کد خبر: 1265607
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
سردار ابوالفضل مسجدی، مسئول مرکز راویان سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج:
بار‌ها و بار‌ها جوان‌هایی را دیده‌ام که شاید اگر در کوچه و خیابان وضع ظاهری آنها را ببینیم خرده بگیریم، در حالی که همان‌ها در راهیان نور به یاد شهدا چنان اشک می‌ریزند که خود همین موضوع مصداق انتقال مفاهیم اساسی نظام و انقلاب به نسل‌هاست
نیره ساری 

جوان آنلاین: یکی از سنت‌های بسیار حسنه، ستودنی و پربرکت در کشورمان اردو‌های راهیان نور است که با مشارکت پرشور، چشمگیر و معنوی مردم مؤمن و قهرمان ایران اسلامی در بازدید از مناطق جنگی در هر سال همراه است. رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت امام آیت‌الله خامنه‌ای مدافع و پشتیبان این حرکت مبارک و عظیم هستند. معظم له بار‌ها در مناطق جنگی حضور پیدا کرده و مکرراً در مورد اردو‌های راهیان نور رهنمود‌های حمایتی داشته‌اند. همچنین دست اندرکاران اردو‌های راهیان نور بار‌ها و بار‌ها با رهبری دیدار کرده و مورد لطف و حمایت ایشان قرار گرفته‌اند. ایشان از مناطق جنگی کشور با تعبیر «زیارتگاه» یاد می‌فرمایند: «مردم کشور، این سنت بسیار ستودنی را از چند سال پیش در پیش گرفتند که بیایند این مناطق را سالانه- به خصوص در ایام اول سال- زیارت کنند. اینجا زیارتگاه است» (۱۱/۰۱/۱۳۸۹). همچنین ایشان تأکید دارند: «خاطره این هشت سال‌دفاع مقدس را نگذارید فراموش بشود» (۳/۳/۱۳۹۶). اهمیت روایتگری و تأثیرگذاری آن به خصوص در حوزه دانش‌آموزی موضوعی است که به بهانه آن با سردار ابوالفضل مسجدی، مسئول مرکز راویان سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج و همچنین مسئول نقاط ذی‌خاطره انقلاب و دفاع مقدس گفتگو کردیم. 
 
 قصه راهیان نور به سال‌۱۳۶۴ برمی‌گردد
وی در مقدمه صحبت‌های خود به فراز‌هایی از فرمایشات رهبری اشاره می‌کند و می‌گوید: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «من از این حرکت راهیان نور که چند سال است بحمدالله روزبه‌روز هم در کشور توسعه پیدا کرده بسیار خرسندم و این حرکت را حرکت بسیار بابرکتی می‌دانم.» با عنایت به فرمایش رهبری سال‌هاست به حول و قوه الهی هر ساله اردو‌های راهیان نور انجام می‌شود. 
سردار مسجدی شروع اردو‌ها را اینگونه توصیف می‌کند: «قصه راهیان نور به سال‌۱۳۶۴ برمی‌گردد که در مناطق عملیاتی بودم و تعدادی از خانواده‌های شهدای لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) آمدند و سردار حاج‌علی فضلی به من گفت، اینها آمدند برای دیدار شهادتگاه‌های فرزندان‌شان، آنها را با خود ببرید مناطق آزادشده را ببینند. سال‌۱۳۶۴ از جنگ بود و نزدیک عملیات والفجر ۸ بودیم، به رغم اینکه مأموریتم بسیج بود ولی به همراه رفقا کاروانی را تشکیل دادیم و مناطق آزادشده از جمله فکه را به خانواده‌ها نشان دادیم. همان زمان چهار دستگاه اتوبوس بود که حتی برای آنها رزمایشی در قرارگاه ثارالله جاده دهلران گذاشتیم و بسیار استقبال شد. خانواده‌ها با شهادتگاه‌های فرزندان‌شان آشنا شدند. پایه راهیان نور از همان زمان ریخته شد و خانواده‌های شهدا برای خانواده و آشنایان خود تعریف کردند و دهان به دهان و چهره به چهره هرکس تعریف کرد. مردم فهمیدند دشمن چگونه آتش ریخته است یا چگونه اطراف تپه‌های جنگی مقاومت صورت گرفته است. با جنگ و دفاع مقدس و مناطق شهادت آشنا شدند و زمینه عملیات فرهنگی بزرگ شکل گرفت.»

 سفری که از ارتفاعات بازی‌دراز آغاز می‌شود
وی در ادامه خاطرات خود از راهیان نور به «جوان» توضیح می‌دهد: «شروع راهیان نور از روی ارتفاعات بازی‌دراز است. هر ساله رزمندگان دفاع مقدس به همراه قشر‌های مردم از جمله دانش‌آموز و دانشجویان وارد ارتفاعات بازی‌دراز می‌شوند و از مناطق مختلف بازدید می‌کنند. در زمان تحصیل هم اردو‌های دانش‌آموزی را داریم. رفت و آمد‌ها روی روحیه و روان و اخلاق بچه‌ها تأثیر دارد و حتی ما در اسفندماه سفر مردمی به مناطق عملیاتی داریم.»
طبق گفته وی سالانه حدود ۶‌میلیون نفر از مناطق عملیاتی جنوب و غرب بازدید دارند. 

 راهیان نور و راهیان پیشرفت نسل جوان را جذب کرده‌اند
 سردار مسجدی به عنوان راوی راهیان نور درباره اثرگذاری بازدید‌ها برای نسل‌های جوان اینگونه صحبت می‌کند: «وقتی جوانان به سمت مناطق عملیاتی می‌آیند با فرهنگ شهدا و رزمندگان و سبک زندگی آنها آشنا می‌شوند؛ سبکی که تکیه بر اخوت و برادری دارد. رزمندگان رفیق بودند و کنار هم جنگ را مدیریت می‌کردند. این رفاقت در پادگان‌ها، اردوگاه‌ها، خاکریز‌ها و حتی در میدان‌های نبرد خود را نشان داد. جوان‌هایی که با سن بسیار کم جنگ و گردان را مدیریت می‌کردند. این مجموعه رفتارها، فرهنگ و سبکی از زندگی شکل داد که جلوگیری از اسراف، تبعیض، صرفه‌جویی و بسیاری از مسائل جنگی مثل ورزش و رزم را آموزش می‌داد. در حال حاضر هم اردو‌های «راهیان پیشرفت» تأثیرات خود را در قشر دانش‌آموزی دارد. فقط این نیست که جوان‌های ما و راهیان نور پیشرفت صرفاً به مراکز صنعتی بروند. نسل جدید وقتی وارد مناطق عملیاتی می‌شوند با خلاقیت‌های رزمندگان آشنا می‌شوند و مواردی مثل احداث نوع خاکریز‌ها و پل‌ها برای‌شان جذابیت دارد. دانش‌آموز با سفر به اردوی راهیان نور با خلاقیت دانش‌آموز دیروزی که دستش همه جوره خالی بود، آشنا می‌شود. وقتی می‌بینند دانش‌آموز هم‌سن خودشان چگونه در زمان جنگ خلاقیت داشتند و دلاورانه برای خاک وطن جنگیدند، روحیه شجاعت پیدا می‌کنند.»
وی راهیان نور را راهکار آشنایی با دستاورد‌ها برای دانش‌آموزان توصیف می‌کند و می‌گوید: همانطور که در بحث راهیان نور راویانی در اتوبوس‌ها در مسیر یا راویان استقراری در محل‌های رویداد‌ها داریم، در بحث راهیان پیشرفت هم راویانی وجود دارند که جوانان را نسبت به اختراعات و صنعت راهنمایی می‌کنند تا وقتی وارد مناطق مختلف می‌شوند از پیش با دستاورد‌ها آشنا باشند و ضمن اطلاع از تاریخ گذشته و انقلاب به پیشرفت‌های امروزی برسند. امروز در بسیاری از زمینه‌ها چنان پیشرفت کرده‌ایم که وابستگی به غیر نداریم و در برخی موارد تولیدات ما حتی صادر می‌شود و بی‌نیاز از هر وارداتی هستیم. وقتی جوانان اینها را می‌بینند و می‌شنوند، روحیه می‌گیرند و عزت نفس پیدا می‌کنند. برخی مواقع که بچه‌ها وارد مناطق می‌شوند، متحیر می‌مانند که این کار نیروی داخلی است و خارجی‌ها تأثیر نداشته‌اند. همین باعث امید بچه‌ها می‌شود. امید به آینده برای نوجوانان یعنی همین. بار‌ها و بار‌ها جوان‌هایی را دیده‌ام که شاید اگر در کوچه و خیابان وضع ظاهری آنها را ببینیم، خرده بگیریم، در حالی که همان‌ها در راهیان نور به یاد شهدا چنان اشک می‌ریزند که خود همین موضوع مصداق انتقال مفاهیم اساسی نظام و انقلاب به نسل‌هاست. خاطرم هست برخی می‌گفتند دست خالی جنگیدن مقابل دشمن خودکشی است، بچه‌ها خودکشی می‌کنند یا با احساسات می‌روند! در حالی که امروز نسل‌های جدید می‌بینند دشمنی که قرار بود یک هفته‌ای به تهران برسد و بیش از ۷۰ کشور حامی او بودند، چگونه از خاک بیرون رانده شد و وجبی از خاک خود را از دست ندادیم. ما بار‌ها و بار‌ها تغییر روحیه و تغییر مسیر زندگی را در بین این دانش‌آموزان دیده‌ایم. 
وی به نقل خاطراتی از مرحوم قاضی اشاره و خاطرنشان می‌کند: رزمندگان نزد آیت‌الله قاضی، امام جمعه دزفول رسیدند و گفتند قرار است مراسم و راهپیمایی داشته باشند و برای آنها صحبت کنید. آیت‌الله قاضی با سال‌ها عبادت گفتند من کوچک‌تر از آنم که برای بچه‌های بسیجی صحبت کنم و پشت آنها حرکت می‌کنم تا خاک پوتین آنها بر عمامه من بنشیند. شاید این خاک در آخرت شفیع من باشد. این جایگاه بسیج در نگاه یک عالم بزرگ است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار