مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی سهشنبه هفتم شهریور۱۴۰۲ طی مصاحبهای مدعی شد «مردم نگرانند که به زودی تبدیل به عمله کشورهای همسایه شویم. ممکن است کشورهای همسایه نوع جدیدی از استعمار را برای ما رقم بزنند»، این در حالی است که رهبر حکیم انقلاب روز پنجشنبه ۲۶مرداد در دیدار با شرکتکنندگان در بیستوچهارمین مجمع عالی فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته بودند: «ما فصل مُشبعی را حرکت کردهایم، این سربالایی، این شیب تند را عبور کردهایم، به قلهها نزدیک شدهایم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست، امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است. مسئولان کشور در بخشهای مختلف باید با این روحیه حرکت کنند.»
بعد از اظهارات قابل تأمل غضنفری، آن هم ۱۰ روز پس از آنکه صحبت از «نزدیک شدن به قله»، امیدی در جامعه ایجاد کرده بود، ۱۲ شهریور در گزارشی با عنوان «آقای غضنفری! ناتوانی خود را به نام نظام فاکتور نکنید» در «جوان» نوشتیم: «آیا بپذیریم که از سر دغدغهمندی چنین مطالبی را مطرح کرده است؟ حتی اگر این فرض را بپذیریم که از سر دغدغهمندی بوده است، مخاطبان چنین اظهارات شاذی چه کسانی هستند؟ آیا خودش، ردای مسئولیت به تن ندارد و مخاطب این اظهارلحیهها نیست؟ حتماً پاسخ مثبت است. مهدی غضنفری نیک میداند مأموریت صندوقی که قبای ریاست آن را به تن کرده، «تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت، گاز و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسلهای آینده» است، پس بهتر است به جای دلواپسی از تبدیلشدن به آنچه «عمله کشورهای همسایه» مینامد و تلقین گزارههای القایی همچون «استعمار جدید کشورهای همسایه»، مسئولیت خود را به درستی انجام دهد، البته از کسی که مسئول گعدهای به نام «انجمن فرانچایز ایران» است و با برخی افراد خاص نشستوبرخاست دارد، انتظاری جز این نیست، اما حق ندارد از طرف مردم حرف بزند، آنچه او به مردم بدهکار است، پاسخگویی از عملکرد صندوق توسعه ملی و نحوه هزینهکرد اموال ملت ایران است ولاغیر. منتظر شفافسازی عملکرد صندوق توسعه و کارنامه و فیشهای حقوقی رئیس و اعضای هیئت عامل و مدیران این صندوق هستیم.»
پس از انتشار این گزارش که انتظار داشتیم- و البته همچنان انتظار داریم- صندوق توسعه ملی نسبت به شفافسازی عملکرد این صندوق و کارنامه و فیشهای حقوقی رئیس و اعضای هیئت عامل و مدیران آن اقدام کند، در کمال تعجب، شاهد حمله برخی اکانتهای توئیتری بودیم که احتمالاً از وابستگی مالی به صندوق توسعه ملی ارتزاق میکنند. در اقدامی قابل توجه نیز شخصی که در تارنمای صندوق توسعه ملی از مسئولان روابطعمومی!
این صندوق معرفی شده، ۲۸ شهریور که ظاهراً با تأخیر دو هفتهای رسانهها را رصد میکند، در حساب توئیتی خود با عصبانیت به «جوان» حمله کرد.
مجدداً در همان فضا اعلام کردیم «روزنامه جوان آماده است با رئیس صندوق توسعه ملی به گفتگو بنشیند و جوابیه صندوق را منعکس کند. حرف داریم برای گفتن.» با گذشت چهار روز هنوز پاسخی دریافت نشده است.
«جوان» همچنان منتظر شفافسازی صندوق توسعه ملی و گفتگو با رئیس این صندوق است، چه آنکه همچنان معتقدیم این شخص خود از مسئولان اصلی توسعه کشور به شمار میرود و اساساً صندوق توسعه ملی که از نام آن نیز پیداست، به منظور توسعه کشور شکل گرفته است، حال چطور میشود، مسئول توسعه کشور، مدعی توسعهنیافتگی باشد؟ آیا این غیر از بیکفایتی و ناتوانی خود مسئول است و حال تلاش دارد ناتوانی خود را به نام نظام فاکتور کند!