کد خبر: 413638
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۷
جوان بررسی می‌‌کند
با وجود سابقه دیرینه تمدنی و فرهنگی هنوز کشور ایران نتوانسته جایگاه مناسبی را در جذب گردشگر از آن خود کند که علت اصلی آن را می‌‌توان به نبود زیر ساخت‌های لازم در این زمینه نسبت داد اما در این میان استان مهمی همچون فارس از این قاعده بی‌نصیب نمانده و همچنان چشم انتظار رونق بیش از پیش است.
هر چند بر اساس آمار و ارقام ارائه شده از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طی سالیان گذشته رشد مناسبی در جذب گردشگر صورت گرفته و ایران نسبت به کشورهای منطقه رتبه نخست را از آن خود کرده است اما حقیقت چیز دیگری را نشان می‌‌دهد چرا که ما هم اکنون با برخورداری از سرزمینی چهار فصل و مواهب بی پایان تمدنی و فرهنگی هنوز رنگ گردشگر خارجی را به طور ملموس در شهرهای خود ندیده‌ایم که این نشان دهنده وجود فاصله ما بین حقیقت و آمار است که از سوی سازمان میراث فرهنگی ارائه شده است.


جایگاهی که هنوز بدان نرسیده ایم
نباید فراموش کرد امروز گسترش فضاهای باز و ایجاد مراکز فراغتی و به ویژه مراکز گردشگری توانسته علاوه بر اهداف اقتصادی نقش مؤثری در تأمین سلامت جسمی و روانی مردم داشته باشد. گردشگری در میان فعالیت‌های فراغتی از بیشترین تنوع و تحرک برخوردار است به همین دلیل برنامه ریزی و مدیریت توسعه گردشگری از امور حساس و پیچیده‌ای است که توجه ویژه مسئولان دولتی را می‌‌طلبد.
اما در این میان استان فارس به عنوان یکی از برخوردارترین استان‌های کشور از نظر بناهای تاریخی به‌رغم وجود سه هزار اثر ملی هنوزنتوانسته به جایگاه واقعی خود در صنعت گردشگری دست یابد. که در این خصوص می‌توان به عدم اطلاع رسانی مناسب برای شناساندن جاذبه‌های گردشگری، کمبود امکانات اقامتی، نبود وسایل حمل و‌نقل کافی و مطابق با استانداردهای جهانی و غیر استاندارد و عدم وجود شبکه مناسب حمل و‌نقل بین شهرها اشاره کرد.
هر چند مسئولان استانی تلاش بسیاری برای ارتقای کمی و کیفی تأسیسات جهانگردی، افزایش تورهای داخلی و خارجی، توسعه و تقویت برنامه‌های تبلیغاتی، آموزش نیروی انسانی جهت برخورداری از کادر متخصص انجام داده‌اند اما تاکنون ثمر دهی خاصی از آنها مشاهده نشده و همچنان استان فارس تشنه توسعه زیر ساخت‌های گردشگری خود است.


زیر ساخت مناسب نداریم
در همین رابطه سید عنایت الله هاشمی، نماینده مردم استان فارس و شهرستان سپیدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم استفاده از پتانسیل‌های منطقه‌ای برای جذب گردشگر در گفت‌وگو با «جوان» اظهار داشت: «استان فارس یکی از استان هایی است که با برخورداری از آثار باستانی و تفرجگاه‌های طبیعی می‌‌تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود. اما‌ متأسفانه زیر ساخت‌های لازم طی سال‌های گذشته فراهم نشده و ما نتوانسته‌ایم از امکانات ذاتی استان بهره کافی ببریم. برای مثال سپیدان از بیشترین مواهب طبیعی برخوردار است اما کمترین سرمایه‌گذاری به این بخش اختصاص داده شده است.»
وی افزود: «در سفرهای استانی ریاست جمهوری مناطق ویژه گردشگری در سطوح مختلف بین‌المللی، ملی و استانی برای فارس تعریف گردید و مطالعات اولیه آن بعد از تصویب انجام شد. ولی‌ متأسفانه تاکنون ما در این زمینه شاهد هیچگونه فعالیت عملی برای ثمر دهی در طرح‌ها نبودیم.


سرمایه‌گذاران را دریابیم
هاشمی در پاسخ به این سؤال که آیا شرایط برای برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم نیامده بیان داشت: «همکاری لازم با سرمایه‌گذاران صورت نمی گیرد به نحوی که آنها در بروکراسی اداری گیر افتاده‌اند. باید میراث فرهنگی زمینه را برای فعالیت آسان‌تر سرمایه‌گذاران فراهم آورد و نگذاشت این استعدادها در گیر و دار کسب مجوز بیفتند. اگر این رویکرد ایجاد نشود جاذبه‌های سرمایه‌گذاری از بین خواهد رفت.»
نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «سرمایه‌های اندک سازمان میراث فرهنگی باید به سمت آثار بزرگ جریان پیدا کند و به این ترتیب اولویت‌ها تعریف گردد. اگر امکانات محدود سازمان به مسائل و بناهای کوچک اختصاص یابد نمی‌توان توقع داشت بازدهی خوبی را شاهد باشیم هرچند که به بخش‌های کوچک نیز باید توجه ویژه‌ای شود.»
وی بیان کرد: «مجمع نمایندگان استان چندین بار با جناب بقایی ریاست سازمان میراث فرهنگی جلسه تشکیل داد که طی آن مقرر شد ایشان به عنوان نماینده دولت از طرح‌ها و استعدادهای استان دیدن کنند که هنوز این مهم میسر شده و ما همچنان چشم انتظار حضور ایشان در استان هستیم.»


آخر اینکه. . .
دریاچه پریشان، آرامگاه شاهچراغ، مسجد وکیل، ارگ کریم خانی، باغ ارم، نارنجستان و. . . از مهم‌ترین آثار تاریخی استان فارس به شمار می‌‌آیند با توجه به پتانسیل‌های ذاتی این دست از بناها می‌‌توان صنعت توریسم را در این استان بیش از پیش فعال نمود و از این طریق بسترهای لازم را برای اشتغال جوانان فراهم کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار