جوان آنلاین: این نهاد سازمان ملل در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: بدون سوخت، جریانهای حیاتی امدادیبرای ۲.۱ میلیون نفر در غزه از بین خواهد رفت.
به گزارش ایرنا از الجزیره انگلیس، در ادامه این بیانیه آمده است: بدون سوخت کافی، آژانسهای سازمان ملل که به این بحران پاسخ میدهند، احتمالاً مجبور خواهند شد عملیات خود را به طور کامل متوقف کنند و این امر به طور مستقیم بر تمام خدمات ضروری در غزه تأثیر خواهد گذاشت. این به معنای عدم وجود خدمات سلامتی، عدم وجود آب تمیز و عدم توانایی در ارائه کمکهای امدادی است.
بر اساس این گزارش، آژانسهای زیر مجموعه سازمان ملل ملل، چون OCHA دفتر هماهنگی امور بشردوستانه، UNDP برنامه توسعه سازمان ملل متحد، UNFPA صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، UNICEF صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، UNOPS دفتر خدمات پروژهای سازمان ملل متحد، UNRWA آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، WFP برنامه جهانی غذا و WHO سازمان جهانی بهداشت، دربیانیه مشترکی که در اختیار ایرنا قرار گرفت، درباره کمبود سوخت در غزه هشدار دادند.
در بیانیه این آژانسها آمده است: سوخت پایه اصلی بقا در غزه است. سوخت، نیروی بیمارستانها، سیستمهای آب، شبکههای بهداشتی، آمبولانسها و هر جنبهای از عملیات بشردوستانه را تأمین میکند. تأمین سوخت برای حرکت ناوگان مورد استفاده برای حمل کالاهای ضروری در سراسر نوار غزه و راهاندازی شبکهای از نانواییها که نان تازه برای جمعیت آسیبدیده تولید میکنند، ضروری است. بدون سوخت، این شریانهای حیاتی برای ۲.۱ میلیون نفر از بین خواهد رفت.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی با استناد به دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) گفت: «روز گذشته، یک تیم سازمان ملل موفق شد حدود ۷۵ هزار لیتر سوخت از اسرائیل به نوار غزه وارد کند. این اولین محموله از این نوع در ۱۳۰ روز گذشته است.»
با این حال، سخنگوی سازمان ملل هشدار داد که «مقدار وارد شده حتی برای پوشش یک روز نیاز انرژی کافی نیست.»
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید. ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
این هشدار پس از آن منتشر شد که سازمان ملل متحد اعلام کرد که اجازه دارد اولین محموله سوخت را پس از ۱۳۰ روز در روز پنجشنبه به غزه تحویل دهد.
این سازمان اعلام کرد که این مقدار سوخت حتی برای تأمین نیازهای یک روز کافی نبوده و بیمارستانها، تأسیسات آب و عملیات امدادرسانی را در آستانه فروپاشی قرار داده است.