کد خبر: 1185582
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰
«وهابیت، اندیشه‌ها، کنش‌ها و پیامدها» در آیینه یک پژوهش
روزی که فرقه وهابیت در شبه جزیره عربستان از سوی محمدبن عبدالوهاب بنیاد گذارده شد، کمتر کسی گمان می‌برد که این نحله در آینده جهان اسلام، چه نقش مخرب و ویرانگری خواهد داشت
شاهد توحیدی

روزی که فرقه وهابیت در شبه جزیره عربستان از سوی محمدبن عبدالوهاب بنیاد گذارده شد، کمتر کسی گمان می‌برد که این نحله در آینده جهان اسلام، چه نقش مخرب و ویرانگری خواهد داشت. این نکته مهم موجب شده است بسا تاریخ پژوهان مسلمان به بازخوانی تاریخچه و کارنامه این جریان منحط بپردازند. اثری که هم اینک به شما معرفی می‌شود «وهابیت، اندیشه‌ها، کنش‌ها و پیامدها» نام دارد که از سوی شعیب یاری تألیف شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. تارنمای ناشر در اشارتی کوتاه، سابقه فرقه وهابیت و ضرورت ارائه آثاری از این دست را به ترتیب پی آمده بازنمایانده است:
«اکنون جهان اسلام از یکسو آماج حملات فرهنگی و نظامی غرب و از طرف دیگر، زخم‌دیده درگیری‌های مذهبی است. قدرت‌های استکباری برای به زانو درآوردن امت واحده اسلامی، سیاست دامن زدن به اختلافات مذهبی را در پیش گرفته‌اند تا از این راه، مسلمانان را از درون به خود مشغول ساخته و اهداف شوم استعماری خود را راحت‌تر پیگیری کنند. در این شرایط حساس، جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و انسجام درونی است. دشمن با شناسایی نقاط ضعف جبهه مسلمانان و با تحریک و تسلیح مهره‌های نفوذی خود در این جبهه می‌کوشد با کمترین هزینه بزرگ‌ترین ضربه را بر پیکره امت واحده وارد سازد. فرقه ضاله وهابیت، از جمله جریان‌هایی است که به عنوان بازوی اجرایی امریکا در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه)، بزرگ‌ترین ضربه‌ها را بر اسلام و مسلمانان وارد کرده است. پیروان این فرقه انحرافی، هر نوع تفکری را غیر از وهابیت، مطرود و معتقدان به آن‌ها را تکفیر می‌کنند! در عقیده وهابیان، دامنه این تکفیر به طرز غیرقابل باوری گسترده است و آنان قتل هر غیروهابی و تصاحب مال و ناموس او را به حکم شر و کفر بودن وی، جایز و بلکه در مواردی واجب می‌شمارند! امروز می‌توان نمونه بارز اقدامات تروریستی این فرقه را در سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، تونس، مصر، بحرین، مالی و... به وضوح مشاهده کرد. در چنین شرایطی، چه بسا خطری که از ناحیه فرقه ضاله وهابیت اسلام را تهدید می‌کند، با هیچ خطر دیگری قابل مقایسه نباشد. این خطر از دو جنبه قابل بررسی است: اولاً اینکه چهره‌ای که وهابیت از اسلام و مسلمانان به جهان نشان می‌دهد، دقیقاً همان چیزی است که دشمنان اسلام تلاش می‌کردند به زور دستگاه‌های تبلیغاتی و فریب‌های رسانه‌ای به مسلمانان نسبت دهند: چهره‌ای خشن، بی‌منطق، سفاک و... که امنیت جهانی را تهدید می‌کنند. ثانیاً تفرقه و شکاف عمیقی که این تفکر در عالم اسلام ایجاد می‌کند به مرور باعث می‌شود کشور‌های اسلامی از فرط ضعف و انحطاط به جایی برسند که بدون نیاز به هجوم نظامی به راحتی توسط کشور‌های استعمارگر به تصرف درآمده و هستی و دارایی مادی و معنوی‌شان مورد غارت و چپاول قرار گیرد. هم از این روز بازخوانی پیشینه و کارنامه این فرقه ضروری می‌نماید و بایسته است تا اندیشمندان از زوایای گوناگون به آن بپردازند. اثر پژوهشی- تاریخی وهابیت، اندیشه‌ها، کنش‌ها و پیامد‌ها نیز به همین منظور از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به نگارش در آمده است...».

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار