جوان آنلاین: مراسم روز قهرمان ملی همزمان با سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطره داعش و آغاز هفته بسیج در فدراسیون جانبازان و توانیابان برگزار شد و از خانوادههای شهیدان الهکرمی و زمانیان و همچنین سیدحسن افتخاری جانباز سرافراز ایران تجلیل بهعمل آمد.
اول آذرماه به پاس جانفشانیها و رشادتهای شهید حاج قاسم سلیمانی در تقویم رسمی کشور به نام «روز قهرمان ملی» ثبت شده است. فدراسیون جانبازان و توانیابان که همواره اهمیت ویژهای به مسائل فرهنگی معنوی میدهد، اینبار نیز همزمان با روز قهرمان ملی، مراسمی را در سالن والیبالنشسته خود در نظر گرفت تا یکبار دیگر یاد سردار دلها و رشادتهایش را زنده نگه دارد.
الگوی ورزشکاران
دکتر کوهپایهزاده به اهمیت ترویج روحیه ایثار و مقامت در ورزش اشاره کرد. رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان ابتدای مراسم با اشاره به اینکه خود را مدیون ایثارگران میدانیم، گفت: «به رغم نبودن حاج قاسم در میان ما، بسیاری از مبارزان و جهادگران شأن و منزلت ایشان را به خوبی درک کرده و حتی ورزشکاران نیز به این مهم واقف هستند. ۳۰ آبان سال ۹۶ بود که سردار دلها پایان داعش را اعلام کرد. وظیفه فدراسیون جانبازان و توانیابان به عنوان فدراسیون ارزشی بود که این روز را گرامی بدارد. خود را مدیون ایثارگران میدانیم و از صفات ایثار و مجاهدت یاد میکنیم. آنها الگوی خوبی برای ورزشکاران جوان هستند و جوانان با الگو قراردادن ایثارگران به عرصه موفقیت خواهند رسید. از شورای عالی انقلاب فرهنگی بابت نامگذاری این روز تشکر میکنیم و امیدواریم در سالهای آینده نیز بتوانیم مراسم روز قهرمان ملی را هرچه باشکوهتر برگزار کنیم.»
پهلوانی بالاتر از فیرپلی
رئیس میز ورزش شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز روند تأیید و ثبت تاریخهای خاص در تقویم را تشریح کرد. دکتر شکرانی با تأکید بر اینکه حاج قاسم مشهور بود، نه سلبریتی گفت: «برای نامگذاری یک روز و ثبت آن در تقویم، روال این است که درخواست فوق ابتدا به شورای فرهنگ عمومی ارسال میشود. پس از تأیید این درخواست به سطح شورای انقلاب فرهنگی میآید و در نهایت جلسه نهایی به ریاست رئیسجمهور برگزار و روز مدنظر در تقویم ثبت میشود. اینکه جامعه ورزش در این مسیر پیشقدم شده ستودنی است. حاج قاسم مشهور بود، اما سلبریتی نه. نامیدن روزهایی از این دست، نشان میدهد قهرمانان ما چگونه باید باشند. واژه پهلوان از «فیرپلی» هم بالاتر است، یعنی قهرمانی که میتواند مدال کسب کند، از حق خود و چه بسا حق ملتش میگذرد تا ارزشهای انسانی زنده شود، مثل کاری که جهانپهلوان تختی مقابل حریف مصدومش انجام داد. رفتار پهلوانی ترویج ارزشهای اخلاقی است. در فرهنگ ایرانی- اسلامی ما، فردی برایمان قهرمان است که سجایای اخلاقی و پهلوانی توأمان را داشته باشد.
حضور در خط اول مقاومت
سردار مقدسی همرزم حاج قاسم سلیمانی هم به گوشهای از رشادتهای سردار دلها اشاره داشت: «روز قهرمان ملی است. حاج قاسم بچه عشایر بود، در رشته کاراته و ورزش باستانی نفر اول استان کرمان بود. پس از پیروزی انقلاب وارد سپاه پاسداران شد و پس از جنگ تحمیلی نیز در عرصههای مختلف برای تأمین امنیت کشور جانفشانیهای زیادی کرد. در جنگ ۳۳ روزه و پیروزی حزبالله نقش مهمی داشت. نیروهای اشغالگر ۸۴ درصد سوریه را تسخیر کردند، اما حاج قاسم ۱۳۰ عملیات در سوریه انجام و به سیطره داعش پایان داد. او همواره در خط اول مقاومت بود.»
انتقال روحیه پهلوانی به نسلجوان
جلیل کوهپایهزاده رئیس فدراسیون جانبازان در گفتوگویی اختصاصی با «جوان» انتقال روحیه پهلوانی به نسلهای جوان را از نقاط بارز این فدراسیون عنوان کرد: «با توجه به روز قهرمان ملی و تأسی از تلاشهای حاج قاسم سلیمانی، قهرمانان ملی نیز باید از این ازخودگذشتگیها، مجاهدتها و تلاشها الگو بگیرند تا به اهدافشان برسند. بههمین منظور برای برگزاری این مراسم اقدام کردیم تا جامعه ورزش را بیش از پیش با منش قهرمانی و پهلوانی آشنا کنیم. فدراسیون جانبازان از ابتدا با قداست، ایثار، ازخودگذشتگی و روحیه جانبازی پا گرفته و تاکنون ادامه داشته است. با اینکه بسیاری از جانبازان قدیمی دیگر در عرصه قهرمانی حضور ندارند، ولی همان روحیه به نسلهای بعدی، یعنی ورزشکاران و قهرمانان توانیاب منتقل شده است. روحیه ایثار و پهلوانی در این فدراسیون جاری است و مدیران، مسئولان و کارمندان فدراسیون نیز از این قاعده مستثنی نیستند.»