جوان آنلاین: علیرضا کاظمی، با اشاره به فعالیت خط مشاوره تلفنی ۱۵۷۰ برای دانشآموزان، گفت: نزدیک به ۱۲ هزار تماس تلفنی از سوی دانشآموزان ثبت شده است.
وی افزود: دانشآموزان در این تماسها نسبت به نحوه برگزاری امتحانات ابراز نگرانی کرده بودند؛ برخی نیز به دلیل شرایط جنگی دچار استرس شده یا درگیر مشکلات خانوادگی بودند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به دانشآموزان آسیبدیده در جنگ اخیر خدمات مشاوره علمی، آموزشی و روانشناختی ارائه شده است، تأکید کرد: این روند همچنان ادامه دارد.
کاظمی همچنین اظهار کرد: در جریان جنگ اخیر، ۳۶ مدرسه دچار آسیب شدند که شدت خسارات در آنها متفاوت بود. با این حال، بخش عمدهای از آسیبها برطرف شده و روند آموزش در این مدارس به وضعیت عادی بازگشته است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از مخاطبان دشمن برای مأیوس سازی جامعه، دانش آموزان و نوجوانان هستند گفت: پویشهای متنوعی در فصل تابستان و پیش از آن برای دانش آموزان در نظر گرفتیم که با مشارکت بسیار خوبی از سوی آنان مواجه شد؛ شعرها و پادکستهای خوبی از روایتگری دانش آموزان و رجز خوانی آنان در خصوص جنگ اخیر تولید و در شبکههای دانشآموزی ارائه شد.
وی در خصوص زیرساخت آموزشی شبکه شاد گفت: شبکه شاد یک شبکه دانشآموزی و با امکانات گسترده بوده و امکانات بسیاری برای کلاسهای غیرحضوری برای دانش آموزان فراهم کرده است.
کاظمی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش شاهد دو نوع کمبود نیرو هستیم، گفت: یک کمبود در زمینه نیروهای کیفیت بخشی و اداری مدارس و دیگری، کمبود معلم در کلاس درس است. هر مدرسه علاوه بر معلمان در کلاس درس، مشاوران، مربیان بهداشت و مربیان تربیت بدنی و پرورشی دارد. اگر فقط کمبود معلمان در کلاس درس را در نظر بگیریم ۱۴۰ هزار معلم برای سال تحصیلی آینده نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه هیچ کمبود کلاس درسی نداریم و همه دانش آموزان قادر به ثبت نام در مدارس هستند، گفت: البته بحث عدالت آموزشی و توسعه فضاهای درسی را پیگیری خواهیم کرد تا به سرانه استاندارد دست یابیم. ما باید به ازای هر دانش آموز حدود ۸ متر مربع فضای آموزشی داشته باشیم که در حال حاضر به صورت میانگین به ازای هر دانش آموز ۵/۴ مترمربع فضای آموزشی داریم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای محرومیت زدایی برنامههای وسیعی در کل کشور انجام دادهایم، گفت: ۲۰۰ مسئله در زمینه عدالت آموزشی را شناسایی کردیم؛ برشهای منطقهای و استانی را برای حل مسئله پیگیری کردیم و در ۶ محور برای حل مسئله اقدام نمودیم. مدارس کانکسی، مدارس سنگی، مدارس نیمه تمام، مدارسی که کلاسهای بالای ۳۵ نفره دارند؛ مناطقی که فضای آموزشی آن زیر ۲ متر مربع است و مدارسی که با ساخت استاندارد فاصله دارند از جمله این تقسیم بندیهاست.
وی با اشاره به اینکه آموزش تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد گفت: علاوه بر ظرفیت صدا و سیما و شبکه آموزش، بستر شاد را هم داریم و غیر از این ظرفیتها، بسترهای متنوع دیگری برای آموزش ایجاد کردیم که آموزش تحت هیچ شرایطی متوقف نشود.
کاظمی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت آموزش و پرورش محتواهای درسی متناسب با جنگ تحمیلی اخیر را در کتب درسی درج خواهد کرد یا خیر، گفت: قطعاً به دنبال گنجاندن مطالب مفید در کتب درسی برای افزایش بصیرت دانش آموزان در خصوص جنگ اخیر هستیم. اما باید در نظر داشته باشیم که روند تغییر در کتب درسی از مهر ماه سال گذشته آغاز شده است تا ما بتوانیم به موقع کتب درسی را به مهر امسال برسانیم؛ ۹۴۸ عنوان کتاب درسی داریم که ۱۵۸ میلیون نسخه از آنها چاپ میشود و به همین خاطر چاپخانههای ما در سه شیفت فعال هستند تا بتوانند این نیاز دانش آموزان را برآورده کنند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: روند تألیف تدوین بازنگری و اصلاح و سپس چاپ و بستهبندی آن باید صورت گیرد که پس از آن به مرحله سفارش و توزیع برسد. خوشبختانه ۷۵ درصد کتب درسی در اختیار مدارس قرار گرفته است و آماده توزیع و تحویل به دانش آموزان است. مابقی کتب هم تلاش میشود در روزهای باقیمانده تأمین شود. پس طبیعتاً به دلیل اینکه کتب چاپ شده است نمیتوانیم محتوای جدیدی در خصوص جنگ اخیر به آنها بیفزاییم اما در نظر داریم یک ویژهنامه مخصوص برای این جنگ ۱۲ روزه آماده کنیم؛ همکاران ما در سازمان پژوهش هم مشغول فعالیت هستند تا این ویژه نامه را آماده کنیم. این ویژه نامه برای تمام مقاطع تحصیلی بوده و به تشریح تمامی ابعاد این جنگ تحمیلی خواهد پرداخت.