندان و منتقدان به بزرگنمایی متهم شد اما وقتی امروز به دلیل ترافیک بالای جشنواره‌های سینمایی در فصل پاییز خبر از نظرخواهی از هنرمندان سینمای کوتاه جهت انتقال این رویداد به فصل تابستان داد، در همین گام اول خود با نظر مثبت هنرمندان حاضر در جشنواره رو به شد. حالا او را مدیری می‌شناسند که پیش از بیان حرف و وعده‌ای به تحقق آن و اثرات مثبت تغییراتش می‌اندیشد.
چهره‌های جهانی در یک رویداد جهانی
اما مهم‌ترین نکته جشنواره بیست و هفتم، حضور گسترده میهمانان خارجی حاضر در این رویداد سینمایی است؛ میهمانانی که بر عکس بسیاری از جشنواره‌های هنری کشور که چهره‌هایی شناخته شده نیستند از هنرمندان سرشناس سینمایی و اساتید بزرگ‌ترین دانشکده‌های سینمایی جهان‌اند. شاخص‌‌ترین چهره حاضر در این رویداد مستندساز برجسته امریکایی یهودی‌الاصل، «دنی شکتر» است. او مدت‌ها مستندساز شبکه رسمی CNN بوده و به دلیل رویکرد مستندهایش سال‌ها پیش از CNN اخراج شد. عموم مستندهای او علیه سیستم‌های استعماری امریکا ساخته شده است که در بردارنده انتقاد از سیاست‌های خارجی و داخلی امریکا بود. او اولین بار است که به ایران می‌آید. او علاوه بر برگزاری یک کنفرانس با عنوان «سینما – بیداری» در این جشنواره با مستند «صلاح‌های فریب جمعی» که در مورد سلاح‌های کشتار جمعی عراق است که امریکایی‌ها در مورد آنها به مردم دنیا دروغ گفته‌اند در جشنواره حضور دارد.
دیگر چهره‌های حاضر در این رویداد عبارتند از:«احمد عاطف»، کارگردان معروف و معتبر مصری که چند ماه قبل رئیس هیئت داوران فرانسوی جشنواره قاهره بود. «وین کلست جین» که تخصص‌اش تولید مستند در مناطق بحرانی جهان است، «ریاض شاهین» معاون وزیر فرهنگ فلسطین و مدیر جشنواره بین‌المللی فیلم «غزه»، «عصامه سیلوادی» هنرمند فلسطینی که با همسرش به ایران آمده است، «راشد رضوان»، فیلمساز اسپانیایی با مادر و پدری عرب. او با فیلم مستند «هدف عراق» با محور نفوذ به گروه‌های تروریستی القاعده در عراق در جشنواره حاضر است، «هانس یوآخیم اشلیگل»، محقق و پژوهشگرو عضو آکادمی فیلم اروپا، «رودریگرز» کارگردان بیش از 100 مستند از کشور کوبا، «شاهانا بشیر بات»، خبرنگار و مستندساز پرس تی وی در کشمیر هند و خانم «کارمن مارکز» فیلمساز مستند پرتغالی که بسیار به اسلام، فرهنگ اسلامی و نهضت‌های اسلامی علاقه‌مند است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار