جوان آنلاین: حسین عبدی با اشاره به رشد قابل توجه صندوقهای طلا در بورس اظهار داشت: در شرایطی که خرید طلا در فضای مجازی رشد یافته است، افزایش تعداد صندوقهای طلا میتواند باعث هدایت سرمایه مردم به سمت بازار سرمایه شود.
به گزارش ایرنا، این فعال بازار سرمایه اظهارداشت: بیشتر سایتهای اینترنتی فروش طلا به اندازهای که مردم به آنها پول میدهند، خرید طلا انجام نمیدهند و بنابراین اینگونه سرمایهگذاریها ممکن است همانند گذشته این تجربه را در موارد مشابه داشتهایم، مردم متضرر شدهاند.
وی توصیه کرد: مردم منابع خود را وارد صندوقهای بورس کالا و گواهی سپرده و طلای فیزیکی کنند، زیرا به ازای خریدشان واحد صادر میشود، زیرا به دلیل داشتن مجوز از سازمان بورس قابل اتکا هستند.
عوامل موثر بررشد گواهی سپرده و صندوقهای طلا بورسی
عبدی درباره علت رشد گواهی سپرده طلا و صندوقهای طلا در بورس گفت: مسائل کلان سیاسی و اقتصادی، افزایش قیمت جهانی طلا، تنشهای ژئوپلیتیک، رشد نرخ ارز در داخل کشور ناشی از تورم و افزایش نقدینگی در رشد دو بعدی گواهیهای سپرده و صندوقهای طلا در بورس دخیل شدند.
وی افزایش تقاضا سرمایه گذاران بورسی در صندوقهای طلا را مزید برعلت دانست و اظهار داشت: در واقع اینها سهام بورسی را فروختند و صندوقهای طلا خریداری کردند و این افزایش تقاضا به یکباره باعث شد بخشی از حباب منفی که ظرف بیش از یک ماه گذشته این سهامداران درگیر آن بودند، جبران شود و خیلیها در پایان با قیمت مثبت به کارشان پایان دهند.
تاثیر مثبت ارز تجاری بر شرکتهای صادراتی
این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر بازار توافقی ارز در بورس گفت: دولت چهاردهم در واقع از اقدامات خوبی که در دوره جدید رخ داد در واقع ایجاد بازار توافقی ارز بود که اجرایی کردن آن و بالا رفتن نرخ ارز به تناسب نرخ ارز آزاد باعث شد مفروضات و ورودیهای تحلیلی تحلیل گران در بازار سرمایه تغییرات محسوسی را داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از عواملی که بازار سرمایه ظرف یکی دو ماه اخیر رشد خوبی را تجربه کرد همین عامل بود و باعث شد که سرمایه گذاران به این موضوع توجه کنند، زیرا افزایش نرخ ارز تجاری علاوه بر تولید در تراز تجاری کشور نیز سودمند و مفید خواهد بود.
عبدی اضافه کرد: همچنین از بعد صورتحساب سود و زیان شرکتها میتوانند اثرگذار باشند به همین دلیل با ارایه گزارشهای شرکتها در ماههای آتی فکر میکنم این موضوع بیشتر احساس شود به خصوص در شرکتهای صادراتی و شرکتهایی که محصولاتشان با ارز تجاری یا ارز توافقی و آزاد باشد، به صورت محسوس خود را نشان خواهد داد.
افزایش فروش شرکتها بیانگر رشد بازار در زمستان است
این کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد ۹ ماه گذشته بورس و پیش بینی برای فصل زمستان گفت: با توجه به تغییرات رخ داده به صورت کلان در اقتصاد کشور و تصمیم دولتمردان و مسئولان مروبطه برای ایجاد تغییرات برای افزایش تولید و بهره وری شرکتها فکر میکنم گزارشهای ۹ ماهه امسال نه به شکل محسوس، اما تا حدی میتواند این موضوع را نشان بدهد.
وی تصریح کرد: البته برخی شرکتهای صادراتی به خصوص پتروشیمیها و فلزات اساسی در پاییز میتواند گزارشهای ۹ ماهه و ماهانه جذابی داشته باشند و برای شرکتهای دیگر نیز در فصل زمستان این اتفاق بیفتد و حتی به گزارش ماهانه برخی شرکتها فروششان افزایش پیدا کرده و برآورد میشود برخی از خودروییها با توجه به تغییرات نگاه دولتمردان و سیاستگذاران تفاوتهای اساسی در فروششان داشته باشند.
به گفته وی، همچنین به نظر میرسد شرکتهای سیمانی و دارویی با توجه به نرخ ارز ترجیحی و تفاوت افزایش نرخهایی که گرفتند در فصل زمستان گزارشهای خوبی ارایه کنند که این نوید سال بهتری را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
عبدی وضعیت بازار سرمایه در سال آینده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به تغییرات صورت گرفته به نظر میرسد وضعیت شرکتهای بورسی سال آینده بهبود یابد.
هر هفته عرضه اولیه؛ جذابیت و اعتماد را به بازار باز میگرداند
این کارشناس بازار سرمایه درباره هر هفته یک عرضه اولیه گفت: هر هفته یک عرضه اولیه کار خوبی است، زیرا در شرایطی که نقدینگی بازار این اجازه را به سرمایه گذاران و بازار میدهد این اتفاق بیفتد تا تعداد شرکتها در بازار سرمایه افزایش و نقدشوندگی شرکتها هم به همان تناسب رشد پیدا کند.
وی تصریح کرد: اگر جذابیت در بازار سرمایه افزایش پیدا کند و بخشی ازاعتماد از دست رفته به این بازار باز میگردد و عمق بازار بیشتر میشود.
عبدی افزود: هرچند کارهای زیادی را باید در بازار سرمایه پیگیری کنیم، اما افزایش دامنه نوسان، افزایش عمق بازار، رشد نقدشوندگی سهام و کاهش دخالت نهادهای ناظر از موارد مهم است که موجب کارایی شدن بازار میشود.