جوان آنلاین: تابستان به آخرین ماه خود رسید و کمکم باید منتظر بوی ماه مهر بود، اما همین تابستان داغ هم برای بسیاری از هموطنان در نقاط مختلف کشور پر از مهر و محبت بود. وقتی گروههای جهادی به روستاهای محروم و حاشیه شهرها میروند و به رفع مشکلات و معضلات میپردازند، بوی مهربانی و تصویر رضایت و شادی، هر بینندهای را به وجد میآورد.
گروههای جهادی استان قزوین گل کاشتند و با اعزام به روستاهای مختلف خدمات گستردهای به هم استانیهای خود ارائه کردند.
آنها در ۹۰ روستا اردو زدند و از ساخت و ساز و کارهای عمرانی تا مباحث بهداشت و درمان و امور فرهنگی، ورزشی و حتی مشاوره به خانوادهها در برنامهشان بود.
آنطور که فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان قزوین میگوید در اردوی جهادی دانشجویان قزوینی بیش از ۸هزار نفر در ۹۰ روستای الموت از خدمات مختلف و به خصوص در حوزه بهداشت و درمان جهادگران استفاده کردند.
ابوذر محمدی با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین میافزاید: «ماه گذشته کاروان جهادی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در منطقه الموت مستقر شدند. در این اردو بیش از ۸۰ دانشجو در بخشهای مختلف درمانی، پزشک عمومی و دندانپزشکی به مردم روستایی و مردم مناطق محروم خدمات ارائه کردند.»
وی تأکید میکند: «در این اردو نیازهای مردم و رسیدگی به آنها در دستور کار بود که ۹۰ روستای منطقه الموت و تعدادی از روستاهایی که در طول مسیر جهادگران قرار داشتند توانستند از خدمات ارائه شده جهادگران استفاده کنند.»
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی استان قزوین با بیان اینکه این اردو با حضور سه گروه جهادی انجام شد، اضافه میکند: «به تناسب نیاز و شرایط هر منطقه و روستا این گروهها خدمات جهادی ارائه کردهاند. مثلاً در روستایی نیاز به خانه بهداشت بود یا در یکی از مناطق مردم بیشتر به مشاوره و همراهی جهادگران برای انجام امور فرهنگی نیاز داشتند که بر اساس خواستهها، مشکلات و کمبودها، برنامهریزی صورت میگرفت و کارها انجام میشد.»
محمدی با بیان اینکه باور ما این است که مشکلات جامعه از سوی جهادگران و با روحیه جهادی حل میشود، میگوید: «اردوهای جهاد افقی را به ما نشان میدهند که میتوان با تکیه بر آن مشکلات محرومان را حل کرد.»
به گفته این مسئول، تعداد زیادی از دانشجویان داوطلب حضور در گروههای جهادی هستند، اما به دلیل محدودیتها و پشتیبانی نشدن، نمیتوانیم از ظرفیت این دانشجویان استفاده کنیم.
برکتی به نام گروههای جهادی
در کردستان هر روز تعدادی از گروههای جهادی راهی نقاط مختلف استان میشوند. آنچه در این منطقه از ایران رقم میخورد، همه حکایت از توانمند شدن روستانشینان دارد.
فرماندار بیجار میگوید: «خدمت به مردم مهمترین دستاورد اردوهای جهادی است که برکات زیادی به دنبال دارد.»
محمدحسین محبیان با بیان اینکه دو مفهوم در نظام اسلامی وجود دارد که نیاز به تفسیر ندارد؛ یکی جهاد و دیگری بسیج است، ادامه میدهد: «هرجا که بخواهیم کار بیوقفه انجام شود و در زمان فوری صورت بگیرد واژه جهاد بیان میشود و افراد جهادی به انجام آن عمل میپردازند.»
وی با تأکید بر اینکه واژه دوم هم بسیج است و هر جا که نیاز به کمک و حمایتی بوده بسیجیان مخلصانه وارد عمل شدند و به رفع مشکلات کمک کردند، تأکید میکند: «در سالهای اول که طرح رزمایشهای جهادی مطرح شد نواقصاتی وجود داشت، اما به مرور این مشکلات برطرف شد و اکنون به نقطهای رسیدیم که میبینیم یک پزشک جوان یا یک متخصص و مهندس جوان در کنار یک استاد دانشگاه خدمت میکند.»
فرماندار بیجار میگوید: «از ظرفیت اردوهای جهادی میتوان استفاده کرد تا به مردم در محرومترین نقاط هم خدمت کرد و این از برکات مهم اردوهای جهادی است.»
محبیان تصریح میکند: «اردوهای جهادی برای ما نیروهایی را تربیت میکند که با محرومیت آشنا میشوند و نیرویی که در آینده مشغول کار میشود با درد مردم آشناست. به همین دلیل بهتر خدمترسانی میکند.»
به گفته این مسئول، خدمت به مردم در نقاط محروم علاوه بر اینکه خودسازی به شمار میآید، اجر معنوی زیادی دارد و برکات بیشماری هم به دنبال دارد.
وی به اهمیت اردوهای جهادی اشاره میکند و میگوید: «طی ماههای گذشته به همت گروههای جهادی به ۸ هزار نفر در بیجار خدمت رسانی شد و ما اعتقاد داریم هزینهکرد در این گروهها نوعی سرمایهگذاری است.»
فرماندار بیجار تأکید میکند: «کار در قالب اردوهای جهادی ارزش زیادی دارد و باید قدردان این نیروها بود.»
خدمت جهادگران در نقاط مختلف همدان
گذری به روستاهای همدان هم نشان میدهد گروههای جهادی این استان بیکار ننشستهاند و هر جایی خلأ و نیازی میبینند برای مرتفع کردن آن پیش میروند.
مسئول گروه جهادی امام علی (ع) بسیج دانشجویی فنی و حرفهای استان همدان میگوید: «روستای مورد هدف ما برای اردوی جهادی روستای گنبد چای در شهرستان قهاوند است.»
مهرداد ادیب مهر با بیان اینکه گروه جهادی امام علی (ع) که مربوط به دانشجویان دانشگاه ملی مهارت استان همدان است شامل دانشگاه ملی مهارت شهید مفتح ویژه برادران، دانشگاه ملی مهارت شهید جباریان ویژه برادران و یک دانشگاه ملی مهارت زینب کبری (س) ویژه خواهران است، ادامه میدهد: «ما با اطلاعاتی که کسب میکنیم و بر اساس نیاز روستاها در آن مناطق اردو میزنیم. حالا هدفمان روستای گنبد چای است که میدانیم باید چه برنامههایی برای آن داشته باشیم. در این روستا کلاسهای فرهنگی و آموزشی از سوی خواهران برگزار و برادران هم در مدرسه کارهای عمرانی انجام میدهند.»
این جهادگر فعال تصریح میکند: «این برنامه شامل ساخت آبخوری برای مدرسه، رنگ آمیزی و نقاشی حیاط مدرسه، زیباسازی ساختمان بیرون مدرسه، زیباسازی درختان حیاط مدرسه، تعمیر درِ مدرسه و حضور دندانپزشک، روانشناس و مشاوره در روستا از دیگر برنامههای این گروه است.»
ادیب با بیان اینکه اردوهای جهادی متداوم خواهد بود تا همه مشکلات یک روستا از بین برود، میگوید: «در این اردو ۱۰ نفر آقا و ۱۵ نفر از خواهران حضور دارند که کلاسهای فرهنگی شامل کلاسهای زبان، ریاضی، عقیدتی و همچنین کلاسهای مداحی، روضه و قرآن و در داخل مسجد پخش فیلمهای فرهنگی برای بچهها برگزار میشود.»
در شهرستان اسدآباد گروههای جهادی برنامهریزی مدونی دارند تا بتوانند در تمام طول تابستان به هموطنان نیازمندشان خدماترسانی کنند.
مسئول گروه جهادی شهید قهاری سعید و رضاییان دانشگاه شهرستان اسدآباد میگوید: «در سال جاری گروه جهادی بسیج دانشجویی در کل راهبردی که میخواهد در پیش گیرد، برگزاری اردوهای جهادی تخصصی است.»
مهدی جهانی با بیان اینکه ما در عرصههای عمرانی و فرهنگی به صورت ثابت برنامه داریم و فکر میکنم این برنامهها به صورت عمومی در دستور کار همه گروههای دانشجویی قرار دارد، ادامه میدهد: «در عرصههای آموزش و سلامت به صورت تخصصی و مسئله محور میخواهیم عمل کنیم و چهار روستا مورد هدف ماست. این روستاها توابع اسدآباد است که شامل کینسایه، چهارچشمه، رستم آباد و ده سفید است.»
وی تصریح میکند: «اردوها از نیمه دوم شهریور شروع میشود و سعی میکنیم تا به نتیجه رسیدن، کارها ادامه داشته باشد. در سال گذشته حدود ۲۰ خانم و۲۰ آقا به صورت جهادی در گروه حاضر بودند و برنامههای خوبی داشتیم.»
جهانی با اشاره به اینکه در سال جاری به لطف حمایتهایی که سازمان دارد و با توجه به اینکه بچههایی که قبلاً در اردو بودند خیلی استقبال کردهاند و دوست دارند فعالیتهایشان ادامه داشته باشد، میگوید: «ثبتنام سال برای حضور در اردوها همچنان ادامه دارد و در حال حاضر ۴۰ نفر اعلام آمادگی کردهاند و ممکن است تعداد افراد اضافهتر شود. ما فکر میکنیم ۶۰ نفر ثبت نامی برای سال جاری داشته باشیم که در رشتهها و تخصصهای گوناکون خواهند بود. در رزن هم یک گروه جهادی دانشجویی مشغول خدمات رسانی بوده و طرحهای زیادی را به اجرا درآورده است.»
مسئول گروه جهادی شهید الوانی دانشگاه علوم پزشکی همدان میگوید: «اردوی گروه جهادی شهید الوانی در روستای قینرجه از توابع شهرستان رزن به مدت پنج روز برگزار شد.»
علیرضا شایانفر میافزاید: «برنامههای این گروه در عرصههای دندانپزشکی، پزشکی عمومی، متخصص، رشتههای مرتبط با پرستاری و مامایی و غربالگری بیماریهای مزمن بود و مردم از آنها استفاده کردند.»
وی تصریح میکند: «برنامههای فرهنگی هم در کنار خدمترسانیها به اجرا درمیآید که از سوی خواهران گروه جهادی اجرا و برگزار میشود. بخشی از این برنامهها شامل جشن تکلیف برای دختران ۹ ساله روستا، برنامههای هیئت، دیدار با خانواده شهدا، پخش نذری و برگزاری تکیه است.»
مسئول گروه جهادی شهید الوانی میگوید: «برای اردوی بعدی کارها آماده شده و در حال حاضر حدود ۵۰ نفر ثبت نام کردهاند و اعضای گروه جهادی و شورای مرکزی هم به ۱۰ نفر میرسد که روی هم ۶۰ نفر میشویم.»
چند روز پیش اردوی گروه جهادی شهید حمید هاشمی بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا هم در روستای قهورد علیا برگزار شد.
برگزاری کلاسهای آموزشی تخصصی دروس هر پایه، کلاسهای احکام، داستانهای قرآنی، روخوانی و حفظ قرآن، مهدویت و هنر و کارگاههای مهارتی برای بانوان روستا از جمله برنامههایی بود که در دستور کار جهادگران بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا قرار داشت.
جهاد برای ارتقای سلامت
خراسان رضویها نمیخواهند هیچ محرومیتی در استانشان بماند. به همین دلیل گروههای جهادی این منطقه در تمام طول سال برنامههای ویژهای را در دستور کار خود دارند و به اجرا در میآورند.
مسئول جامعه پزشکی تربت جام با بیان اینکه اردوی جهادی شهدای خدمت در راستای خدمترسانی به مردم محروم منطقه بالاجام برگزار شد، میگوید: «از ماه محرم و همزمان با ایام سوگواری اباعبداللهالحسین (ع) و در راستای ترویج فرهنگ جهاد و خدمترسانی به محرومان، اردوی جهادی شهدای خدمت با همت بسیج جامعه پزشکی استان و شهرستان در مناطق مختلف برگزار شد و آخرین اردو در منطقه بالاجام که از روستاهای تحت پوشش مرکز کاریزنو و رباط سمنگان است، بود.»
لیلا عبدالرحمانی میگوید: «هدف از برگزاری این اردوی جهادی، ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی به مردم محروم و کم برخوردار این منطقه در راستای ارتقای سطح سلامت و آموزش اصول بهداشتی بود.»
وی با اشاره به نامگذاری این اردو به نام شهدای خدمت توضیح میدهد: «این نامگذاری به یاد و خاطره شهدای خدمت به ویژه سیدالشهدای خدمت رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی انجام شده است که جان خود را در راه خدمت به مردم محروم فدا کردند. در این اردوی جهادی، خدمات مختلفی از جمله ویزیت از سوی متخصصان قلب، داخلی، اورولوژی، اطفال، زنان و زایمان، ارتوپدی، پوست، طب سنتی، جراحی سرپایی (ختنه و...)، سونوگرافی، آزمایشگاه، مامایی و مشاوره به صورت رایگان به مردم این منطقه ارائه شد.»
مسئول جامعه پزشکی تربت جام میگوید: «امیدواریم با برگزاری این اردوهای جهادی، گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح سلامت و ارائه خدمات با کیفیت پزشکی به مردم محروم این منطقه برداشته شود.»
گفتنی است این اردوی جهادی با همکاری و مشارکت دانشکده علوم پزشکی تربت جام، بسیج جامعه پزشکی استان و شهرستان و سایر دستگاههای اجرایی برگزار شد.