کد خبر: 1123340
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
انتقاد کمک‌داوران ایرانی جام جهانی از VAR
فریدون حسن

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در حالی روز‌ها و شب‌های پایانی خود را پشت سر می‌گذارد که فوتبال ایران خیلی زود با حضور در این جام وداع کرد. تیم ملی فوتبال موفق به صعود از مرحله گروهی نشد و تیم داوری ایران هم نتوانست به مراحل بالاتر از مرحله گروهی راه پیدا کند.
استفاده از کمک‌داور ویدئویی و سیستم‌های پیشرفته تصویربرداری در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر عملاً نشان داد تصمیمات داوران مورد رصد دقیق قرار می‌گیرد و هر اشتباهی هرچند کوچگ می‌تواند تبعات زیادی برای آن‌ها داشته باشد. با این حال محمدرضا منصوری و محمدرضا ابوالفضلی دو کمک‌داوری که همراه با علیرضا فغانی در جام جهانی حضور داشتند بر این باورند که هنوز هم تصمیمات انسانی نقش مؤثری در داوری‌های فوتبال دارد.
محمدرضا منصوری با اشاره به صحنه جنجالی بازی پرتغال و اروگوئه می‌گوید: «وقتی بهترین تکنولوژی هم وجود داشته باشد باز نیروی انسانی باید از آن استفاده کند. جلسه‌ای در قطر داشتیم و فشار‌هایی هم بود. فغانی صحنه را کامل دید و باید به آن سیستم اعلام کنیم صحنه را دیدم یا ندیدم. بعد VAR همه را بررسی می‌کند، اما وقتی داور اعلام کرده من دیدم توپ در شرایطی که دست تکیه‌گاه آن بوده به دست برخورد کرده و هند نیست؛ توضیحات خودش را داد و عبدالله، کمک‌داور ویدئویی قطری هم این تصمیم را تأیید کرد، اما در نهایت اعلام کردند که باید پنالتی گرفته شود. متأسفانه در جام جهانی دیدیم مثل بازی ما و چند بازی دیگر اتفاقاتی افتاد که من آن را به پای نوپا بودن تکنولوژی می‌گذارم که سبب تأخیر در بازی یا حتی شادی تیم‌ها می‌شود.»
محمدرضا ابوالفضلی به صحنه گل ژاپن به اسپانیا اشاره می‌کند و می‌گوید: «در بازی ژاپن و اسپانیا فقط ۸/۱ میلیمتر توپ در زمین بود. فوتبال با خطای انسانی تا حدی خیلی جذاب است، اما اگر بخواهیم آن را به حالت بازی رایانه‌ای دربیاوریم، جذابیتش تا حد زیادی از بین می‌رود. برخی مسائل قابل قبول است مانند آنچه در بازی ژاپن یا یکی از دیدار‌های هلند دیدیم، اما اینکه با وجود استفاده از سیستم حق به حقدار داده شود، ناخودآگاه جذابیت را می‌گیرد. گل ژاپن درست بود، زیرا توپ کامل از خط رد نشده بود، اما این موضوع را فقط تکنولوژی می‌تواند تشخیص بدهد. ما امید زیادی داشتیم به مراحل بالاتر جام جهانی راه پیدا کنیم، اما یک اشتباه سیستم باعث شد تا نتوانیم به مراحل بالاتر برویم، اشتباهی که به نام ما نوشته شد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار