جوان آنلاین: تیم تحقیقاتی اسکای نیوز با استفاده از تحلیل تصاویر ماهوارهای، ویدیوهای ضبطشده، شواهد صوتی، مصاحبه با بازماندگان و بررسی گزارشهای پزشکی، نشان داده است که این امدادگران هدف حمله مستقیم نظامیان اسرائیلی قرار گرفتند. این درحالیست که بر خلاف روایت رژیم صهیونیستی، هیچ نشانهای از فعالیت نظامی یا تهدید فوری در محل مشاهده نمیشد.
به گزارش ایرنا، بر اساس یافتههای اسکای نیوز، در بامداد ۲۳ مارس ۲۰۲۵، تیمی از امدادگران شامل اعضای جمعیت هلال احمر فلسطین (PRCS)، سازمان دفاع مدنی غزه و یک کارمند سازمان ملل متحد در مأموریتی برای جستجوی سه همکار ناپدید شده خود در اطراف رفح به حرکت درآمدند. ویدیویی که توسط ریفات رضوان، یکی از امدادگران کشتهشده، ضبط شده، لحظهبهلحظه تحرکات آنها را تا پیش از هدف قرار گرفتن نشان میدهد.
این امدادگران در حین انجام مأموریت نجات، به آمبولانسی که به نظر میرسید دچار حادثه شده نزدیک شدند. تنها سه ثانیه پس از توقف خودروها، نیروهای اسرائیلی بیمقدمه آتش گشودند و بیش از پنج دقیقه به سوی امدادگران بیدفاع تیراندازی کردند.
رفات در ویدیوی ضبط شده آخرین لحظات خود را با تلاوت شهادتین سپری میکند و در جایی خطاب به مادرش میگوید: «مادر، مرا ببخش. این راهی بود که برای کمک به مردم انتخاب کردم.»
تحقیق اسکای نیوز نشان میدهد که خودروهای امدادگرانی که هدف حمله قرار گرفتند، در زمان وقوع حادثه دارای چراغهای روشن و علائم مشخص انسانی بودند و به وضوح قابل تشخیص بودند. منطقهای که این امدادگران در آن حضور داشتند، تا حدود چهار ساعت پس از حمله به عنوان منطقه درگیری اعلام نشده بود و بنابراین الزامی برای اخذ مجوز تردد وجود نداشت.
شواهد صوتی به دست آمده از این حادثه نیز حکایت از آن دارد که بخشی از تیراندازیها از فاصلهای بسیار نزدیک، در حدود ۱۲ متری صورت گرفته است. افزون بر این، هیچ نشانهای دال بر آنکه امدادگران بازداشت شده یا در هنگام مأموریت به گونهای تهدیدی برای نیروهای اسرائیلی ایجاد کرده باشند، مشاهده نشده است.
در نهایت، اجساد این قربانیان پس از حمله به صورت دستهجمعی در یک گودال مدفون و خودروهای امداد آنها نیز زیر آوار و خاک پنهان شد. تنها بازمانده حادثه، مونثر عبد، که پس از حمله توسط نیروهای اسرائیلی بازداشت شد، در مصاحبهای با اسکای نیوز تایید کرد که هیچ ارتباطی با گروههای نظامی نداشته و پس از بازداشت با شکنجه و تهدید مواجه شده است. او همچنین شهادت داد که تجهیزات امدادی و خودروهای کشتهشدگان عمداً با بولدوزر له و مدفون شدند.
ارتش رژیم اسرائیل (IDF) در بیانیهای ادعا کرد که سربازان این رژیم به دلیل «احساس تهدید» اقدام به تیراندازی کردند. این درحالی است که شواهد موجود خلاف این ادعا را نشان میدهد. اسکای نیوز همچنین تاکید کرد که ارتش اسرائیل تا کنون مدرکی برای اثبات ادعای خود مبنی بر وجود اعضای حماس در میان کشتهشدگان ارائه نکرده است.
جفری نایس، دادستان پیشین دادگاه بینالمللی کیفری، در واکنش به این تحقیق گفت: «این حادثه، نشانهای آشکار از ارتکاب جنایت جنگی است. دفن اجساد با بولدوزر، تغییر مکرر روایت رسمی و شواهد موجود همگی به وجود یک پوشش بر واقعیت اشاره دارد.»
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ جنگی ویرانگر را علیه نوار غزه آغاز کرده و تاکنون بیش از ۵۰ هزار شهید و دهها هزار مجروح برجای گذاشته است. این جنگ نهتنها موجب نابودی گسترده زیرساختهای این منطقه، از جمله بیمارستانها، مدارس و شبکههای تأمین آب و برق شد، بلکه به آوارگی صدها هزار فلسطینی، کمبود شدید مواد غذایی و بحران انسانی بیسابقهای منجر شده است.
تصاویر منتشرشده از غزه نشاندهنده ویرانی کامل محلههای مسکونی، صفهای طولانی مردم برای دریافت اندک کمکهای بشردوستانه و بیمارستانهایی است که به دلیل نبود دارو و سوخت، قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.
در دیماه سال ۱۴۰۳، پس از هفتهها مذاکرات فشرده میانجیگرانه با مشارکت قطر، مصر و آمریکا، توافقی برای آتشبس میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی به اجرا درآمد. این توافق شامل توقف درگیریها و تبادل اسرا بود؛ اما رژیم اسرائیل با نقض تعهدات خود، حملات گستردهای را علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه از سر گرفته است.
بر اساس گزارشها، درگیریها در هفتههای اخیر تشدید شده و آمار شهدای فلسطینی به سرعت رو به افزایش است.