کد خبر: 1298590
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
وس اندرسون، یکی از کارگردانان مطرح امریکایی طرح دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر فیلم‌های خارجی را به سخره گرفته و گفته است این طرح عمدتاً به فیلمسازانی مانند او ضربه مالی می‌زند
احمد جوان

جوان آنلاین: فیلمسازان مطرح سینمای جهان با حضورشان در جشنواره فیلم کن به ترامپ و سیاست‌هایش طعنه و کنایه می‌زنند تا هفتاد و هشتمین جشنواره کن بیش از گذشته رنگ و بویی سیاسی به خود بگیرد. 
هرچه می‌گذرد بر تعداد منتقدان و مخالفان رئیس‌جمهور امریکا افزوده می‌شود. هر فیلمسازی از هر تریبونی که بتواند دونالد ترامپ را به باد انتقاد می‌گیرد. سینماگران امریکایی در این مورد پیشتاز هستند و مشخص است دل هالیوودی‌ها هنوز با ترامپ صاف نشده و بعید به نظر می‌رسد این رابطه تیره و تار به این زودی‌ها صاف و شفاف شود. 
اوایل ماه می (همین ماه)، ترامپ در پلتفرم اجتماعی خود، تعرفه ۱۰۰ درصدی را بر تمام فیلم‌های «تولید شده در سرزمین‌های خارجی» اعلام و ادعا کرد صنعت سینمای ایالات متحده در حال مرگ «بسیار سریع» است، زیرا تعداد فزاینده‌ای از فیلمسازان امریکایی برای استفاده از مشوق‌های مالیاتی یا هزینه‌های تولید ارزان‌تر در کشور‌های دیگر فیلمبرداری می‌کنند. 

 حمله به تعرفه‌های ترامپ
وضع همین تعرفه‌های غیرمنطقی یکی از مهم‌ترین دلایل کارگردانان در مخالفت با ترامپ است. خبرنگاران در نشست‌های مطبوعاتی اولین سؤال‌شان پیرامون همین موضوع است و بیشتر فیلمسازان امریکایی با صحبت‌هایشان مخالفت جدی و صریح خود را با سیاست‌های ترامپ نشان داده‌اند. 
وس اندرسون، یکی از کارگردانان مطرح امریکایی طرح دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر فیلم‌های خارجی را به سخره گرفته و گفته است این طرح عمدتاً به فیلمسازانی مانند او ضربه مالی می‌زند و در عمل غیرقابل اجرا خواهد بود. 
اندرسون که برای تبلیغ فیلم جدید خود «طرح فنیقی» که بیشتر در استودیو بابلزبرگ در پوتسدام آلمان فیلمبرداری شده و در حال حاضر در کن حضور دارد، درباره وضع تعرفه‌های ترامپ چنین گفت: «این تعرفه به دلیل ۱۰۰ درصدی بودن آن جذاب است. من در آن حوزه اقتصاد متخصص نیستم، اما احساس می‌کنم ترامپ می‌گوید که می‌خواهد تمام پول را بگیرد، پس چه چیزی گیرمان می‌آید؟»

 مراقب حرف زدنت باش
اسپایک لی دیگر کارگردان مطرح امریکایی که توجه به مسائل نژادی، اجتماعی و سیاسی در آثارش مشهود است، امسال با فیلم «بالاترین و پایین‌ترین» در جشنواره کن حضور دارد. او نیز در جلسه مطبوعاتی فیلمش به دونالد ترامپ کنایه زده و سیاست‌های رئیس‌جمهور امریکا را مورد انتقاد قرار داده است. وقتی از او سؤال شد آیا رسانه‌های اجتماعی اخلاق را در امریکا به خطر انداخته‌اند، لی پاسخ داد: «نمی‌دانم با توجه به اینکه چه کسی رئیس‌جمهور است، چقدر می‌توانیم در مورد ارزش‌های امریکایی صحبت کنیم.» او در ادامه صحبت‌هایش باز هم کنایه‌آمیز حرف‌هایش را زد: «همسرم گفت اسپایک، خیلی مراقب حرف زدنت باش!»، اما مسئله این است که فکر نمی‌کنم بتوانیم رسانه‌های اجتماعی را محکوم کنیم. مردم همین حرف را در مورد فیلم یا هر چیز دیگری می‌زنند. بنابراین من قصد ندارم این فرم را اهریمنی جلوه دهم.»
کمی بعد، وقتی مستقیماً از او در مورد تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ بر فیلم‌های خارجی پرسیده شد، لی گفت که «پاسخی برای آن ندارد»، اما اذعان کرد «مردم آسیب می‌بینند.» 
این کارگردان امریکایی در ادامه اینگونه گفت: «هیچ‌کس کاری نمی‌کند. این مرد فقط گفت که می‌خواهد برای هر فیلمی که فیلمبرداری می‌شود تعرفه وضع کند.. نمی‌دانم این چطور قرار است عملی شود.» لی در ادامه به قولی که به همسرش داده بود عمل کرد و از نقد کردن ترامپ و سیاست‌هایش فاصله گرفت. 

