کد خبر: 410686
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۸
فقط یک درصد امریکایی‌ها تروریسم را مهم‌ترین مشکل کشورشان می‌دانند


به گزارش «جوان»، مؤسسه افکارسنجی گالوپ یک ماه بعد از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر، یعنی در اکتبر 2001، در مورد تهدید تروریسم از مردم امریکا نظرسنجی کرد. این نظرسنجی طی هشت سال بعد از آن هم تکرار شد، نشان می‌داده که 46 درصد امریکایی‌ها تهدید تروریسم را بزرگ‌ترین مشکل پیش روی کشورشان تلقی می‌کنند. نظرسنجی سال 2001 بیشترین حساسیت منفی نسبت به خطر تروریسم در تاریخ امریکا بود ولی بعد این حساسیت بعد از آن سال به سال فروکش کرد تا جایی که حالا در تب و تاب لفاظی کشیش اونجلیست کلیسای کالیفرنیا برای به آتش کشیدن کتاب مقدس مسلمانان، فقط یک درصد امریکایی‌ها احساس می‌کنند که تروریسم بزرگ‌ترین معضل کشورشان است.
البته از همان ابتدا نیز مشخص بود که احساس هراس امریکایی‌ها از موضوع تروریسم تا حدی تحت تأثیر تصویرسازی دولت بوش است به طوری که در سال 2002 فقط 19 درصد، در سال 2006 فقط 11 درصد ابراز کردند که تروریسم مهم‌ترین مشکل کشورشان است.
در نظرسنجی امسال گالوپ که با همکاری روزنامه یو‌اس‌‌ای تودی انجام شده، در حالی فقط یک درصد امریکایی‌ها می‌گویند که تروریسم مهم‌ترین مشکل آنهاست که 62 درصد معتقدند که اقتصاد، بزرگ‌ترین مشکل امریکاست. حتی مسئله بیکاری، فساد دولتی و بهداشت در نگاه امریکایی‌ها، اولویتی بالاتر از مسئله تروریسم دارد که نشان‌دهنده شکاف بین نگاه افکار عمومی امریکا و دولتمردان این کشور است. هفته قبل اوباما گفته بود که هیچ چالشی برای امنیت ما اساسی‌تر از جنگ با القاعده نیست.
نگرانی عفو بین‌الملل از اسلام ستیزی در امریکا
همزمان با انتشار این نظرسنجی که بیان‌کننده بزرگ‌نمایی چالش تروریسم در سیاست خارجی امریکاست، عفو بین‌الملل در امریکا، در مورد تهییج احساسات ضد اسلامی در این کشور، تبعیض و آزار مسلمانان و همچنین مسلمان هراسی، هشدار داده است.
عفو بین‌الملل با اشاره به اینکه ارتکاب این جنایات، جو رعب و وحشت، تبعیض و آزار مسلمانان را پرورش می‌دهد، از مسئولان امریکا خواست تا در خصوص حملات به جامعه مسلمانان این کشور اقدام جدی درپیش گیرند.
در گزارش عفو بین‌الملل به افزایش شمار جنایات اخیر علیه مسلمانان ازجمله حمله به خودروی یک فرد مسلمان در نیویورک و به آتش کشیدن محل احداث یک مسجد در ایالت تنسی امریکا، اشاره و از این حوادث ابراز نگرانی شده است.
شورای روابط اسلامی امریکا نیز چهارشنبه (17 شهریور) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد اخیراً بخش‌هایی از یک مسجد در ایالت کالیفرنیا تخریب شده و عبارات موهنی نسبت به اسلام و ساخت یک مرکز اسلامی در شهر نیویورک بر روی دیوار این مسجد نوشته شده است. شورای روابط اسلامی امریکا در ادامه افزود که در زیرنویس این شعارها نام گروه برادری ملی‌ امریکا به چشم می‌خورد
گسترش واکنش به طرح قرآن‌سوزی
تری جونز کشیش امریکایی کلیسای کوچک فلوریدا که چند هفته قبل طرح سوزاندن قرآن در سالروز 11 سپتامبر را پیش کشیده بود، زیر فشار گسترده افکار عمومی امریکا از این اقدام خود عقب‌نشینی کرده و روز شنبه در گفت و گو با شبکه ان. بی. سی امریکا گفت که طرح خود را اجرا نخواهد کرد. او گفت: نه، قطعاً ما قرآن را نخواهیم سوزاند. نه امروز و نه هیچ موقع دیگر. به گفته او حتی اگر در نزدیکی گرند زرو مسجدی نیز ساخته شود او طرح خود را اجرا نخواهد کرد.
موضع‌گیری علیه طرح سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان طی دو روز گذشته نیز ادامه داشت. هزاران افغان خشمگین در اعتراض به تصمیم کلیسایی در امریکا برای به آتش کشیدن قرآن، چندین مغازه و ایست بازرسی پلیس را به آتش کشیدند. دین محمد درویش سخنگوی استاندار لوگر در این خصوص به خبرنگاران گفت: پلیس برای متفرق کردن معترضان که شعار مرگ بر امریکا سر داده بودند و قصد حمله به خانه استاندار را داشتند، ناگزیر به تیراندازی هوایی شدند. رئیس جمهوری افغانستان هشدار داد: کلیسای فلوریدا نباید حتی به سوزاندن قرآن فکر کند، زیرا این کتاب مقدس در قلب‌ها و افکار یک و نیم میلیارد مسلمان جای دارد. نجیب تون رزاق، نخست‌وزیر مالزی هم تصمیم کشیش امریکایی برای سوزاندن قرآن کریم را اندیشه‌ای توحش‌گونه خواند و خواستار جلوگیری از چنین تصمیم‌ها و اقدامات در آینده شد. همچنین کمیته ویژه یازدهم سپتامبر در امریکا گفته است مقامات امریکایی قادر نبوده‌اند با گرایش‌های افراطی مقابله و آن را مهار کنند و در نتیجه گرایش به افراط‌گری رو به افزایش است.
سرویس اطلاعاتی فرانسه در مورد اقدامات افراط‌گرایانه کشیش امریکایی ابراز نگرانی کرد.
برنار اسکوارسینی مسئول بخش ضد تروریستی سرویس اطلاعاتی فرانسه در گفت‌وگو با نشریه فرانسه زبان لو ژورنال دو دیمانش گفت با توجه به اطلاعات خارجی و بررسی ناظران ما، دلایل بسیاری برای نگرانی وجود دارد.
اوباما:
سوزندان قرآن برای امریکا ‌گران تمام می‌شود
رئیس جمهور ایالات متحده هشدار داد سوزندان قرآن که از سوی یک کشیش در فلوریدا مطرح شده، تبعات بسیار بدی برای امریکا خواهد داشت.
باراک اوباما ضمن محکوم کردن دعوت کشیش امریکایی گفت: سوزاندن قرآن، نیروهای امریکا در عراق و افغانستان را با خطر مواجه می‌کند. رئیس جمهوری امریکا گفت که همه مردم کشورش یک خدا را می‌پرستند و نباید در مورد مذهب با هم درگیر شوند. رئیس جمهور امریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود اعتراف کرد که دولتش هنوز به هدف خود در تعطیلی زندان گوانتانامو نرسیده است ولی بار دیگر تأکید کرد که قصد دارد این زندان را تعطیل کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار