کد خبر: 1350280
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۰
هشدار وزیر امور خارجه روسیه علیه تغییر شکل نظم جهانی
لاوروف: بحران در خلیج فارس به سوی «جنگ جهانی جدید» پیش می‌رود وزیر خارجه روسیه با هشدار درباره تشدید بحران خلیج فارس، مداخله آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تحریک کشورهای عربی علیه ایران و "گم کردن راه" برخی کشورها در ادعاهای سرزمینی را محکوم کرد.

جوان آنلاین: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز سه‌شنبه گفت که نشانه‌هایی وجود دارد که بحران خلیج فارس در حال تشدید به یک درگیری گسترده‌تر است.

لاوروف در نشست عمومی شورای روسیه برای امور بین‌المللی گفت: «آنچه ما اکنون شاهد آن هستیم، نشانه‌هایی از تشدید به یک درگیری فزاینده بزرگ‌مقیاس را نشان می‌دهد که برخی از حالا آن را جنگ جهانی جدید نامیده‌اند.»

سرگئی لاوروف گفت که روسیه از بازگشت آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران به مسیر دیپلماتیک حمایت می‌کند و افزود که مسکو آماده است تا برای حل بحران خلیج فارس از طریق ابزار‌های دیپلماتیک و میانجی‌گری عمل کند و کمک‌های دیگری ارائه دهد.

لاوروف گفت: «ما خواستار توقف تجاوز غیرموجه اسرائیل و آمریکا علیه ایران هستیم.»

وزیر خارجه روسیه گفت: «ما در میانه تغییر شکل نظم جهانی هستیم که امیدواریم به تشکیل یک جهان چندقطبی پایدار و عادلانه منجر شود. اما در حال حاضر، این تغییر ساختار بیشتر شبیه اختلال است. مبارزه برای قدرت در سراسر جهان شدید است.»

او در بخش بعدی صحبتهایش افزود که ایالات متحده و اسرائیل در تلاش هستند تا کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس را مقابل ایران قرار دهند.

لاوروف در این زمینه گفت: ایالات متحده و اسرائیل در تلاش هستند تا از عادی‌سازی روابط بین ایران و همسایگانش جلوگیری کنند و حتی اعضای شورای همکاری خلیج فارس را علیه جمهوری اسلامی تحریک کنند.

او افزود که روسیه سخت‌تر دنبال رعایت حقوق بین‌الملل توسط بازیگران بین‌المللی خواهد بود.

این مقام روس همچنین با بیان اینکه ایران قصد حمله به آمریکا و اراضی اشغالی را نداشت، خاطرنشان کرد که آنهایی که مایل به کنترل منابع جهانی هستند، به عادی‌سازی روابط ایران با کشور‌های خلیج فارس علاقه‌ای ندارند.

لاوروف در ادامه صحبتهایش گفت: برخی کشور‌ها راه خود را گم کرده‌اند و اکنون آشکارا ادعای حق حاکمیت بر قلمرو‌های خارجی مشخصی را دارند، بی‌آنکه زحمتی برای تبیین مبانی حقوقی ادعا‌های خود به خود دهند.

وزیر امور خارجه روسیه می‌گوید که برنامه‌های ایالات متحده برای به اصطلاح «تغییر نظام» در ایران و ونزوئلا با هدف به دست آوردن کنترل بیشتر بر منابع نفت و گاز است.

لاوروف می‌گوید ایالات متحده و رژیم صهیونیستی خواهان عادی‌سازی روابط بین ایران و همسایگانش نیستند و هشدار می‌دهد که جنگ در خاورمیانه می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر تبدیل شود.

این سیاستمدار روس در ادامه دولت‌هایی را که از بهانه مذاکره برای آغاز تهاجم نظامی به کشوری که با آن مذاکره کرده‌اند، استفاده می‌کنند، محکوم کرد.

سرگئی لاوروف گفت: «در این بحبوحه [وضعیت فعلی جهان]، نمی‌توان نگران نبود که برخی از شرکا به نظر می‌رسد جوهره دیپلماسی و نقش مذاکره در روابط بین کشور‌ها را اشتباه درک می‌کنند. وقتی از تماس‌های دیپلماتیک و مذاکره‌ای برای پوشش مقدمات تهاجم نظامی یا حتی ایجاد بهانه برای آن استفاده می‌شود، این اشتباه و غیرقابل قبول است، صادقانه نیست.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در بخش دیگری از سخنانش گفت که مسکو در را برای مذاکره با غرب باز می‌گذارد، اما آنها باید هوی و هوس خود را کنار بگذارند و روابط را بر اساس منافع متقابل بنا کنند.

لاوروف در نشست عمومی شورای امور بین‌الملل روسیه گفت: «روابط با غرب... بحران شدیدی را تجربه می‌کند. مهمترین چیز در اینجا دفاع قاطع از منافع ملی ما است. بله، با باز نگه داشتن در برای گفت‌و‌گو و توافقات احتمالی. اما، اولاً، بر اساس کاملاً برابر و منافع متقابل. ثانیاً، در باز است و برای کسانی است که می‌خواهند بیایند، هوی و هوس خود را کنار بگذارند و می‌خواهند در مورد آنچه به ما پیشنهاد می‌شود، حرف منسجمی بزنند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار