کد خبر: 1375594
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۷
1 درحالی که یمن اعلام کرده که موفق به محاصره دریایی کامل عربستان شده، بلومبرگ گزارش داد که ریاض دوباره مجبور به تغییر نحوه صادرات انرژی خود به جهان شده است.

جوان آنلاین: بلومبرگ امروز (یکشنبه) نوشت که عربستان سعودی بار دیگر مجبور به تغییر نحوه ارسال نفت به مشتریان خود در سراسر جهان شده است، زیرا نیرو‌های مسلح یمن استفاده از مسیر پشتیبان را برای ریاض دشوارتر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، میلیون‌ها بشکه نفت خام عربستان از طریق دریای سرخ به سمت شمال منتقل می‌شود و ریاض از استفاده از تنگه باب المندب در جنوب دریای سرخ و در نزدیکی یمن اجتناب می‌کند.

بلومبرگ می‌نویسد که توانایی عربستان در انتقال مسیر صادرات نفت خام به تاسیسات ساحل غربی خود، در کند کردن افزایش قیمت نفت بسیار مهم بوده است. اما با این حال اشاره می‌کند که اکنون، با توجه به اینکه بندر ینبع واقع در غرب عربستان تحت تاثیر اقدام‌های متقابل نیرو‌های مسلح یمن برای اعمال محاصره قرار گرفته است، عربستان و مشتریانش باید تمهیدات جدیدی بیندیشند.

این رسانه اضافه کرد که این راه‌حل‌های پراکنده و پرهزینه، نمونه دیگری از اصطکاک تجاری مداوم ناشی از جنگی است که گسترده‌تر و طولانی‌تر از آنچه در ابتدا تصور می‌شد، شده است.

به نوشته بلومبرگ، پس از آنکه نیرو‌های مسلح یمن در ماه گذشته محاصره بنادر عربستان سعودی را اعلام کرد، بسیاری از نفتکش‌هایی که بشکه‌ها را در تاسیسات ینبع در دریای سرخ جمع‌آوری می‌کردند، از این آبراه اجتناب کردند و در عوض ترجیح دادند از طریق کانال سوئز به سمت شمال و بندر «سیدی کریر» (sidi kerir) در مدیترانه مصر حرکت کنند.

این رسانه در ادامه به طولانی شدن خیلی زیاد مسیر برای مقاصد آسیایی اشاره کرد و نوشت: برای کسانی که سپس به سمت آسیا حرکت می‌کنند، این به معنای دور زدن کامل آفریقا است یعنی پیمایش تقریبا ۱۷ هزار مایل (بیش از ۲۷ هزار کیلومتر) و بیش از دو برابر کردن سفرها.

«عمر البخیتی»، سخنگوی دولت یمن روز جمعه گفت که نیرو‌های مسلح این کشور با جلوگیری از عبور ۴۸ کشتی از دریا‌های سرخ و عرب و هدف قرار دادن هشت نفتکش، موفق به اعمال محاصره دریایی کامل بر عربستان سعودی شده‌اند.

سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن تأکید کرده است که عربستان سعودی هیچ راهی جز لغو محاصره، اجرای توافقات صورت‌گرفته شامل رفع محاصره، پایان دادن به تجاوزات، پرداخت حقوق کارکنان، خروج اشغالگران و واگذاری ثروت‌های ملت یمن به خود مردم این کشور ندارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار