کد خبر: 391968
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۷
با اعلام شرکت بورس مبنی بر عرضه بلوک 18درصدی ایران خودرو در31 تیر، عرضه یک میلیارد و 134 میلیون سهم این شرکت خودروساز یک قدم به قطعی شدن نزدیک شد و دولت رضایت به این واگذاری داد تا در صورت نهایی شدن این تصمیم، برای اولین بار حراج 3.4 هزار میلیارد تومانی آن انجام شود.

به گزارش فارس، بعد از عدم واگذاری بلوکی سهام دو شرکت سایپا و ایران خودرو در سال گذشته و بروز کشمکش های متعدد در عرضه سهام این دو بلوک طی سال جاری و مخالفت های پیدا و پنهان برخی مسئولان، بالاخره آگهی واگذاری دو بلوک 18 درصدی سهام دو شرکت برای 31 خرداد و اول تیرماه در رسانه ها مندرج شد.
با این رویداد شرکت بورس نیز اطلاعیه عرضه بلوک 18 درصدی ایران خودرو را منتشر کرد تا عرضه یک میلیارد و 134 میلیون سهم این شرکت خودروساز یک قدم به قطعی شدن نزدیک شود.
بدین ترتیب در حالی چند متقاضی از روز های گذشته خود را آماده خرید این تعداد سهام و حضور در ماراتن احتمالی خرید 18 درصد از سهام ایران خودرو کرده اند که با انتشار اطلاعیه این واگذاری توسط شرکت بورس، عزم گروه های خریدار جدی تر شد.
براین اساس، سازمان خصوصی سازی به وکالت از سازمان گسترش یک میلیارد و 134 میلیون سهم ایران خودرو به قیمت تابلوی بورس در روز عرضه به اضافه 80 درصد به شرط آنکه قیمت هر سهم از 300 تومان کمتر نباشد و به ارزش پایه 3.4 هزار میلیارد تومان عرضه خواهد کرد تا اولین عرضه عمده و در عین حال تاریخی این شرکت رقم بخورد.
برپایه این گزارش، مطابق روال معمول عرضه های عمده ،در شرابط این عرضه نیز قید شده کارگزاران خریدار درصورتی مجاز به ورود سفارش خرید به سامانه معاملاتی هستند که 3 درصد ارزش سهام مورد معامله براساس قیمت پایه را نقدا یا به‌صورت ضمانت‌نامه بانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت کرده باشند.
مهلت پرداخت مبلغ این معامله و اسناد تضمینی مورد نظر فروشنده حداکثر 30 روز کاری تعیین شده است.

*سابقه عرضه سهام

به گزارش فارس ، عرضه بلوک 18 درصدی سهام ایران خودرو در حالی موجب افزایش هیجان در روزهای پایانی ماه و احتمالا " روزهای آغازین تیرماه خواهد شد که واگذاری این بلوک و همچنین بلوک 18 درصدی سایپا دارای سابقه ایی است.
بدین ترتیب که هیات واگذاری 18 فروردین ماه سال جاری در خصوص واگذاری بلوک های 18 درصدی دو شرکت بزرگ خودرویی سایپا و ایران خودرو تصمیم گیری و با تعیین قیمت هر سهم این دوبلوک، ماموریت این واگذاری را به سازمان خصوصی سازی محول کرد.
اعلام این مصوبه در شرایطی موجب تحرکات بازار سهام شد که این برنامه ناگهان منتفی شد و به زمان نامعلوم دیگری موکول شد.
این رویداد موجب شد صف های خرید سهام این دو شرکت در بورس اوراق بهادار به صف های فروش تبدیل شود اما مسئولان سازمان خصوصی سازی تاکید کردند عرضه بلوکی سهام این دو خودرو ساز حتما " در سال جاری انجام خواهد شد.
در شرایطی بلوک 17 درصدی سرمایه گذاری رنا (از سهامداران عمده شرکت های خودرویی) به ارزش72 میلیارد تومان توسط دو شرکت سرمایه گذاری سایپا و سمند خریداری شد که بعد از گذشت حدود 45 روز از تعویق عرضه بلوک های 18 درصدی ایران‌خودرو و سایپا، از سوی معاون سازمان خصوصی سازیواگذاری قطعی شدن عرضه این دو بلوک در روز های 31 خرداد و اول تیرماه با همان شرایط قبلی اعلام شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار