کد خبر: 388224
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۱:۵۹
پازل تشکیل دولت عراق کامل شد
در‌حالی منابع خبری از پیوستن ائتلاف کردستان عراق به ائتلاف جدید دولت قانون و ملی عراق خبر می‌دهند که برخی منابع کردی کرده‌اند که کردها به ائتلاف بزرگ شیعیان نزدیک‌تر هستند اما هنوز مذاکرات جدی برای پیوستن ائتلاف کردستان به ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی آغاز نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روزنوری ساویش عضو ائتلاف کردستان عراق روز پنجشنبه پس از دیدار با آیت‌الله سیستانی مرجع شیعیان عراق در نجف، ضمن اعلام این خبر، گفت: ائتلاف کردستان عراق به پیمان‌های سابق خود که منجر به ایجاد فرآیند سیاسی و تشکیل دولت سابق و تدوین قانون اساسی عراق شد، پایبند است.
با ائتلاف دو گروه دولت قانون و ائتلاف ملی عراق بزرگترین ائتلاف شیعیان تشکیل شد که با این ائتلاف شیعیان 159 کرسی از 325 کرسی را دارند که با همپیمانی کردها این ائتلاف می‌تواند با داشتن دو سوم کرسی‌های پارلمان، فراکسیون قدرتمندی را تشکیل دهند.
کردها پیشتر اعلام کرده بودند که با ائتلاف شیعیان همکاری خواهند کرد و همزمان نیز روزنوری ساویش معاون نوری مالکی گفت: کردهای عراق هیچ خط قرمزی برای نخست وزیر جدیدی که ائتلاف جدید مالکی و حکیم انتخاب کند، ندارند.
عضو ائتلاف کردستان عراق خاطرنشان کرد: ما از ائتلاف جدید و وحدت همپیمانان اصلی خود خرسند هستیم و به سمت گشودن درهای گفت‌وگو با آنها حرکت می‌کنیم.
ائتلاف‌های اخیر در حالی انجام می‌شود که ائتلاف العراقیه در واکنش به ائتلاف شیعیان اعلام کرده است اگر به آنچه حق قانونی‌اش در تشکیل دولت جدید عراق نامیده، اعتراف نشود، به تلاش‌هایش برای عملی کردن گزینه بین المللی کردن مسأله ادامه خواهد داد.

هشدار درباره تلاش عربستان برای ایجاد فتنه طایفه‌ای در عراق
ائتلاف دولت قانون درباره تلاش برخی قدرت‌های منطقه‌ای از جمله عربستان سعودی در زمینه همکاری با گروه‌هایی در داخل عراق برای ایجاد فتنه طایفه‌ای در کشور هشدار داد.
علی الشلاه عضو ارشد ائتلاف دولت قانون روز پنجشنبه اظهار داشت:عربستان در صدد نفوذ در عراق به زیان دستاوردهای ملی این کشور همانند عملکرد خود در لبنان است.
عضو ارشد ائتلاف دولت قانون گفت:اعلام موافقت برای تشکیل ائتلاف جدید آغازی برای ائتلافی قوی و مستحکم است تا روند سیاسی در عراق را به ساحل آرامش و امنیت برساند.

مذاکرات مهم علاوی و حکیم
همزمان با آغاز مذاکرات فشرده میان ائتلاف ملی عراق و دولت قانون برای تشکیل دولت جدید عراق، منزل عادل عبدالمهدی معاون رئیس جمهوری شاهد نشست مهمی بود که حضور میهمانان سرشناس از جمله حکیم و علاوی بر این مسأله صحه می‌گذاشت.
عبدالمهدی در حالی با برگزاری این نشست امیدوار به حضور العراقیه در دولت جدید شده است که این فهرست در تازه‌ترین موضع‌گیری‌های خود تهدید کرده است در صورتی که نتواند دولت جدید را تشکیل دهد، این مسأله را بین‌المللی خواهد کرد.
شرکت کنندگان در این نشست بلافاصله پس از پایان مذاکرات خود یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کردند.
به گزارش رسانه‌های عراق، نشست مهم منزل عبدالمهدی با توجه به خبرهایی که به نزدیک بودن اعلام ائتلاف میان دولت قانون و العراقیه از یکسو و دولت قانون و وحدت عراق از سوی دیگر اشاره می‌کند، برگزار شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار