به گزارش جوان آنلاین :حسن وحید ، معاون آبخیزداری، مرتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور .با اشاره به استفاده از ظرفیت شن چاله ها افزودند: علیرغم ظرفیت بالای آبهای زیر زمینی در مقابله با تنشهای ناشی از تغییر اقلیم، رشد سریع جمعیت و نیاز بیشتر به منابع آب به خصوص در کشورهای خشک و نیمه خشک مانند ایران، بهره برداری بی رویه از این منابع بیلان منفی آب زیر زمینی در بسیاری از مناطق کشور بوجود آورده و موجب بر هم خوردن تعادل طبیعی بسیاری از آبخوان ها شده است.
وحید خاطر نشان کرد: پایش های میدانی کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری گلستان از عرصه های مشخص شده نشان می دهد که این شن چاله ها علاوه بر ایجاد چشم انداز نامناسب، به عنوان محلی برای تخلیه نخاله های ساختمانی و حتی هدایت جریان رواناب حاصل از ماسه شور کارگاه های سنگ شکن شده اند.
علی اصغر نیکویی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اشاره نمودند: تغذیه مصنوعی آبهای زیر زمینی علی الخصوص در شرایط تغییر اقلیم، می تواند به عنوان راهکاری موثر در جهت تعادل آبخوان و احیای منابع آب زیر زمینی به کار گرفته شود. ن
یکویی با اشاره به رویکرد تغذیه مصنوعی آبخوان ها در شن چاله ها بیان کرد این طرح بر اساس نوع آبخوان، شرایط و جنس سازندهای زمین شناسی و محیط پذیرنده، شیب منطقه و … شناسایی و جانمایی می شود.
نیکویی افزود : عملیات آبخوانداری از طریق شن چاله ها با مطالعه دقیق حوزه آبخیز بالادست و با بهره گیری از رواناب در فصولی که تقاضایی برای حقابه در پایین دست وجود ندارد، در دستور کار قرار می گیرد.