 تلاش برای هوشیار ماندن و زنده بودن
کریستین استوارت یکی دیگر از بازیگران مشهور هالیوود که با اولین تجربه کارگردانی خود در جشنواره کن حضور دارد، راه مقابله با سایه «تاریک و بسیار سیاه» دونالد ترامپ در هالیوود را «جنگ» برای داشتن بهترین‌ها دانست. او در پاسخ به این پرسش که سایه ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا بر هالیوود و صنعت فیلم تا چه اندازه بزرگ است و آیا ترسی از قرار گرفتن در «لیست سیاه ترامپ» دارد یا خیر، عنوان کرد: «به نظر من سایه ترامپ تاریک و بسیار سیاه است.»
 استوارت تأکید کرد کاری که باید برای عبور از این شرایط انجام دهیم تلاش برای هوشیار ماندن و زنده بودن است: «باید انتظار بدترین‌ها را داشته باشیم و برای بهترین‌ها بجنگیم.» 
این هنرمند ۳۶ ساله همچنین در واکنش به طرح تعرفه‌ای ترامپ و اشاعه فرهنگ احتیاط در هالیوود عنوان کرد: «ما هر روز درباره این موضوع حرف می‌زنیم و از خود می‌پرسیم بالاخره چه می‌شود؟ نه اینکه قبلاً شرایط خطرناک نبود، ولی حالا این خطر به شکلی کاملاً عینی، اساسی و حیاتی وجود دارد و طبیعتاً وحشتناک هم هست.» 
 این بازیگر سرشناس ادامه داد: «ما در جهانی زندگی می‌کنیم که با گذر هر ثانیه در حال فروپاشی است. همه ما مدام با نگرانی به پشت سرمان نگاه می‌کنیم و می‌گوییم لعنتی، چه خبره؟ این موضوع واقعاً ترسناک است.»
استوارت، زندگی در دوران ترامپ را مملو از «هیجان» توصیف و خاطرنشان کرد: «جالب است که همگی می‌توانیم با صدای بلند حرف بزنیم، اما درعین‌حال کسی نمی‌داند این سخن گفتن تأثیری دارد یا نه و نمی‌دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد.»
ریچارد لینک‌لیتر دیگر کارگردان برجسته امریکایی است که علاقه‌مندان به سینما او را با سه‌گانه «پیش از طلوع»، «پیش از غروب» و «پیش از نیمه شب» به یاد می‌آورند. لینک‌لیتر در نشست خبری فیلم جدیدش «موج نو»، در جشنواره کن درباره تهدید اخیر ترامپ به وضع تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلم‌های خارجی صحبت کرد و تزلزل رئیس‌جمهور امریکا در تصمیم‌گیری را به رخ کشید و عملی شدن چنین پیشنهادی را زیر سؤال برد: «قرار نیست این اتفاق بیفتد، درست است؟ ترامپ روزی ۵۰ بار نظرش را عوض می‌کند.»
لینک‌لیتر با تأکید بر اینکه سینما تنها «صنعت صادراتی» امریکاست، افزود: «خیلی احمقانه است که فراموشش کنید! اصلاً لازم نیست درباره‌اش [طرح تعرفه‌ای]صحبت کنیم.»
جدال فیلمسازان امریکایی با ترامپ در جشنواره فیلم کن به اوج خود رسیده است. آنها از هر تریبونی به شکلی صریح حرف‌هایشان را می‌زنند و مخالفت خودشان را اعلام می‌کنند. اگر ترامپ در مورد وضع تعرفه‌هایش درباره محصولات فرهنگی مثل فیلم کوتاه نیاید، وضع برای کلیت سینمای امریکا سخت و بغرنج خواهد شد. ترامپ که در روز‌های نخست ریاست جمهوری‌اش در تلاش بود هالیوودی‌ها را با خود همراه کند، حالا با اعمال سیاست‌هایش دوباره مغضوب کارگردانان شده است. ادامه این روند رابطه هنرمندان و ترامپ را پرچالش‌تر از گذشته خواهد کرد و شاید شرایط را در هالیوود به بن‌بست بکشاند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار