جوان آنلاین: ۴۰ روز قبل رژیم صهیونیستی در عملیاتی با عنوان «نظم نوین» در بمبارانی وحشیانه و بی سابقه با ریختن 80 تن بمب، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان را به شهادت رساند. این ترور شوکی بزرگ برای کل محور مقاومت محسوب میشد.
به گزارش تسنیم، شهادت دبیرکل حزبالله در ادامه عملیات پیجری و ترور فرماندهان گردان رضوان و دیگر رهبران سیاسی و نظامی ساختار مرکزی مقاومت اسلامی لبنان به وقوع پیوست و سبب شد تا بسیاری از ناظران در روزهای اول به این نتیجه برسند که مقاومت اسلامی لبنان پس از متحمل شدن این ضربات به پایان راه خود رسیده است.
در بحبوحه این تحولات رژیم صهیونیستی نیز عملیات زمینی را در نوار مرزی لبنان با فلسطین اشغالی در محدودهای به طول 120 کیلومتر با 4 لشگر آغاز کرد. در این زمان کارشناسان صهیونیست در رسانههایشان از پیش روی تا بیروت و خلع سلاح و انحلال حزب الله سخن می گفتند.
با این حال عملیات وعده صادق 2 و سفر سید عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیروت بیانگر پیام قاطع تهران درخصوص حمایت از مقاومت در روزهای سخت بود. حزبالله لبنان طی این برهه دشوار تلاش کرد تا ساختار کنترل و فرماندهیاش را احیا کرده، مانع از فروپاشی ساختاری شود.
روزنامه «الاخبار» در گزارشی درخصوص روزهای سخت حزبالله پس از شهادت سید حسن نصرالله نوشت: بعد از دو هفته اولین تماسها در سطح فرماندهی و نیروهای عملیاتی برقرار شد و پیش از آن دستور تخلیه همه اماکن مربوط به حزب صادر گردید تا از آسیبهای بیشتر به ساختار تشکیلاتی و نیروی انسانی مقاومت جلوگیری شود.
در این میان نیروهای میدانی حزبالله با وجود آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در چهارچوب دفاع موزاییکی اقدام به مقابله با یگانهای متخاصم دشمن کردند و با مقاومت جانانه در طول دو هفته حیاتی، توانستند مانع از سقوط مناطق جنوبی شوند.
حزبالله بعد از این برهه توانست ساختار کنترل و فرماندهی را احیا کند و همزمان در بخش سیاسی نیز فعالیت خود را از سر گرفت. نمایندگان فراکسیون وفادار به مقاومت، شروع به تحرکات سیاسی خود کردند. در این میان بخش رسانهای حزبالله هم با میدانداری «محمد عفیف»، مسئول رسانهای حزبالله لبنان به میدان آمد تا نشان دهد مقاومت تمام شدنی نیست.
با این وجود مهمترین رخداد قرار گرفتن شیخ «نعیم قاسم» در راس حزب الله لبنان است که نشان میدهد علاوه بر احیای ساختار فرماندهی و کنترل در شورای جهاد و شورای سیاسی، در شورای مرکزی و مقامات ارشد نیز شاکله سازمان بازتولید شده است.
روزنامه الاخبار در این زمینه با اشاره پیوندهای شیخ نعیم قاسم با مرحوم علامه سید محمد حسین فضل الله، از مراجع تقلید میانه روی لبنان می نویسد: بسیاری به همین دلیل در طول دهههای متمادی درک درستی از دیدگاههای دبیرکل حزب الله لبنان نداشتند.
این درحالی است که این عضو برجسته که 40 سال سابقه کار تشکیلاتی را با خود یدک میکشد در اولین اقدام ساختار آسیب دیده حزب الله را احیا کرد و بطور ویژه بررسی و ارزیابی دلایل آسیبهای وارده را به ساختار نظامی، اطلاعاتی و انسانی مقاومت اسلامی لبنان را مورد توجه ویژه خود قرار داد.
نکته قابل توجه در مورد دبیرکل جدید حزب الله این است که وی در مقایسه با قبل، نسبت به دشمنان داخلی و خارجی حزب به ویژه رژیم صهیونیستی و متحدانش در داخل لبنان رویکردی سرسختانه و تهاجمی دارد و در داخل لبنان نیز اهل با عناصر خودفروخته که به دنبال احیای سناریوی جنگ داخلی با حزبالله هستند، مماشات نخواهد کرد.