کد خبر: 1167995
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۰
 حمیدرضا شاه‌نظری

 اخیراً با چراغ‌سبز دولت سوئد، فردی افراطی اقدام به وهن قرآن کریم و سوزاندن صفحاتی از یک نسخه از آن کرد. گفته می‌شود سوئد در یک سال ونیم گذشته که موضوع عضویت این کشور و فنلاند در ناتو مطرح بود، از اهانت به قرآن در این راستا استفاده ابزاری کرده است تا با این حربه بتواند با تحت فشار قرار دادن ترکیه، موافقت این کشور را به‌عنوان تنها مانع این الحاق به دست آورد؛ ظاهراً عدم توجه دولت سوئد به درخواست دولت ترکیه برای برگرداندن۱۳۰ نفر از اعضای گروه پ. ک. ک به این کشور که در سوئد پایگاه و حضور گسترده‌ای دارند از عوامل این چالش بین سوئد و ترکیه است. از صدور مجوز برای هتک حرمت قرآن و سوزاندن آن که در سال گذشته در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم انجام شد تا عدم صدور مجوز در موردی دیگر بعد از آنکه با هدف جلب توجه و ترغیب سران آنکارا برای موافقت با این الحاق انجام شد می‌توان از نشانه‌های این استفاده ابزاری به شمار آورد و در نهایت اقدام اخیر مجلس ترکیه در موافقت با عضویت فنلاند به پیکره ناتو در تاریخ ۴ آوریل ۲۰۲۳ (۱۵ فروردین) را کاتالیزور اقدام شنیع اخیر دولت سوئد در دادن مجوز برای اهانت به قرآن دانست.
با تمام این اوصاف نمی‌توان این اقدام ننگین سوئد را صرفاً به این دعوا تقلیل داد، چرا که اقدام به این عمل زشت پدیده‌ای جدید در سوئد و حتی در غرب نیست و علاوه بر وجود سوابق متعدد در دهه‌های اخیر، سابقه‌ای تاریخی نیز دارد. به گواه تاریخ ردپای این نوع اقدامات ننگین به قرون‌وسطی برمی‌گردد. در قرون‌وسطی، غربی‌ها برای مقابله با رشد خیره‌کننده گرایش به اسلام علاوه بر تشکیل دادگاه‌های تفتیش عقاید علیه مسلمانان، به سوزاندن کتاب آسمانی قرآن نیز به‌خصوص در اواخر قرن پانزدهم میلادی روی آوردند. پس به لحاظ تاریخی نیز پیش از این برای مقابله با رشد اسلام در جوامع غربی، این اقدام ننگین انجام شده و سابقه داشته است. حال اگر گسترش گرایش به اسلام در میان مردم کشور‌های غرب و افزایش تصاعدی جمعیت مسلمانان در این کشور‌ها را در کنار احساس خطر از قدرت‌یابی تمدن اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز روند افول قدرت در غرب و انتقال آن به شرق قرار دهیم، مهم‌ترین انگیزه‌ها از این نفرت‌پراکنی‌ها علیه اسلام برایمان روشن خواهد شد. امروز دین اسلام دومین دین جهان از حیث جمعیت است و از لحاظ رشد جمعیت در رتبه اول قرار دارد. رشد جمعیت فعلی مسلمانان در غرب حتی از تخمین‌های خود آنان نیز بالاتر بوده و بر اساس برآورد اندیشکده پیو تا سال ۲۰۵۰ جمعیت مسلمانان از جمعیت مسیحیان جهان فراتر خواهد رفت. بااین‌حال روند فعلی نشان می‌دهد که این وضعیت زودتر از این پیش‌بینی رخ خواهد داد. بر اساس همین پیش‌بینی کشور سوئد در سال ۲۰۵۰ پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان‌نشین به نسبت جمعیتش خواهد بود و در این تاریخ از هر سه سوئدی یک نفر مسلمان خواهد بود. این واقعیت‌ها نشان می‌دهد به‌رغم چند دهه اسلام‌هراسی در غرب و تروریست معرفی‌کردن مسلمانان بدون اینکه غربی‌ها از کشتار میلیون‌ها نفر در عراق، افغانستان، سوریه و فلسطین و سایر نقاط جهان شرمنده باشند، گرایش به اسلام همچنان روندی تصاعدی دارد. در واقع طی این چند دهه، تبلیغات پرحجم ضداسلامی اثر بوم‌رنگی داشته و سبب توجه بیشتر مردم غرب به اسلام و گرایش آنان به اسلام شده است.
از طرفی با پیروزی انقلاب اسلامی، نشانه‌های خیزش مجدد تمدن اسلامی به محوریت این انقلاب و با رهبری ایران آشکار شده است. واقعیتی که می‌توان آن را در دشمنی جدی غرب با انقلاب اسلامی و فشار‌های شدید و تهاجم ترکیبی گسترده غرب به جمهوری اسلامی ایران به‌وضوح دید. امروز این واقعیت به‌قدری روشن شده است که ایران همواره یکی از سرتیتر‌های خبری رسانه‌های غربی بوده و سیاستمداران و اندیشمندان زیادی در غرب بار‌ها به رشد روزافزون قدرت و نفوذ آن اذعان کرده و می‌کنند. سال‌ها قبل برخی اندیشمندان و استراتژیست‌های غربی از جمله ساموئل هانتینگتون درباره طلوع دوباره تمدن اسلامی به رهبری ایران و تضعیف تمدن غربی هشدار داده و نظریه‌پردازی کرده بودند، ولی گذر زمان و توسعه قدرت محور مقاومت نشان داد که این تحلیل، جدی‌تر از آن است که تصور می‌شد.
 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز در غرب، توهین به اسلام و مسلمانان فراتر از آنچه در سوئد رخ داده بوده است، به‌طوری‌که از سوی رسانه‌های محلی و ملی و نیز عوامل افراطی میدانی، این اقدامات موهن به‌صورت مستمر در حال انجام است. از انتشار کتاب موهن «آیات شیطانی» توسط سلمان رشدی ملحد تا اقدام موهن مجله «شارلی ابدو» فرانسه در سال‌های پیشین. غرب در برابر گرایش به اسلام، تمام تلاش خود را در عرصه رسانه‌ای و تبلیغاتی به کار گرفته است؛ ولی وقتی با این اقدامات نتوانسته به نتیجه مطلوب برسد به اقدامات شدیدتر میدانی برای ایجاد درگیری در جوامع غربی و گسترش نفرت از اسلام و مسلمانان و مقابله با روند روبه‌رشد گرایش به اسلام روی آورده است. هم‌زمانی این اقدام شنیع در سوئد با عید قربان مسلمانان نیز نشان از هدفمند بودن این اقدام و انجام آن در یک پازل کلان‌تر از یک کشمکش صرفاً سیاسی بین دو دولت است. در همین سوئد پیش‌ازاین و در بیش از یک سال گذشته شخصی به نام «راسموس پالودان» که رهبر گروه راست افراطی «خط سخت» است، تور قرآن‌سوزی را در شهر‌های مختلف سوئد برگزار کرده و با رفتن به محله‌های مهاجران مسلمان در شهر‌های مختلف سوئد، اقدام به هتک حرمت قرآن و سوزاندن آن کرده بود. واقعیت آن است که غرب همچنان خود را میراث‌دار جنگ‌های صلیبی دانسته و تفکر استعمار و سلطه بر بشریت را در سر دارد؛ ولی این ضرورت نهایی تاریخ است که خاک‌پاشی بر چهره خورشید و اقدامات هیستریک این‌چنین، نه‌تن‌ها جلوی افول تمدن مادی و ضدتوحیدی غرب را نخواهد گرفت، بلکه سبب درخشان‌تر شدن حقیقت اسلام بر بشریت و سرعت گرفتن تحقق وعده الهی حاکمیت مستضعفین بر زمین خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار