کد خبر: 1292189
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
سیدعباس عراقچی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران بعد از اولین دور مذاکرات غیرمستقیم با امریکا در مسقط، ضمن تأیید برگزاری دور دوم مذاکرات در سی‌ام فروردین‌ماه، به صراحت اعلام کرد که قرار بر این شد در جلسه بعدی وارد چارچوب‌های کلی توافق بشوند

جوان آنلاین: در سایه اظهارات متعدد و بعضاً ضدونقیض امریکایی‌ها بعد از دور نخست مذاکرات، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران با اشاره به این دست اظهارات، تأکید کرده است که تهران امروز، مواضع دریافتی از جانب امریکایی‌ها را مدنظر قرار می‌دهد و این موضوع، تعیین‌کننده ادامه‌دار بودن مذاکرات خواهد بود. همزمان، صهیونیست‌ها به رایزنی با امریکایی‌ها درباره مذاکرات جاری، آن‌هم از کانال چهره‌های امنیتی شدت داده‌اند. به دنبال چنین اقداماتی و نیز در اشاره به برخی اخبار مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور امریکا، مانع از اقدام بنیامین نتانیاهو علیه ایران شده است، نخست‌وزیر سابق این رژیم اذعان کرد که نه‌تنها اسرائیل از چنین قدرتی برخوردار نیست بلکه تلاش‌های نتانیاهو در این مورد، چیزی غیر از تلاش برای انحراف افکار عمومی از مشکلات خود نیست. 
سیدعباس عراقچی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران بعد از اولین دور مذاکرات غیرمستقیم با امریکا در مسقط، ضمن تأیید برگزاری دور دوم مذاکرات در سی‌ام فروردین‌ماه، به صراحت اعلام کرد که قرار بر این شد در جلسه بعدی وارد چارچوب‌های کلی توافق بشوند و ادامه داد: «ببینیم تا کجا این پروسه را می‌توانیم جلو ببریم. مسلماً نه ما و نه طرف مقابل خواهان یک مذاکره بی‌حاصل، گفت‌و‌گو برای گفت‌و‌گو، اتلاف وقت و مذاکرات فرسایشی نیستیم.» عراقچی با اعلام اینکه هر دوطرف، توافق مطلوب را توافقی می‌دانند که در کوتاه‌ترین زمان، به دست آید و این کار نه تنها آسان نیست، بلکه نیازمند اراده دو طرف است، خاطرنشان کرد: «طرف مقابل ما تلاش زیادی کرد که اراده خود را برای رسیدن به یک توافق مناسب و عادلانه نشان دهد.» با این حال، مقامات امریکا در چند روز گذشته و پس از دور نخست مذاکرات، اظهارات متفاوتی را درباره برنامه هسته‌ای ایران بیان کرده‌اند. پرچم این‌گونه موضع‌گیری‌ها در دستان استیو ویتکاف، نماینده امریکا در مذاکرات قرار دارد. او در فضای مثبت ایجاد شده به دنبال مذاکرات ۲۳ فروردین، در شبکه ایکس نوشته بود که ایران باید برنامه غنی‌سازی را کنار بگذارد. در حالی که پیش‌تر به شبکه فاکس‌نیوز گفته بود که ایران نیازی به غنی‌سازی بیش از ۶۷/۳ درصد ندارد. این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده هم گفته است که عجله‌ای برای حمله به ایران ندارد و افزود خواهان مذاکره با ایران است. رئیس‌جمهور امریکا در تازه‌ترین موضع‌گیری خود از ایران به عنوان کشوری فوق‌العاده یاد کرد که خواستار مذاکره است و البته نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد، اما در عین حال، گزاره‌ای را که همواره امریکایی‌ها به زبان می‌آوردند هم ناگفته نگذاشت و گفت: «گزینه اول من این است که در این کشور کشتاری صورت نگیرد، اما اگر مجبور شویم، گزینه دوم برای ایران بسیار بد خواهد بود.»

 خطوط قرمز ایران پابرجاست
 در ادامه این اظهارات، مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا هنگام ترک پاریس پس از گفت‌و‌گو با همتایان اروپایی خود گفت: «آن‌ها باید به زودی در مورد مکانیسم بازگشت فوری تحریم‌ها تصمیم بگیرند، چون ایران به وضوح از توافق فعلی تخطی کرده است.» این موضع‌گیری‌ها واکنش عراقچی را به دنبال داشت. او گفت: «از سمت امریکا «پیام‌های متناقض و متضادی» می‌شنویم. اینکه منظور چه هست و چه اهدافی را در برمی‌گیرد مربوط به خودشان است از نظر ما آنچه پشت میز مذاکره بیان می‌شود ملاک نظر و تعیین‌کننده است.» با همه این، اما و اگرها، دور بعدی این مذاکرات با میانجیگری عمان، امروز در ایتالیا انجام شود. تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز پنج‌شنبه درباره اظهارات متفاوت مقامات امریکا در مذاکرات ایران و امریکا گفت: «این‌ها مسائلی هستند که شاید برخی بخواهند در رسانه‌ها مطرح شود، اما ماهیت مذاکرات این‌طور نیست و بازتاب روند واقعی مذاکرات نیست.» به‌گفته بروس، براساس خواسته ترامپ، در مذکرات ایران و امریکا، باید پاسخ روشن بله یا نه داده شود و کار تمام شود. این همان چیزی است که او به‌عنوان رئیس‌جمهور انتظار دارد و قرار نیست «جلسه برای جلسه» برگزار شود. 
دیروز رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد: «تهران به دنبال تضمین عدم خروج ترامپ از هرگونه توافق هسته‌ای جدید است. ضمن اینکه خطوط قرمز ایران به معنای عدم برچیدن سانتریفیوژها، عدم کاهش غنی‌سازی به صفر و عدم مذاکره بر سر برنامه موشکی است.»

 تحرکات میدانی و رسانه‌ای صهیونیست‌ها
دیوید بارنیا، رئیس موساد و ران درمر، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی، یک روز قبل از مرحله دوم مذاکرات غیرمستقیم امریکایی‌ها با ایران در شهر رم، در پاریس، با ویتکاف دیدار کردند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی با تأیید این سفر اعلام کرد که محوریت دیدار درمر و بارنیا با ویتکاف در پاریس، ایران و نه آزادی اسیران اسرائیلی خواهد بود. گزارش‌ها حاکی از این است که ویتکاف به طرف‌های صهیونیست گفت که هدف دولت ترامپ، حل دیپلماتیک بحران هسته‌ای ایران است. تحلیلگران هدف از این نشست را تأثیرگذاری بر روند مذاکرات و از بین بردن هرگونه امکانی برای توافق میان دو طرف دانسته‌اند. همزمان با این تحرکات، رسانه ایران‌اینترنشنال که مواضعی نزدیک به صهیونیست‌ها دارد، به نقل از منابعی دیپلماتیک در تهران مدعی شد که وزارت امور خارجه ایران در جریان مذاکرات شنبه گذشته در مسقط، طرحی سه‌مرحله‌ای را به صورت مکتوب به امریکا پیشنهاد کرده که هدف آن کاهش تنش‌های هسته‌ای در ازای رفع تحریم‌ها و دسترسی به دارایی‌های مسدود شده ایران است. بنابر آنچه این شبکه ادعا کرده است، در مرحله اول، در صورت دسترسی جمهوری اسلامی ایران به منابع مالی مسدود شده و اجازه فروش نفت، برای مدتی سطح غنی‌سازی خود را به ۶۷/۳ درصد کاهش دهد. در گام دوم اگر امریکا، تروئیکای اروپایی (بریتانیا، آلمان و فرانسه) را متقاعد کند که از فعال‌سازی مکانیسم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل (مکانیسم ماشه) صرف‌نظر کند و بخشی از تحریم‌های امریکا علیه ایران لغو شود، تهران غنی‌سازی در سطح بالا را کاملاً متوقف می‌کند و بازرسی‌های آژانس به حالت عادی باز خواهد گشت، ضمن اینکه ایران متعهد می‌شود پروتکل الحاقی را نیز اجرا کند. در گام سوم و پایانی، در صورت تصویب توافقنامه جامع هسته‌ای در کنگره امریکا و لغو همه تحریم‌های اولیه (تحریم‌های مصوب کنگره) و تحریم‌های ثانویه، جمهوری اسلامی با انتقال اورانیوم غنی‌شده خود با خلوص بالا به کشور ثالث موافقت می‌کند. به دنبال انتشار این موضع‌گیری‌ها، ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی تأکید دارد که اسرائیل، ظرفیت یا ابزاری برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران ندارد و خاطرنشان کرد که رجزخوانی‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر درباره این موضوع بخشی از استراتژی رسانه‌ای او برای منحرف کردن توجه از مشکلاتش است.» اولمرت در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می‌کند اسرائیل قصد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را داشت و ترامپ بود که آن را متوقف کرد، پاسخ داد: «نمی‌دانم نتانیاهو آن را فاش کرده یا از جای دیگری آمده است.» اولمرت در گفت‌و‌گو با شبکه ۱۳ عبری افزود که لاف‌های همیشگی نتانیاهو مبنی بر اینکه او قادر به حذف برنامه هسته‌ای ایران است، سال‌ها یک داستان مداوم بوده و بخشی از راهبرد رسانه‌ای اوست. این راهبرد رسانه‌ای با هدف ایجاد احساس تهدید فوری از جانب ایران برای اسرائیل است و اینکه ممانعت از این کار ممکن است اگر که به نتانیاهو اجازه داده شود تا آنچه را می‌تواند انجام دهد.» وی ادامه داد: «تنها چیزی که می‌توانم ببینم نیاز نتانیاهو به انحراف افکار عمومی از مشکلات خود به این موضوع است.»

برچسب ها: ایران ، مذاکره ، امریکا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۳۰
0
0
ایران باید درمواضع حق طلبانه خود پافشاری وکوتاه نیاید این همه دانشمندان ما شهید نشده اند که دستاوردهای انها را به دشمن واگذار کنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار