کد خبر: 406688
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۹:۳۳
رابرت گیتس: ممکن است سال آینده کناره‌گیری کنم
وزیر دفاع امریکا تصریح کرد که امیدوار است در سال 2011 از سمت خود کناره‌گیری کند.
به گزارش ایسنا، رابرت گیتس در مصاحبه با مجله فارن پالیسی گفت: فکر می‌کنم تا سال آینده در این سمت(وزیر دفاع) حضور خواهم داشت؛ زمانی که خواهیم فهمید که آیا استراتژی جنگ افغانستان خوب عمل می‌کند یا خیر.
گیتس افزود:فکر می‌کنم این سمتی است که باید در بهار و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری فردی برایش انتخاب شود. بنابراین فکر می‌کنم سال 2011 زمان خوبی برای انتخاب فردی در این سمت است.
گیتس اعلام کرد که معرفی یک کاندیدای خوب برای جانشینی وی پیش از فشارهای انتخابات سال 2012 اقدامی درست است.
وزیر دفاع امریکا در این مصاحبه سخنانی گفت که می‌توان آن را اشاره‌ای تلویحی به دلایل خروج وی از کابینه اوباما دانست.
گیتس ادامه داد: پذیرش ضرب‌الاجل ژوئیه 2011 برای آغاز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان برایم دشوار بود اما متقاعد شده‌ام که چنین ضرب الاجلی برای جلب توجه دولت افغانستان لازم است. لازم است آنها بدانند که در نهایت باید اوضاع را به دست بگیرند.
با توجه به این تصمیم تنها عضو جمهوری‏خواه کابینه اوباما برخی معتقدند جمهوری خواهان درصدد هستند با خارج ساختن گیتس از کابینه همزمان با آغاز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، دموکرات‌ها را مسئول ناکامی راهبرد امریکا جلوه دهند. به ویژه آنکه گیتس اخیراً در حرکتی که نشانگر تلاش او برای کسب محبوبیت از موج انتقادات مردمی نسبت به عملکرد دولت در حل بحران اقتصادی است پیشنهاد کاهش 100 میلیون دلاری بودجه پنتاگون را داده است.
‌در سال 2005 و در اوج انتقادات نسبت به عملکرد دونالد رامسفلد وزیر سابق دفاع امریکا در دوره ریاست جمهوری جرج بوش در عراق افزایش یافت و بوش، گیتس را به جای او به عنوان وزیر دفاع منصوب کرد. اوباما از این جمهوری خواه خواست تا در این سمت به فعالیتش ادامه بدهد.
به رغم صراحت سخنان گیتس یکی از مشاوران بلند پایه او تلاش کرد این مصاحبه را کم اهمیت جلوه دهد و چیزی از دلایل تصمیم گیتس به زبان نیاورد.
جف مورل، سخنگوی پنتاگون گفت: هر باری که گیتس به طور جدی به موضوع فکر کرده، آن را به دلایلی مناسب معلق ساخته، در نهایت تصمیم گرفته که تاکنون در پنتاگون به فعالیتش ادامه بدهد.
مورل خطاب به خبرنگاران گفت: توصیه شخصی من این است که تا زمان اعلام واقعی صبر کنید یا بهتر است بگویم صبر کنید ببینند تا سال آینده چه اتفاقی می‌افتد.
بر اساس برخی گمانه‌زنی‌ها در مورد جانشین گیتس اوباما قصد دارد هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه فعلی را به عنوان اولین وزیر دفاع زن امریکا منصوب کند، اگرچه بر اساس شایعات گزینه‌های دیگری برای جانشینی گیتس از جمله میشل فلورنی، معاون وزیر دفاع در امور سیاست‌گذاری‌ها، سام نان، سناتور سابق دموکرات و چاگ هاگل، یک سناتور جمهوری‌خواه کهنه کار وجود دارند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار